DESY ОТ БЪДЕЩЕТО

Easy e първият сингъл от новия соло проект на Desy

0 коментара Сподели:

Тихомир Рачев

Още от времето на Phuture Shock, когато за пръв път чухме и видяхме Desy на сцена, си знаехме, че в нея има голямо бъдеще. Оттогава минаха повече от десет години и фактът, че пишем с такава страст за нея, ни подсказва, че сме били прави. Лъчезарна, талантлива и работлива, тя се справя с всичко, с което се захване. Нейната възходяща линия продължава с новия й соул солов проект, от който вече имаме и първи сингъл – Easy.

Поздрави за Easy, страхотен сингъл. Разкажи ни неговата историята, лесно ли се получи?
Easy е песен, която измислихме преди доста време с Trom Bobby – Божидар Василев от Southwick. Още тогава останах с усещането, че парчето трябва да види бял свят. В същото време с Тони Рикев решихме, че ще пуснем албум за Music Clinic и че Easy ще е първият сингъл от него. Той направи нов аранжимент и когато го чух, си помислих че би стоя­л супер един мъжки тембър. Тогава се сетих, че преди време на концерта на Iyeoka се запознах с Bcap и си говорехме да направим нещо заедно. Изпратих му демото, на което той много се изкефи и почти моментално записа и ми го върна, след което звучеше много завършено. Малко след това ми писа, че ще идва да свири на джаз фестивала в Банско, и решихме, че ще е супер, ако снимаме и няколко кадъра за клип. И така се роди всъщност сингълът.

Как се чувстваш като солов артист, обикновено си партнираш с още артисти в другите ти проекти?
Много добре се чувствам. Истината е, че другите проекти с Phuture Shoсk и Sentimental Swingers аз ги чувствам много лични, така че дали името ми е самостоятелно на плаката, или ще е в общ проект, за мен е важно да излиза от сърцето ми. В този случай явно назря моментът, в който да се случи този солов проект. Много съм щастлива от подкрепата на Music Clinic, защото чувствам че много добре се допълваме.    

Изпревари следващия ми въпрос… Как се чувстваш в лейбъл, където има музиканти, които споделят една и съща идея за музиката. Говоря за Trom Boby и момчетата от Southwick?
Чувствам се супер, наистина. След easy с Боби направихме още едно страхотно парче, което влезе в албума на Southwick. След това и трето, което беше изцяло по негова идея, текст вокал… всичко. Той е от новото поколение музиканти, които са много ценни, талантливи, работливи. По цял ден са в студиото и постоянно творят, пеят, свирят. Тази атмосфера е много, много хубава.


С какви артисти би искала да работиш, хубаво е творчеството да се споделя… както в случая на Easy се срещат визуалното изкуство и музиката.
Покрай всичките си музикални проекти имам късмета да се срещам с много интересни и креативни хора. Доказателство е и работата ми с Тихомир Рачев – Тишо, който засне клипа на Easy. Благодарение на видеото нещата се получават по-пълни и завършени, в което аз виждам смисъл.

Откъде черпиш вдъхновение? Кои са артистите, които най-често слушаш и следваш?
Това е много сложен въпрос. Тъй като освен всичко останало аз съм и DJ, ми се налага да преслушвам ужасно много музика, за да подготвям сетовете си, и някак си вечно не ми остава време да слушам някакви, чисто фенски албуми и парчета. Като селектирам музика за сетовете си, аз даже не успявам да запомня заглавията на всички.

Преди, когато пусках с винили, ги различавах и запомнях парчетата по цветове на обложките. 


Няколко пъти спомена че подготвяш албум. Кога може да го очакваме?
Аз по разни интервюта вече обявих началото на другата година, но Тони Рикев каза, че малко съм прибързала със срока. Ха-ха. Ние реално имаме доста парчета, но ще ни трябва време да се изпипат и мастерират. Изобщо това е един процес, за който трябва време. Представям си до март да сме готови. Поставили сме си го като краен срок и се надявам да го спазим.

Припомни си и срещата ни с Bobo & The Gang.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *