Най-доброто място за живот в България било… Интернет

Размишляваме за позитивите и негативите при живота ни онлайн

0 коментара Сподели:

Другарки и другари, ако преди 30–40 години най-доброто обитание за труженика са били полетата на родината, то днес нещата вземат краен обрат. Според социалните мрежи в момента перфектното място за живот в България е… интернет!!! Тази мъдрост така ни завладя, че решихме да разнищим темата и да видим защо предпочиташ да живееш между хаштагове и спам, вместо в риЪл лайфа. И тъй като сме отворени типчета и типки, си позволихме да ти кажем как да си го причиниш най-готино, ако така и така вече си мечтаеш за интернет гражданство. Виж са как са прай, но първо…

ПРИЧИНИТЕ
Не ти харесва, че живееш в единствената държава, в която магистралите са мираж. Не ти харесва, че нямаш пари за такси от Княжево до центъра, защото метрото все още е далечен блян. Не ти харесва и затова се снимаш с на баща ти бутилката „Grant’s” от сватбата и тагваш теб и Пешо, че просто чилвате край София. Разбираме те. И ни е ясно, че в интернет всеки може да изглежда по-готин, по-слаб и по-красив, особено с правилните ефекти на телефона.

Единственият проблем е, че ако се задушиш с неканен бадем в лявата ти трахея, деветстотинте ти приятели във Фейсбук, половината от които не познаваш, едва ли ще ти окажат първа помощ.

Също така, въпреки че в онлайн пространството няма задръствания, дупки и нежелана бременност, там тревата не мирише, морето не е мокро, а усещането за първа целувка се изразява само с емотиконка.


ЦЪКАЙ ЩОМ РЕШИЛ СИ
Както се пееше в една песен: „тръгвай щом решил си, няма да те спра”. Така или иначе след като цял ден странните ти колеги и шефове са те ядосвали, а ти си преминал през лабиринта от софийски трафик, единственото което ти остава е да влезеш в социалката и това си е напълно нормално. Там естествено оплюваш всичко де що има за оплюване, за да намериш разбиране и душевен покой.

Споко, човешко си е, защото и ние признаваме, че нетът е отдушникът за всички несгоди, начело с тази, че ти се е скъсал чорапогащникът, на път към Студентски в 94.

Разбирайки напълно желанието ти да се заселиш трайно във всевъзможни сайтове, където такива проблеми липсват, решаваме да ти дадем няколко съвета. Сам се сещаш, че имиджът в онлайн пространството, граден с години, може да се разруши само за секунди със снимка от седми клас, на която ти си тагнат от съучениците ти с прическа паница и дънков гащеризон на Backstreet Boys. Именно заради това трябва да си умен жител на глобалното село и да спазваш някои прости правила:
    
КВАРТАЛЪТ
Много е важно да избереш правилно квартала, в който възнамеряваш да построиш новия си интернет дом. В тази връзка, ние силно ти препоръчваме да избягваш някои основни дестинации. Придържайки се към съвета на баба ти да не ходиш по тъмно край пазара в Люлин и до депото при Илиянци, те приканваме да не показваш публично, че посещаваш места като: Romans.bg, Elmaz.com, Palavnici-bg.com, Малката булка – NovaTvPlay, К**ви яжте, пийте Огито черпи!!!/VBOX7, Преслава – Kliuki.bg, Екстеншън или Икстиншън-BG-Mamma и др.

КЪЩАТА
Домът е твоята крепост и като такъв е важно да си го направиш доста лачен. Ако не си за пред хора е най-добре да се придържаш към класическата схема- профилна снимка на манекенка и избор на корица, която показва или лъскаво возило или мъдра мисъл, най-добре от Паулу Коелю. Разбира се, ако градиш арт имидж- снимка на графит или на дървен мост, посипан с листа и босите ти крачета отгоре (най-добре с татос на тях), също ще свършат работа. Градинката около къщата ти не е за подценяване, така че те съветваме да я засадиш с харесаните от теб страници на най-култовите софийски места, като започнеш с Yalta или с филмите „Вики, Кристина, Барселона”, „Люси”, „Fifty Shades of Grey” и като цяло ни схвана идеята. Облечи къщата си в зависимост към коя каста от нет обществото искаш да принадлежиш и се старай всичко да е грижливо представено, с много лайкове и поне една дузина лигави хаштагчета отдолу.

СЪСЕДИТЕ
Това се явява основният препъникамък, както в панелката ти в Дружба 2, така и в лъснатия ти статус. Като цяло обаче тук схемата е по-проста, защото в инернет ти си селектираш приятелите и ако някой не ти хареса просто го блокираш, което не може да се случи с човека с кангото в 7 сутринта, който разширява на чичо ти Васко остъкления балкон. Съседите ти се делят на няколко основни групи, сред които най-изявените са: мацките с джуките и селфитата, философите с безкрайните статуси за това колко е безсмислено да се пускат дълги статуси, хейтърите, хората порода нет, които се чувстват длъжни да те уведомяват, че навън вали, че е сутрин, че закусват, че акат и че се чувстват луда глава, развълнувани, ядосани или т.н. Има и тагващите се, които уж случайно пропускат да се отбележат при редовните си посещения до Перник, но не и, че пият кафе с Пенка на най- хитовите местенца, което според тях е достойно да се сподели с целия свободен западен свят.


След горната логорея ти казваме, че интернет е измислен свят, но пък в него се живее доста по-приятно, отколкото до Сточна гара.

Въпреки това, ако все пак ти писне, винаги можеш да се върнеш в средната земя. Все още сме в България и все още ноември си е все така хубав, но в крайна сметка ти си решаваш къде ти се живее, другарче…
Windows is shutting down!

Виж и кои са големите "не"-та в нета според Тео Чепилов.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *