GO АГЕНТ В ЛОНДОН: ВИКТОР КОНСТАНТИНОВ

Виктор с идеи за места и занимания в Лондон

0 коментара Сподели:

Виктор е перфектният лондонски агент. Наше момче, което учи музикално продуциране в Лондон и има някои и други идеи за организация, която да помага на младите и все още неизвестни артисти. Свеж типаж, който изследва града и е посетил не едно и две от неговите… мазета. Малко идеи какви да ги вършиш в Лондон чети сега.

От колко време се подвизаваш в Лондон?
Дойдох в края на 2012, но реално заживях тук преди една година.
 
С какво се занимаваш?
Карам бакалавър по Музикална продукция, занимавам се със записване, миксиране и продуциране на музика, с DJ-инг – започнах платформа, която ще предлага малко по-разчупен начин за по-малките имена сред лондонските диджеи да показват музиката и идеите си. Тук тази работа е доста различна от България и мислим, че нашата организация ще бъде много свежа и неангажираща. Също така се опитваме да задвижим фирма, която ще се занимава със записване на музиканти в ексцентрични и експериментални акустични среди по идея на другия участващ, който също е българин. През деня съм сервитьор. Ха-ха-ха.

Какво ти се иска да знаеше, преди да попаднеш тук?
Че е най-скъпият град в света и наемите могат да ти докарат някое психично отклонение.

Опиши ни типичен местен?
Сложно – в метрополитните градове хората полагат още повече усилия да се отличават и изпъкват. Но бих казал блед, кривoзъбест, не особено социализиращ, но широко скроен, отворен и работлив човек. Липсата на вкус за обличане и алкохолни напитки е друг въпрос.

Разкажи ни за най-интересния човек, с когото те срещна  Лондон?
Този град винаги има какво да предложи. Срещал съм се с много интересни хора, но случката, за която в момента се сещам, е как с един пич се заговорихме в нощния автобус и се оказа, че живеем на 5 минути разстояние, след което той ме покани у тях с приятелите му и така съм пил бири до сутринта с непознати, които повече не видях. Бяха много готини хора.

Най-нелепата свалка?
По принцип не чакам да ме свалят. Не страдам от липса на самочувствие и обикновено аз съм този, който прави първата крачка или първата усмивка. Съвсем наскоро една бариста в „Старбъкс“ ме заговори, докато чакахме разваления терминал за плащане с карти да приеме плащането.

След това видях, че на чашата освен името ми е написала номера си с едно call me в скоби.

Не й се обадих, намерих го за банално и се почувствах като в някоя сладникава романтична комедия. Иначе беше хубаво момиче. Сега, като се замисля, може и да й се обадя, ако намеря чашата…

Препоръчай ни места за парти?
Зависи как си солите манджата. Това е едно от най-хубавите неща на нощния живот тук – има за всеки по много. Тази година Dimitri From Paris е един от резидентите в XOYO, аз лично съм голям фен. Един от любимите ми клубове е Koko, който е стар театър пренаправен на клуб – има страхотна атмосфера и канят много интересни имена. Институцията Ministry of Sound, разбира се. Но като цяло малко ми е омръзнало да ходя по клубове. На тези, които са на същото мнение, препоръчвам бар Opium в China Town – мисля, че е бар на 50-о място в света или нещо такова. Стойте далеч от DSTRKT, освен ако не ви залипсва софийският Sin City прекалено много. Аз избягвам и двете като венерически болести.

Препоръчай ни места за хапване?
Тук много опира до финанси. Всички знаем, че британците не се славят с кухнята си и ако нямате много пари, храната ви няма да е по-разнообразна от кебап или бургери. Най-хубавият ресторант, в който аз съм ходил, е One-O-One до Knightsbridge. Ако имате дебел портфейл и апетит към морска храна, това е вашето място.

Препоръчай ни места за почивка (парк или нещо друго за chill)?
Аз лично не съм по парковете, защото думата chill си губи смисъла, когато всеки отива там да chill-ва, ха-ха-ха. В този смисъл много харесвам Фулъм парк, защото е сравнително празен, а и ми е близо до университета. Иначе има безброй паркове и честно казано, не знам къде в 13-милионен град човек може да си почине. Освен да се чака 25 декември, когато градът изведнъж опустява.

Кои са забележителностите, които би вкарал в графа “задължителни”?  
Много ми се иска да не казвам Биг Бен, но някак си не върви да не отидеш да го видиш отблизо – гледали сме го в толкова Джеймс Бонд филми и така нататък. Иначе не е нищо впечатляващо този голям часовник. По-скоро бих казал, вместо да си губите времето там и да се редите на опашка за London Eye, да отидете на последния етаж в The Shard за една хубава 360-градусова гледка на града от най-високата му сграда. Също така, ако си падате по музеи, галерии и пр., няма да ви е никак скучно тук.

Има ли фестивална култура, харесал ли си фестивал, който се случва в града или наоколо?
Не съм много по фестивалите, но както казах по-горе, тук има за всеки по много и това важи и за фестивалите. През лятото е част от културата да се ходи на фестивали. Даже често са ме питали на кои фестивали ще ходя това лято, като че ли е задължително. Не е само за тийнейджъри, ходят хора на всякаква възраст и се предлага всичко, не само музика.

Най-странното място, на което си бил на парти/прекарвал нощта?
Ъндърграунд събитията, които се правят на тайни места (обикновено в мазета или фабрики извън града).

Пращат ти есемес с локацията на партито и паролата, която трябва да кажеш на вратата.

Страшен филм е!

Какво ти липсва от България?
Ако не броим семейството и няколко приятелчета… нищо. Може би бар „Лорка“.

С какво не можеш да свикнеш?
С това, че хората си сипват кола в уискито. Както и с това, че както се радваш на хубавото, слънчево време, изведнъж ти се изсипва целият дъжд на света върху главата за две-три минутки, след което пак изгрява слънце… Не ми го побира главата.

С какво се свиква лесно?
С всичко, честно казано. Поне за мен. Лондон има много специфична и магнетична атмосфера, страшно много култура и винаги нещо интересно за правене. Предполагам, че за повечето хора, идващи от България, разстоянията биха изглеждали леко космически в началото, но и с това бързо се свиква. Или моментално ще се влюбиш в града, или ще го намразиш. Малко като със сушито. Аз лично обичам и суши, и живота в Лондон.

Каква суперсила би ти свършила добра работа в Лондон?
Телепортация и/или неограничен източник на пари.

Кое време от годината е най-доброто да ти дойдем на гости?
Ако харесвате пролетното време, елате през август. Ха-ха-ха. Със сигурност си стойте в България между октомври и март.

Кой е твоят източник за travel информация в мрежата?
www.tfl.co.uk, внимавайте обаче – хората, които поддържат сайта, са изключителни олигофрени.

Кои са трите задължителни неща, които взимаш в себе си, когато пътуваш (изключваме тройката на лични документи, пари, телефон)?
Ойстър карта (за транспорт), цигари и каквото и да е средство за възпроизвеждане на музика, заредено както с любимите ми албуми, така и с търпение. Ако имах повече мозък в главата си, бих включил чадър вместо цигари, но не вярвам в чадърите.

Ще се задържиш ли в Лондон?
Лондон е невероятен град и със сигурност ще съм тук в следващите две години. След това ще видя как ще ми се развие работата, но като цяло не възнамерявам да си прекарам живота тук – нещо Лос Анджелис ме зове сякаш…

Остави и Християна да те разходи из Берлин.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *