ДАМИ КАНЯТ

Нова порода кавалери - дамите!

0 коментара Сподели:

Отдавна се носят слухове, че кавалерите са на изчезване. Това обаче далеч не е така. На фронта има нова порода кавалери и това са… дамите. Те обичат да плащат сметките си сами, знаят откъде се отваря предният капак на колата и не се свенят да предложат брак на любимия, ако той се офлянква прекалено дълго.

Съвременната дама е сприхава, забързана и вечно търси ключовете от колата в огромната си чанта. Използва думи като „прасна”, „цакам”, „шитвам” и никак не обича да й обясняват колко е ранима. Никога не плаче, защото плачат само женчовците, а тя е мъжко момиче. Мъжете я смятат за надута кучка, колегите – за свръхамбициозна кариеристка, а приятелите – за вманиачена анорексичка, която мисли само за работата си. Любимка е само на шефа. Но не за дълго, защото скоро ще го измести от удобното кожено кресло и ще го прати на… дълга отпуска. Неплатена.

Съвременната дама не знае що е то работно време – тя ляга с лаптопа и се буди с алармата на служебния телефон. Изкарва добри пари и незнайно как намира време да ги изхарчи всичките, още преди края на месеца.

Понякога готви, но рядко и без подсладители, защото води ожесточена борба с някоя малкоизвестна бактерия.

Най-големият й враг е прахосмукачката, а най-любимият предмет – кредитната карта. Храносмила лошо, защото обикновено яде „на крак и набързо”, но пък ноктите й са в отлично състояние.

Съвременната дама пътува. От къщи до работа, от работа вкъщи. Кара кола, вози се в такси, тича на високи токчета, а в последно време често лази – по нервите на околните. Мечтата й е да подкара самолет, за да избегне досадните градски задръствания, които са най-натоварени точно когато бърза най-много, т.е. винаги. Често пътува във времето – върши неща с краен срок до вчера, резервира полети за догодина, а понякога прескача уикенда, защото никак няма време за почивка.

Съвременната дама има сто ръце. С трийсет от тях върши рутинните си работни задължения, двайсет и пет размахва по време на телефонни разговори, двайсет държи просто заради хубавия маникюр, петнайсет пази за всеки случай, а с последните десет би трябвало да прегръща любими хора, но все забравя да ги ползва по предназначение. И все не й стигат…

Съвременната дама мрази да обича. Тя просто предпочита. Да стои будна до късно вечер и да пие кафе рано сутрин; да изпраща зимата на топло и да посреща лятото с тен; да живее сама и да празнува с голяма компания.

Трудно избира, но влюби ли се, е за цял живот. Независимо дали става дума за мъж или за ботуши.

Иначе ги сменя често – и мъжете, и ботушите.

Сигурно има защо да не се харесва на много хора, понякога дори на себе си. Но съвременната дама е нова форма на живот, адаптирана към времето на бързата любов, честите покупки и самотните празници. Тя е такава, защото днешният ден изисква от нея да бъде и само в този си вид може да оцелее извън пределите на кухнята. Затова я разбирам, прощавам й и не й се сърдя, когато за пореден път отложи срещата ни „на по кафе”. Сигурно защото знам, че някой ден, когато порасна, може да стана като нея. А може и да е, защото вече съм.
 

Разбери и защо позитивното мислене не е полезно.

Тагове: Ина Пенкова
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *