БЪЛГАРСКИТЕ АЛТЕРНАТИВИ

Покрай 9 май пред всеки любящ трапезите българин възниква въпросът, за какво да пие

0 коментара Сподели:

Освен че имаме невероятни програмисти, прословуто гостоприемство и най-красивите жени на света, както ни подсещат и всеки учебник по история и география от гимназията – ние сме изградили страната си на най-ключовото място от всички възможни места в Европа, да не кажа и в света.

Освен на невероятното ни чувство за разположение в пространството това вероятно се дължи и на развлекателното тълкуване на геополитиката от нашите специалисти. Ние сме вековните защитници на Европа от Азия, на Азия от Европа, после пак на Европа от Азия, на самите нас от Азия, на нас от Европа, на нас от всичките ни съседи, на съседите ни от нас, на Европа и Азия от Америка, после на нас от всичките пет континента и накрая на нас от нас самите, която война още не е приключила. Дедите ни дошли от изток с намерението да превземат Запада, но понеже корените все ги теглели назад, така и не успели да вземат твърдо решение, затова и очертали границите ни някъде между Изтока и Запада, оставяйки ни народ сирак, без никого на света. Затова покрай 9 май пред всеки любящ трапезите българин възниква въпросът, за какво да пие. Дали за Деня на победата или за Деня на Европа, или може би и тази година ще провери не измислиха ли американците и те нещо за 9 май. Освен в алкохолно отношение, както знаем, светът вече не е никак спокойно място и е въпрос на време нещата да се сговнят тотално, затова е хубаво да преговорим алтернативите.

АЛТЕРНАТИВА  1 – AMERICAN DREAMS
България излиза с официално становище, че не може да заеме позиция, и обявява неутралитет, мислим си, че така ще можем по-късно да изберем страната на победителите ха-ха. Обща мобилизация с Америка. Група едри инвеститорите са строени пред границата. Соросоидите в страната ликуват (и петимата, като се оказва, че никой не ги познава). Волен Сидеров с мегафон в ръка, стъпил на теглич на Лада Нива, приканва хората да се включат на антиамериканския му митинг.  Обама нарежда да се атакува. Вадят ХААРП от дупката в Царичина (О, Боже, Ванга беше права!) В Димитровград започват да се произвеждат айфони и 3D телевизори. Циганета си играят с нанотехнологии.

Появява се парадокс, непознат досега по нашите земи – ниски цени и високи професионалисти.

Всички висшисти се връщат от чужбина. Техническият университет в Цюрих изпраща дипломанти в софийския си съименник. УНСС започва да произвежда кадри, които се реализират на пазара на труда. Изтичането на мозъци се обръща, предприемат се спешни политики за справяне с вливането на мозъци. Всеки има къща от 300 квадрата в жилищен квартал, градинка с райграс, джип и спортна кола в гаража, нови мебели, жена – силиконова блондинка, дъщеря Стефани, син Брайън и голдън ретривър на име Спот. Стъклени небостъргачи никнат като молове след криза. Хора ходят в костюми. Креативни работни места. Кежуъл фрайдей. Мирни протести срещу мира в света и прогресивното обезлесяване на Хавайските острови. Франц Милде за първи път прави компромис – рекламираме пиене на безалкохолна бира. Имигранти от Нигерия и Индия основават гета, циганите започват протест, да не им вземат детските. Илиенци и официално става Чайнатаун. Отчуждени деца. Посещения при терапевт. Смърт от високо кръвно на 90 години, причинено от наднормено тегло.

АЛТЕРНАТИВА 2 – БЪЛГАРИЯ + РУСИЯ = ВНЛ
България излиза с официално становище, че не може да заеме позиция, и обявява неутралитет, мислим си, че така ще можем по-късно да изберем страната на победителите ха-ха. Обща мобилизация в Русия. Отбранителната индустрия е строена пред границата. Путин нарежда да се атакува, военновъздушните ни сили цяла година са се подготвяли за този ден, добре че няма облаци, та да не се отмени всичко.

Граждани със стаж като шофьори на маршрутки стават пилоти на бойни самолети МИГ седмо поколение, разработени специално за тях, високооборудвани с блутут слушалки и 5000 безплатни минути към всички в групата.

Вадим ядрените бойни глави от Бузлуджа. Волен Сидеров с мегафон в ръка, от каросерията на Форд пикап, приканва хората да се присъединят към антируския му митинг. Седма пехотна рилска дивизия, почерпена с водка, тръгва да решава Националния ни въпрос – ще си връщаме Македония. Ексхумират Тодор Живков. Национализира се наново всичко, все пак за глупаците историята е колело. Депортират Цветан Василев от Сърбия, властта у нас го помилва и той става „банкерът” в Сделка или не. Моловете стават ТКЗС-та. Руснаците се връщат по българското Черноморие (пак спасихме сезона). Връщаме Държавна сигурност и купонната система. Пак има качествен кашкавал по магазините. Пак няма магазини. Договорът с НАТО и Женевската конвенция са скъсани демонстративно. Група проамерикански активисти боядисват паметника на Съветската армия… с кръвта си. Интервенция на националистите ни в Турция. Дрон с транспарант „Да го духате, манафи” нарушава турското въздушното пространство. Тунел под Румъния, Молдова и Украйна осигурява доставката на ядрени оръжия в България. По радиоточката обявят, че Южен поток пак ще се строи през България.

АЛТЕРНАТИВА 3 – ЕВРОПА ЦЯЛА СЕГА НАЗИ ГЛЕДА
България излиза с официално становище, че не може да заеме позиция, и обявява неутралитет, мислим си, че така ще можем по-късно да изберем страната на победителите ха-ха. Обща мобилизация в ЕС. Ангела Меркел нарежда да се атакува, но атаката е малодушна, понеже след дълги години членство, вече сме разпуснали армията, а в запаса преобладават диригенти на филхармонични състави, зърнопроизводители и сомелиери. Глутница кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани кучета оформят българския авангард. Волен Сидеров с мегафон в ръка, от шибедаха на Грейт Уол, приканва хората да се присъединят към антиевропейския му митинг.

Навсякъде нови автобуси, пълни с добре миришещи хора. Всичко е чисто, няма храчки, дъвки и фасове по тротоарите. Никой не пикае по парковете. Случаен минувач се усмихва насреща ти.

По баровете се слуша джаз и се обсъжда екзистенциализмът в творчеството на Камю. Еврото е официална валута и вече почти никой не обръща стоките в левове, да види дали не му струват скъпо. Никой няма собствено мнение, чака се общо становище с Европа.

Виж и какво мисили Борислав Димитров за криворазбрания патриотизъм.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *