Любовта, която не се страхува да пътува навсякъде

Любовта навсякъде. Страхът от пътуването нанякъде. Ще споделим някои неща за пътуващата любов отвсякъде!

0 коментара Сподели:

Идват много зимни вечери, които най-вероятно ще бъдат малко студени и неприятни за теб (може би) и някои слънцелюбиви човечета. Представи си сега, че вечерите ти могат да бъдат уютно споделени и топли, сгряващи всичко вътре в теб. Нашето скромно намерение е да направим точно това – да затоплим хубаво сърчицето ти за хладните нощи с интересни размисли и страсти за любовта, която можеш да откриеш, когато пътуваш навсякъде из необятния ни свят.

Няма да се позоваваме на истинска любовна история, не желаем да те отегчаваме твърде много, нито да си измисляме една вълнуваща такава, за да заинтригуваме въображението ти. Това, което ти предлагаме, е просто да си поговорим за пътуващите хора по света. Или там, където можеш да изпиташ истинска наслада от преживяваното, да срещнеш незабравими спътници за цял живот, както и да намериш любовта по време на вълнуващи  приключения.

Случвало ли ти се е по пътя да се запознаеш с интересни хора от противоположния пол, които искат точно това, което и ти – просто да си правиш кефа и да трипваш наляво-надясно и нагоре-надолу? Най-вероятно ти се е случвало няколко пъти, ако не толкова, поне веднъж два пъти. А може, пък да си от онези пътуващи лудаци, които нямат никаква спирка и обикалят де що има и може да се види.   
А поради някаква „чиста” случайност ставало ли е така, че да засичаш тези заинтригуващи хора повече от веднъж? Говорим ти за случайните неслучайности, предопределени от някого или нещо, което можеш да наречеш съдба, всевисшни сили, въобще наричай ги както ти хареса. Хората, които присъстват в живота ти – като започнем от непознатите лица, които срещаш ежедневно на улицата и стигнем до онези, които са излезли на разходка с кучето си в парка, – всичко това е точно такова, каквото трябва да бъде. Не трябва да се впускаш в излишни предположения, вероятности и относителности.

Имаме предвид, че всичко, което е станало, е трябвало да стане точно така, т.е. няма случайни запознанства, любови, разговори, действия, противодействия и т.н.

Когато си приказваме с теб за пътуващата любов, ние имаме нещичко наум. Тук не става въпрос за един уникален човек, с който ще се запознаеш, ако отидеш на море, планина, в някой отдалечен град и още къде ли не. След това ще се влюбиш в него от пръв поглед, ще се задомиш, ще имаш много деца и ще бъдеш щастлив до края на дните си. Такива „хепиенд” истории ги оставяме за режисьорите на американски сапунки, с които си губим времето ежедневно. Мисълта и речта ни идват от друго място. А именно оттам, откъдето всички авантюристични души преплитат своите пътища поради една  причина (че няма случайности) и после поради друга причина (че всичко си има край) се разделят. Както му се вика, ако ти е писано да се видиш с някого отново, това неизбежно ще се случи, независимо дали го искаш или не.

Някои срещи могат да бъдат толкова незабравими и да оставят такъв силен отпечатък в ума ти, че в момента, в който твоят субект, с когото си имал визуален контакт, вербален, невербален или какъвто и да било, си тръгне от теб, ти подсъзнателно започваш да го търсиш. Един съвет от нас – недей да тръгваш по петите на някого, когото искаш да видиш отново, защото отчайващото преследване на един човек може да ти причини много страдания и тъжни физиономии за дълго време. Вместо това усмихни се широко и неповторимо, така сякаш знаеш, че в следващия миг, минута, месец, в краен случай и година, можеш да имаш възможността отново да си с човека, с когото си имал  прекрасни, вероятно и интимни, споделени изживявания. Затова не го мисли прекалено много и не се затормозявай излишно, хората изскачат отвсякъде и навсякъде. Твоята мисия е да пътуваш, накъдето сърцето те тегли, а дали ще срещнеш отново човечето, за което не спираш да мислиш, е въпрос на една нерешителна съдба, която се намесва винаги решително във всяко едно разумно или неразумно твое действие, което предприемеш в живота си.

Ако пък вече си се влюбил, то тогава си го закъсал здравата. Тук ще се посмеем малко, защото го написахме с ирония, но сигурно и на теб ти е прозвучало така. Как ще се влюбиш в някого, когото не знаеш дали отново някога ще срещнеш? Не сме лоши и не искаме да те караме да се чувстваш нещастен. За това, скъпо приятелче, ще ти кажем, че си с пълното право да ти присвяткат очите, да нахлуе изведнъж адреналинът в тялото, както и да не си свалиш усмивката от лицето, когато видиш обекта на своите желания отново. Вярваме, че се спотайва някъде наблизо. Там – може да стои на брега на плажа и да си прави дупки в пясъка, докато потъва в размисли и страсти за живота. Може да видиш същия човек в трамвая, тролея или маршрутката, а защо не и на другия край на града? Едно е сигурно – когато всичко това се случи, ти отново ще изпиташ онези уникални трепети, които вече веднъж тялото ти е усетило, и ще светнеш като коледна елхичка. Ами ако решиш да трипнеш до някоя планина, малко на палатки и огън с приятна компания? Кой те излъга, че именно тук, на това спокойно място насред природата, няма да срещнеш отново онези очи, които се появяват в сънищата ти и искаш да видиш на всяка цена дори и за един-единствен миг? Ще ти кажем следното –  няма невъзможни неща! Трябва истински да вярваш, че хубавите неща в живота ти са налице, и тогава ще разбереш, че е безсмислено да продължаваш да търсиш своя човек по какви ли не странни и смахнати начини. Бъди позитивен, любящ човек, с авантюристична душа, търси силните, екстремните, крайните, каквито си поискаш усещания, за да се чувстваш пълноценен, когато си на път.

Няма правила, по които трябва да играеш, за да си изцяло щастлив и влюбен, играй си с неслучайностите по пътя, по който вървиш, и винаги ще бъдеш победител!


Светът ни не е толкова голям, колкото си представяш, а любовта не е толкова малка, че да не може да те издебне отвсякъде! Не се страхувай да обичаш някого, който пътува също като теб! Смело и дръзко предприемай далечни дестинации, даже понякога са задължителни и бързите недообмислени решения. След като направиш всичко това, отново ще се забавляваш като за последно, ще усещаш всеки лек полъх на вятъра и ще отвръщаш на всяко намигване от непознат човек, който ще срещнеш някъде там. А къде е това там някъде? Отговорът е един – НАВСЯКЪДЕ!
А сега накъде заминаваш?

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *