КАКВО НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ МЪЖЕТЕ

Очевидните женски истини, които мъжете не долавят

0 коментара Сподели:

Мъжете знаят, че жените обичат да пазаруват. Много. И че винаги закъсняват. Поне малко. Че говоренето е любимият им спорт, а  чантата – най-добра приятелка. Че всъщност имат много най-добри приятелки и никоя от тях не си отива с новите им обувки. Наскоро мъжете разбраха и друго важно нещо – че отговорът „Нищо ми няма” не вещае нищо добро.

С помощта на множество научни опити и емпирични данни осъзнаха, че не е добра идея да оценяваш дреха, прическа, аксесоар или какъвто и да било придатък, част от аутфита на една дама, с думата „става”.

Всички тези придобити познания са плод на усърден труд и хиляди часове, прекарани в спорове, дебати и дискусии. И това само и единствено заради несправедливото лишаване на силния пол от така ценната женска интуиция.

Наречете го чакра, трето око, инстинкт, ако щете – важното е, че мъжете го нямат. Не че не са го пожелали, просто не е включено в пакета със сетива, който получават още с идването си на този свят. Благодарение на това (а понякога просто защото така е по-удобно…) някои очевидни за дамите истини си остават неразгадана мистерия за господата до края на живота им. За да компенсираме поне малко тази несправедливост, ще направим лек ъпгрейд на списъка с очевидни за жените истини, като го обогатим с няколко нови попълнения. Мъже, ако отдавна не сте си правили пищови по ръцете, сега е моментът да възстановите тази полезна практика. Записвайте!

ЗА ДА ИЗМИЕШ БАНЯТА, НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ДА СЕ ИЗКЪПЕШ  В НЕЯ
Тъжно, но факт. За съжаление котленият камък не се отмива заедно със сапуна, колкото и силна да е струята на душа, както и копнежът на душата ви. Ако беше инак, жените нямаше да дават луди пари за спрейове с подозрително действие, вместо да заделят сумата за фонд „шопинг терапия”.

ДА, И ДРЕХИТЕ ИМАТ СРОК НА ГОДНОСТ
Силни овации за онези мъже, които са се опълчили срещу вродения си инстинкт да пазят всичко непотребно в гардероба си. Вярвам, че има такива! Огромната част от мъжкото съсловие обаче явно твърдо смята, че с всяка изхвърлена тениска някъде по света умира едно невинно кученце. Нищо друго не обяснява нечуваната им привързаност към  овехтелите блузи от гимназията.

ЦВЕТАРНИЦИТЕ РАБОТЯТ И В ДЕЛНИЧНИ ДНИ
Чудесно е, че сте се сетили да подарите роза на любимата за 14 февруари. 8 март също е подходящ повод за закупуването на добре аранжирана флора. В годината обаче има още 363 дни и всеки един от тях е достоен да бъде удостоен с мил жест. Не е нужно да се изхвърляте с помпозен букет и лъскава опаковка – градинското лале също е цвете, кокичето също.

ТАНЦИТЕ НЕ СА САМО ЗА ЖЕНЧОВЦИ
Спомняте ли си как в гимназията по физическо класът се разделяше на два отбора и накрая винаги оставаха един-двама човека, които никой не искаше да вземе в своя отбор? Ако сте били в ролята на тези „един-двама”, можете да си представите колко е неприятно за вашата дама да стои прикована към стола, когато останалите жени в заведението се носят във вихъра на танца със своите любими. Преглътнете гордостта си и я поканете на дансинга, дори да не сте цар на блуса.

ЮТИЯТА НЕ ХАПЕ
Също както пералнята, миялната и прахосмукачката. Уважаеми господа, това са просто уреди, а не символи на мъжеството ви – нищо лошо няма да се случи, ако ги използвате от време на време. Най-много да изгорите една-две ризи и да засмучете няколко пердета по погрешка… И, моля ви, без реплики от типа на „Ама ти го правиш по-добре” – всички сме еднакво неталантливи, когато става дума за досадни домакински дейности.

ДРУГИТЕ ЖЕНИ НЕ СТАВАТ
Разбира се, това не е вярно. По улиците е пълно с красиви жени, както и в заведенията, градския транспорт, на плажа. И жена ви добре знае това. Само че не е нужно точно вие да й го напомняте, като небрежно подхвърляте наляво и надясно реплики от сорта на „Е, няма такива крака” и „Егати кръстчето”. Внимавайте и с комплиментите към приятелките й, за да не се налага после да се оправдавате.

НЯКОИ УИКЕНДИ СА РАБОТНИ
Уви, да. Не мисля, че има човек на тази земя, изгарящ от желание да замени следобедната неделна дрямка за среща с мопа, но понякога тази среща е наложителна. Не е честно, досадно е и е изморително, но ако искате да се радвате на чисто и уютно „вкъщи”, трябва да жертвате някой друг час от почивните дни. Обикновено тази „чест” се пада на жените, така че, ако не взимате дейно участие в тази мисия, поне не изнервяйте обстановката с коментари като „Какво си се разчистила, неделя е?!?”. Все някой трябва да го направи…

А с риск за живота си Тео Чепилов споделя за какво си говорят мъжете в мъжки компании – "Основната разлика между мъжките и женските разговори в компания е, че мъжете не споделят, а предимно се хвалят и надлъгват".

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *