GO BIRTHDAY ИЛИ КОЙ ДУХА СВЕЩИЧКИТЕ

10 от най-емблематичните Go Guide лица разказват как се отглежда списание

0 коментара Сподели:

Представяме ви някои от основните и емблематични създатели на това списание, събрани през годините от общата идея за културен и интересен гайд, в който не присъстват всички възможни, а само стойностните. Дизайнери, редактори и търговски мениджъри, всички те се събраха в едно семейство и преживяха незабравими години творчески емоции.

СПИРО

Авантюрист, мечтател, издател и първият главен редактор на Go Guide, който обедини всички около идеята за това издание, създал още легендарното списание за градска култура Intro, както и списание HiComm и още дузина други списания и сайтове.

    В началото бе… Intro.
    Стана ни тясно, искахме да изригнем,
    да се разлистим безсрамно на бара.
    Цонко пръв повярва във нас.
    Chervilo дари ни с джобно iD.
    В горния ъгъл на пост,
    Чочо драсна червена звезда.
    Все още всички любими места,
    помнят как Go Guide се роди.

"Като създател на Go Guide ми се иска да изкажа признателността си на всичките ентусиасти, с които от 10 години трептим на една честота… Защото Go Guide не е просто готина идея, едно емблематично издание, един успешен бизнес, това сме самите ние, едно цяло поколение.

Във вените ни тече музика, очите ни са жадни, устните ни горят, ние сме ритъмът, ние сме пулсът, ние сме лицето на града."

 

ЧОЧО

Един от най-талантливите графични дизайнери в България. Създател както на логото на Go Guide, така и на цялата графична линия на списанието. В момента Чочо има собствена рекламна агенция.

"Първият брой на Go Guide беше създаден от екипа на списание INTRO, в който бях и аз. Някак си по естествен начин се отдели полезната информационна част от голямото списание в един пътеводител джобен формат. Спомням си, че бяхме много ентусиазирани от фотосесиите, които измисляхме, от това, че доста от работното време прекарвахме навън, търсейки интересни места (особено летните командировки до морето), и от това, че всеки човек, които обича да се забавлява, имаше нещо от нас в джоба си. Имам страхотни спомени и сега винаги ми трепва, щом видя моето лого върху кориците му."

 

ЕТИ

Човекът, без който Go Guide никога нямаше да бъде това, което е. Шумна, дейна и раздаваща се докрай, Ети е човекът, който събра по-интересната част на София между кориците на списанието.

"Да започна работа в Go Guide беше решение, което промени живота ми. През всичките тези години вложих толкова много от себе си, че вече чувствам списанието като мое дете, което съм отгледала с много любов, внимание и понякога нерви. И като стана дума за любов, много искам да подчертая, че без нея нищо и никога не би се случило, защото това е моято основна движеща сила. Щастлива и горда съм, че създадохме едно страхотно издание, а вярвам, че това е само началото. Още поне 10 пъти по 10 години ще споделяме истории, музика и начин на живот."

 

НИКОЛА ПАПУКЧИЕВ

Никола е един от първите и най-опитни редактори в екипа на издателството. Следи живота по заведенията отблизо и има сериозно отношение към него. В Go Guide е от самото начало, ръководи редакционния екип и е инициатор на някои от най-големите трансформации на гайда.

"Преди да премина в lifestyle частта на издателството, пишех за технологии в сп. HiComm. На мен обаче нощният живот ми беше несравнимо по-интересен. През годините в екипа събрахме най-талантливите софийски безделници и се забавлявахме всеки ден, докато създавахме списанието. Пожелавам си да продължаваме да имаме правилно и меродавно отношение и да бъдем все така интересни и полезни. Развиващи се…"

 

ГЕРИ ТУРИЙСКА

Един от емблематичните автори на списанието, който за кратко дори пое редакционна дейност в него. Гери е безкрайно талантлива, всестранно развита и масово печели симпатии и почитатели. Навярно затова дълги години списваше рубриката ни за секс.

"Любовта трае три години. Толкова продължи и нашата връзка. Рубриката, която списвах, беше доста…интересна. Помня, че имаше опция, ако имам желание, да „тествам“ продуктите, за които пиша. Но пък все ми се падаха надуваеми кукли, камшици или електрошокови якички. Кое по-напред? Ха-ха. В Go Guide винаги са работили свежи хора. Спомням си ги и се радвам за юбилея! Сега, като го видя някъде случайно по заведенията, и ми става едно такова топло и мило. Гледам – попроменил се е, но в добрия смисъл. Станал е по-интересен, по-съдържателен. Виждаме се тайно понякога, когато не мога да заспя."

 

DEMO&TONO

Поредните ни луди таланти, създали най-запомнящите се фотосесии и реклами в списанието. Хаотични, сложни за разбиране, но и гениални, тези двамата са едни от най-големите в България, когато заговорим за фотография, постпродукция или стайлинг.

"Това беше любов от пръв поглед, динамична, крайна, пламенна, гореща, драматична, потна, слънчева, непринудена, искрена, секси, танцувална и завинаги – като една истинска любов. Имаме толкова много яки спомени от сесиите. Например едно пътуване до доброто старо Cacao с много адреналин, силни скорости и екстремни случки. Първо откраднахме колата на гаджето на редакторката, напълнихме я с моделки и отпрашихме към бургаските житни поляни. Всичко завърши със спукана гума, забита кола в пясъците до Cacao и, разбира се, три много хубави летни корици и сесии за Go Guide."

 

ИВИЧКА

Луда, весела и по детски емоционална. Прекара бурен и хаотичен период като редактор на списанието, по време на който бушуваше във всички крайности. Би било честно да си дадем равносметка, че емоциите й ни дариха с много сила и усмивки.

"Първата ми асоциация за Go e beat – като ритъм, музика, туптене на сърце, като пулса на времето и града ни… Go e прожектор за онези които искат, вярват, могат, движат се, случват се… Така го замислихме, надявам се и така да остане. Всяка личност, срещната в работата ми за списанието, е чудо, което и до днес топли търсача в мен… още преживям моментите! Обичам този beat! Всеки от екипа тогава – Чочо, Деси, Миро, Спиро, Жужу, Тишо, Биби, са оставили в мен дълбока следа, каквато оставят само едни истински будители, учители, приятели, които имат безусловната ми обич и респект и до днес."

 

ТЕО ЧЕПИЛОВ

Тео е сценарист и един от създателите на сериали като „Стъклен дом“, „Под прикритие“ и „Домашен арест“. Като ветеран от някогашния ЕГОИСТ, той е и гайдският автор с най-доброто чувство за хумор. Половин милион души прочетоха оная му статия за софийските квартали и техните обитатели. 

"За първи път попаднах в Go Guide под формата на интервю. Спомням си, че типично в мой стил надрънках някакви пълни глупости и после получих равни дози лав и хейт плюс няколко комплимента за шапката ми. Общо взето, нещата не са се променили особено, само вече не нося шапки. По това време Go Guide, или Гайда, както го наричат с любов близките, още беше само притурка към Intro и никой не можеше да предположи, че едва 10 години по късно ще надживее всички лайфстайл издания и уеб версията му ще се превърне в институция. В тази връзка не знам какво следва за Go Guide, но както се казва, sky is the limit."

 

БИЛЯНА СЛАВЕЙКОВА

Познаваш Биляна като бивш отговорен редактор на INTRO и настоящ главен редактор на goguide.bg. С остра привързаност към интелигентните чужди списания като Acne Paper, Little White Lies и The Gentlewoman, нейната цел е да отсява смисленото на наша територия и да ти дава храна за размисъл на ежедневна база.

"С Go Guide ме свързва любовта към София, към нейния характер и към хората, които я правят това, което е. Хем си мислиш, че я познаваш, хем успява да те изненада като „двулевка, потънала в джоба на старото любимо яке“. Преди 2 години в редакцията решихме, че хартията не стига и гайдът трябва да намери свое място онлайн. Оттогава на goguide.bg живеят както добрите примери и историите с малко сарказъм и много хумор, така и всичко онова, на което си заслужава да отделиш по няколко минути на ден, ей така, за да ти стане хубаво. Не искаме да ти даваме тон в живота, но пък ако успеем да вкараме малко музика – аз съм щастлива."

 

ВЛАДИ ГЕРАСИМОВ

Главният редактор на хартиената част ни забавлява освен в редакцията на гайда и като dj в нощните клубове. При нас той отлично успява да миксира страстта си към музиката и писането. Той е нестандартен, винаги с интересни идеи, в които ние вярваме. Най-добрият диджей сред редакторите и най-добрият редактор сред диджеите.

"Помня списанието още от периода му, в който съвместяваше програмата на Chervilo с няколко странички технологични джаджи. Впоследствие му станах истински фен, търсех си го по баровете в началото на всеки месец и мечтаех един ден да видя името си на някоя от страниците на клубната програма. Съдбата така ни завъртя, че сега сме си толкова близки, че името ми е във всеки брой – освен като dj – и като главен редактор. В последната година получих шанса да се развихря с визията и съдържанието му и благодарение на малкия, но отдаден екип превърнахме любимото ни списание в градски гайд в истинския смисъл на думата."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *