5 БЕЗПЛАТНИ СОФИЙСКИ АКТИВНОСТИ

Опознай София, за да я обикнеш...

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Понеже не искаме да се излагаме пред чужденците и понеже не вярваме, че София е назад в класацията за най-добър град за живеене, ти представяме безплатните възможности, с които гостите на столицата, а и всеки, който би искал да научи нещо ново за нея, би могъл да използва.

FREE SOFIA TOUR
Фрий София Тур е първата инициатива, стартирана от младежи, които искат да представят града си в положителна светлина пред туристите и да дадат възможно най-много информация относно историята и съвремието му. Всеки ден безплатните обиколки на забележителностите на София стартират от Съдебната палата и в рамките на два часа представят най-важните от историческа и културна гледна точка сгради и пространства на столицата. Неотдавна Деси ти разказа повече тук.


 

SOFIA HIKE TOUR
София Грийн Тур съществува от четири години и дава възможност на по-авантюристично настроените посетители да напуснат градската си зона на комфорт и да прекарат един ден в планината. Туровете им обхващат основно Витоша, но при специално желание стигат и по-далеч. За meeting point те използват Народния театър, а удоволствието ще ви струва… цял ден. Още инфо тук.

BALKAN BITES
Food tour-ът е уникален по рода си тур. Това е единствената в света безплатна обиколка по ресторанти, в която имате възможност да опитате хапки от местната кухня за без пари. Идеята на наименованието идва от факта, че храни като лютеницата, кьопоолуто и сармите делим с всички балкански народи, но подробната информация за това може да получите от симпатичните екскурзоводи. Още инфо тук.


 

SOFIA BIKE TOUR
Второто грийн предложение е 2-часова разходка из софийските паркове с колела и водещ тура, който представя на гостите както забележителности като „Александър Невски“ и „Света София“, така и зелените територии. А малко известно е, че София е най-зелената столица в Европа. Още инфо тук.

THE MONTHLY COUCH SURFING MEETING
Месечните срещи на сърфиращите върху дивани са социално събитие, на което можете да се запознаете със софиянците, решили да споделят дома си с непознати и техните приятели – пътешественици, които обикалят света гостувайки.
Срещите се провеждат всеки месец в бар „Сталкер“ и са безплатни, а спомените от тях – безценни.

И не забравяй – София винаги е тук, независимо дали си се депреснал, дали си влюбен или не си си изпил кафето още. Тя е като дишането и може да ти предложи много повече от фенси заведения и досадни задръствания, защото просто те обича.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *