Априлски кеф в десет стъпки

Или с торта в ръка за важните неща

0 коментара Сподели:

Не знаем дали знаеш, но любимият ни Guide има рожден ден през април, което значи, че вече можем да смятаме, пишем, караме колело и да си връзваме връзките съвсем сами, без ни‘кви проблеми. Пораснахме, поумняхме, продължихме да ги действаме все така чисто и свежо нещата и още вярваме, че многото хубаво е на още по-хубаво. Ето защо умилени духаме свещичките и с вселенски кеф ти подаряваме нашите десет стъпки за абсолютно априлско щастие. Тествахме ги повече от десет години, така че с рекламации само на касата, а с ентусиазъм – нататък!


СТЪПКА 1 – МИСЛИ
Виж са, светът е пълен с тъпотии и недомислици. От обръщението на президента на Нова година, през Киро Скалата, Радо Прашката и Мара Отварачката, та чак до кръговото в Перник.

Затова не строй магистрала „Тракия“ двайсет години и не слагай чорапите със сандали, а просто мисли!

Научихме го отдавна, знаем го и сега. Преди да се направиш на тарикат и да прецепиш пешеходната пътека с триста – мисли! Преди да хейтиш безсмислено в нета и пред блока – мисли! Преди да започнеш каквото и да е ново – не плюй в пазва, не хвърляй сол през рамо, а просто помисли. Лесно е и ще ти промени живота до неузнаваемост – обещаваме!

СТЪПКА 2 – ТВОРИ
Как какво?! Всичко бе, брат! Твори закуската си, твори в работата си, сътвори глупост, но твори! Това е най-важното, за да се почувстваш нещо на фона на заобикалящото те почти нищо. Дори да правиш дюнери на Попа или найлонови торбички в Горно Уйново – твори ги тея торбички, да му таковата. Ако влагаш сърце и иновация, ако си креативен и се кефиш на всичко, което правиш, и животът ще ти се изкефи и така от елементарно творене накрая ще се окаже, че си си сътворил бъдеще. И то наистина добро!

СТЪПКА 3 – СПРИ
Понякога е нужно да спреш за малко, ама наистина. Толкова сме забързани в тоя живот, че понякога виждаме, че сме загубили пътеката, чак когато магарето ни е тотално в калта. И кон да имаш, ако е затънал до уши – все тая. Най- лесният начин да се изключиш от матрицата е да си припомниш какво точно написа в онзи лексикон на Ивка от V Б в графата „какъв искам да стана“. Ако в момента мечтата ти се различава с около милион километра, кутия цигари и шише ракия от първоначалния вариант, може да ти кажем само едно – спри.

Щастлив ли си? Не? Обръщай – рязко!


СТЪПКА 4 – ЧИСТИ
На прага на пролетта хората си правят пролетни почиствания, пречиствания, детокси и какво ли още не. Дали ще тупаш китеника на баба, или ще бедстваш на чай и плодове минимум седмица, няма да ти помогне, ако не пречистиш вътрешните контейнери на изтерзаното си зимно съзнание. Ето защо приеми април като идеална възможност да събереш всички шит мисли, чувства за вина, кофти любови, мухлясали надежди и вкиснали настроения на един огромен куп и да ги запалиш ритуално. Така не само лятото, а и всички следващи лета след него ще са ти емоционално хигиенични и престъпно добри.

СТЪПКА 5 – И ПРОДЪЛЖИ
Почваме да се притесняваме, че звучим, като някакво сбъркано ню ейдж учение, обаче схемата е следната – или продължаваш напред, или животът продължава без теб. Това е положението. Животът по принцип е пич, обаче ако само мрънкаш, той ще драсне направо и въобще няма да те чака да му се обясняваш. Да, всичко се случва.

Да, и на нас са ни крали колелото на Руски паметник, обаче ти не си на пет и нямаш розови панделки в косите, а животът няма да ти дава захарен памук всеки път, когато се разцивриш.

Затова стягай се и продължавай. It's a long road, but it’s worth it!

СТЪПКИ 6/7/8 – ЯЖ, МОЛИ СЕ И….
На прага на пролетта сме длъжни да ти кажем, че да си активен е най-якото нещо на тая земя. Затова, докато имаш младо, здраво и жизнено тяло, използвай го, защото няма да те лъжем – безкрайният кеф не трае вечно. Спортувай, танцувай, храни се качествено, викай, дивей, празнувай и амортизирай до скъсване всяка твоя става – тя затова е там. Физическите активности, както знаеш, имат и най-сладки висоти, затова – ДАААА! Пролет е – раздай се на макс. Всяко свършване ти носи ендорфин в тялото на камиони, а и не забравяй, че усмивките след креватно опознаване почти винаги са две – тоест множиш щастие (и не само). Продължавай!

СТЪПКА 9 – ГЛЕДАЙ, СЛУШАЙ, ВИЖДАЙ
Ако си мислиш, че ти пилим за глупости и много-много не ни се връзваш, молим те, чуй поне това. Заради работата си, а и заради скромните ни десет годинки отдавна сме осъзнали, че никой не е остров и че не може да ти се получи живеенето, ако приятелите ти на галено ти викат темерут или кон с капаци. Всички сме свързани, създават се феноменални книги, филми, проекти, МУЗИКА, ивенти, спектакли и какво ли още не, затова – виж ги малко те‘я работи! Слушай ги, чети ги, усещай ги и ги виждай – демек разбирай ги. Всичко е тук, за да те обогати, така че не се инати, а граби с пълни шепи!

СТЪПКА 10 – АБСОЛЮТНИЯТ ДЗЕН
Сещаш ли се как понякога сякаш ято славеи ти пеят в главата, че животът е хубав, че ще се повтори футболната 94-та и Кубрат ще бие Кличко. Да, такова е и усещането, когато срещнеш нова любов, когато асфалтът мирише на дъжд през май и когато видиш голото дупе на приятелката ти сутрин на излизане от банята. Щастие на квадрат и абсолютен дзен. Пожелаваме ти го с горните стъпки, които водят до него и са идиотско прости, но гениално точни. За финал: Животът е дълъг, но вкусен. Хапвай си го с кеф!

Виж и какво се случи за едната година, в която имаме и своя дом онлайн – goguide.bg.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *