НЯМАТЕ НЕПРОЧЕТЕНИ СЪОБЩЕНИЯ

или грешките в женската логика, заради които поредният романс изгнива още в зародиш

0 коментара Сподели:

Гледаш си вманиачено телефона. Усилила си звука максимално, за да не изпуснеш така чакания нотификейшън. Или си го оставила на безшумен режим, защото страшно те дразни тишината от липсата на каквато и да е обратна връзка от него. Гледаш си още по-вманиачено телефона. Отключването и набирането на защитния код са се превърнали в невротичен тик. На събиране с приятели се заслушваш в приблизително 30% от разговорите, защото мислено го причакваш пред дома му и го следиш с колата, за да разбереш защо не ти се обажда. В дискотеката водиш със себе си битката, която знаеш, че ще загубиш след втората чаша. На сутринта проверяваш дали ВСЕ ПАК няма опция за изтриване на изпратените съобщения (Зукърбърг, имаш сериозни пропуски в мултимилионната си система!) и му пишеш отново, за да обясниш, че телефонът ти е бил пиян.

Разпознаваш ли себе си в тази абсолютно хипотетично обрисувана картинка? Ако да, прочети по-долу най-често срещаните грешки в женската логика, които всички сме допускали поне веднъж. Ако ли не, моля, свържи се с екипа ни, за да ни разкриеш тайната. 

 

ОТНАСЯМЕ СЕ С МЪЖЕТЕ НЕ СПОРЕД ТОВА, КАКВИ СА ТЕ, А СПОРЕД ТОВА КАКВИ ИСКАМЕ ДА БЪДАТ

Когато дълго време не можем да срещнем човек, който да ни грабне от самото начало, сме склонни да допускаме по-лесно нови хора в социалния си кръг. Често те притежават личностни характеристики, които иначе определяме дори като антикритерии за мъжа до нас. В отчаянието си обаче сме склонни да проектираме мечтания образ върху наличния. Да, ама разминаването обезателно се долавя и от двамата, а разочарованието е гарантирано.

Не че е невъзможно да се нагодим един спрямо друг, но да си вземеш пинчер и да го дресираш като немска овчарка просто е загуба на време.

 

ПРИЕМАМЕ СЕ ЗА ИЗКЛЮЧЕНИЕТО, А НЕ ЗА ПРАВИЛОТО

Готино е да си позитивен и да виждаш доброто у хората. Но за да избегнем посттравматичния стрес от секса за една нощ, който сме се надявали да не е за една  нощ, по-добре е да сменим концепцията.  Всички си мечтаем да сме точно онази, единствената, която ще го цапардоса с харизматичната си личност през лицето и ще притъпи плейбойските му инстинкти. Или си повтаряме, че той е свободен и да си пише с цял зоопарк зайчета, котета, пантерки, тигрици и пр. е нормално. Дори да вярваш, че имаш качествата да си изключението, приеми, че в случая си правилото, и просто го давай по-chill. Ако някой има потенциал да те изненада с друга страна на своя характер, то той ще го направи.

 

ВЯРВАМЕ В ЯВЛЕНИЕТО "ЗАЕТ СЪМ", ЧИЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ Е ТОЧНО ТОЛКОВА ВЕРОЯТНО, КОЛКОТО И ТОВА НА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ

24 часа. Всички имаме толкова. Ето защо по-добре приеми постоянното „Зает съм“ като ясно, точно и кратко „Не те харесвам достатъчно, за да ти отделя от своите 24 часа“. Ясно е, че е много по-лесно смилаемият вариант, но ако не спираш да се надяваш на евентуалната среща тип „Когато Хари срещна Сали“, то по-добре си дай чашата. Ще се наложи да ти сипем малко студена вода:  

He’s just not that into you!

 

ОПИТВАМЕ СЕ ДА РАЗГАДАЕМ ДАЛИ НИ ХАРЕСВА

… а ако това е така, той със сигурност ще се постарае да разберем. Независимо дали един мъж се опитва да бъде внимателен, да не прибързва с връзките, или е готов да скочи с главата надолу, на него му личи дали има интерес или не.  Въпреки че жените имаме докторска степен по анализиране на мъжкото поведение, особено когато се съберем заедно, по-скоро сме склонни да си създаваме нереалистични представи за ситуацията. Хубаво е да запомниш, че

в реалния живот едва ли свръхестествени сили стоят на пътя на любовта ви

На него едва ли му се налага да убие дракон, който пази в плен телефонния ти номер. Така че отговорът на въпроса, който толкова те вълнува, далеч не представлява судоку за напреднали…

 

ПЛАШИМ РИБАТА, ДОКАТО СЕ ОПИТВАМЕ ДА Я УЛОВИМ

В желанието си той да е наясно с нашите сериозни намерения, уж за да не си губим взаимно времето, доста често обричаме отношенията си на преждевременен край. Нека си го признаем, подобно признание си е доста плашещо, когато още не сме се опознали и дори не сме убедени дали се искаме. Затова, ако ти е добре с някого, кому са нужни обяснения и излишни застраховки. Това, че вече си научила, че вратът му е ерогенна зона, не е достатъчно, за да му стъпиш отгоре с очаквания за дълъг семеен живот.

 

Истината е, че няма правила в отношенията между двама души. Има по-скоро добри практики, които мъдри хора (сгрешили хора) споделят. Важно е да преследваш това, което искаш, но пък е много по-приятно това, което искаш, да преследва теб. Затова в края на тази статия ще те посъветваме просто да не си го слагаш много, много… Защото в крайна сметка винаги ще има неща, които жените не могат да разберат.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *