МЕЛФОРМАТОР НА СОФИЙСКА ТЕРИТОРИЯ

Загряваме лекичко за довечера и те чакаме след 23:00 часа в Blender Club

0 коментара Сподели:

Вероятно вече знаеш кои са Мелформатор. Ако случайно информацията ти е убягнала, ти стига да разбереш, че са приятен творчески колектив от Пловдив, които се занимават предимно с интересни събития с аудио-визуална идентичност. Подвизават се в Капана, където си спретнаха едно от 10-те творчески пространства, които оформиха облика на квартала.

Тази вечер музиката на Мелформатор ще чуеш по време на GO GUIDE CHRISTMAS SPECIAL партито, което правим съвместно с NEW ELECTRONIC SESSIONS. Говорим си набързо с момчетата и загряваме лекичко за довечера.   

Как бихте описали музиката си?
Музиката, която подбираме, е определено разнообразна, но и с много сходни елементи. Тя е предимно електронна музика, излязла в изминалите месеци до няколко години назад, стремим се да отсяваме всичко, което сметнем за качествено. Всеки от нас има различен вкус, но някак си успяваме да го слеем в едно цяло.

Как правите връзката между визуалното и звука и защо е толкова важно това за вас?
Стремим се събитията ни да имат цялостна завършена концепция с издържана естетика. Всеки елемент е важен – от локацията, през дизайна до музиката и визията.

Имате сериозен принос за промяната на облика на Пловдив, как усещате нещата и какви са плановете ви?
В изминалите няколко години определено се усеща разлика в културния живот на Пловдив. Радваме се, че сме част от вълната, и възнамеряваме да продължим да работим в тази насока. В момента готвим главно големи събития за догодина.

Как се развива Мелформатор Лаб?

Мелформатор Лаб е зазимен до пролетта, за когато готвим редица прожекции на открито на документални филми на аудио-визуална тематика и уъркшопи за софтуер за обработка на звук и картина.

Дейността ни в Капана в момента е съсредоточена в колаборацията ни с една от десетте локации – Галерия „Ластици“, и именно поредицата от партита, които провеждаме там – MFM Unheard.
 

 

Cloudcasts by МЕЛФОРМАТОР on Mixcloud

 

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *