ЗВЕЗДИТЕ ИМ ГО ГОВОРЯТ

Или защо да НЕ си събаряте покрива, за да влязат звездите и във вашия дом

0 коментара Сподели:

Интересен е стремежът на хората да надникнат в бъдещето. Че даже и да му влияят. Напоследък дори ми се струва още по-модерно. От сайтовете и вестниците ни заливат ухилени или мистично съсредоточени физиономии на съмнителни магове и врачки, които развалят магии, забъркват любовни отвари, връзват амулети,катинарчета, четат молитви и каквото там се сетиш.

С развитието на технологиите и врачките стават все по-напредничави и вече предлагат услугите си и чрез есемеси, някои дори пречистват енергия по скайп. Колко фенси.

Да си чатиш с врачка! Иначе те не са някакви шарлатанки, а едва ли не „избрани“, които са дошли на тази земя да носят просветление. Дрън-дрън.

Предвид казаното досега, би било логично да нямам личен опит с подобни „свръхестествени“ хора. Ами не, любопитството ми е по-силно дори от смеха, който напира в мен, когато чуя подобни безумни истории.

Та преди време и аз попаднах на врачка. Ако не беше станало прекалено бързо, за да имам време да го осмисля, може би сега нямаше да преживея тази повратна в моя живот случка. Завлече ме една приятелка и както й казвах, че е луда и кракът ми няма да стъпи на подобно място, изведнъж се оказах на „сеанса“.

Винаги съм се питала как изглеждат тези хора. Представяла съм си странни забрадени жени със стъклени тъмносини очи, в чиято къща обикалят много котки, звучи плашеща музика и мирише на тамян. Или нещо като онези възрастни циганки, които обикалят по улиците, дърпат те и крещят: „Дай 5 лева да ти гледам, голяма любов те чака”, докато ти бутат в ръцете някакви изсъхнали листа здравец. Ами не.

БЪДЕЩЕТО ТИ ЖИВЕЕ В ПАНЕЛКА
„Младост“. Нормален панелен блок. Жената ни посреща и изглежда съвсем средностатистическа. На около 70, но запазена, с къса червеникава коса. Влизаме с апартамента й. Тя ни води в кухнята си – натруфена с много черджета и покривки където можеш да се сетиш. Не знаех предварително, но тя пък била гледала на кафе и ни посреща с по една чаша. Наложи се да го изпием, нищо че през цялото време си мислех какво ли може да ни е сипала вътре и клатех леко течността, за да открия съмнителна утайка или прах.

След това приятелката ми излезе и аз останах сама. Тази изкара отнякъде нещо като стъклена топка, ама не изглеждаше никак готина и магическа като по филмите, а приличаше на ваза, само че кръгла. Питах я тя последно врачка ли е, или гледа на кафе, че започвам да се обърквам… и тя вече разбра, че не я харесвам. Каза, че сигналът й се изпращал от звездите. Като в онази култова рубрика в „Сблъсък” – „Звездите ми го говорят“. И на нея така.

20 ЛЕВА ЗА КОФТИ ЛЮБОВ И ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА
В крайна сметка нищо не позна. Аз не я и разпитвах, защото бях убедена, че говори измислици само за да й дам 20 лева (поне) и по-бързо да се махам, а тя да отиде да си купи още едно странно чердже, с тях което да затрупа пода и мебелите си още повече.

Явно не можа да нацели настоящето, след като започна да ми говори за някакъв доста по-възрастен мъж, с когото имам връзка, и какво той щял да направи, да ми купи и т.н. Клише, при това елементарно. Казах й, че няма такова нещо, и тя започна да ми говори за бъдещето. Тогава нямаше как да я спипам, но сега вече знам, че нищо не позна.

На моята приятелка каза някакви неща, които се доближаваха до истината, но със сигурност беше чист късмет. Да не говорим, че понеже е тясно и я чаках в коридора, можех да чувам всичко. Както и тя, както и двете млади жени, които обикаляха апартамента, вероятно роднини на бабата. Забавно отвсякъде.

Изводът май е, че е преди да отида мислех, че няма накъде повече да не вярвам на врачки, но то имало. Добре де, може би има хора, които познават, някоя наследница на Ванга, не отричам, просто не съм срещала такива все още.

РЕТРОГРАДЕН М…ОЗЪК
По-рационалните хора просто четат хороскопа си и се надяват от там да научат какво ги очаква.

През последните седмици срещнах хора, толкова обезпокоени от ретроградния Меркурий, че паниката им можеше да се сравни с тази на гърците, чакащи на банкомати тези дни.

Аз хем не вярвам в хороскопи, хем понякога вярвам в зодии. Имам предвид, че често хората от една зодия имат общи черти, дори можеш да ги разпознаеш. Подводният камък е, че ако някой ти каже каква зодия е, може вече да тръгваш към него с предразсъдъци.

Имам приятелки, които казват – няма да изляза с него, понеже е Козирог, а те са скучни и няма смисъл. Или нещо подобно. Това според мен противоречи на здравия разум. И въпреки скептицизма ми аз например почти винаги си падам по Водолеи. По нормалния ред де, първо харесвам някого, после разбирам, че е Водолей. Водолеи или Близнаци (като мен) пък са и най-добрите ми приятелки. 

Като се замислих за това, за малко да започна да вярвам сляпо на зодии. Добре че в офиса ми получаваме всички вестници и няколко дни реших да сравня прогнозите за това, какво „говорят звездите”. Успокоих се – при повечето нищо общо един с друг. Пробвайте, много ще се смеете. Най-много се забавлявах на женските списания, в които пише: „Сложи си онази червена рокля и секси сладурът от горния етаж най-накрая ще те… заговори в асансьора.“ Сериозно ли?!?

Много вероятно е да ги пише някой, който разбира от зодии колкото мен, а не професионални астролози, не изключвам този вариант. След всичко това не вярвам на врачки и хороскопи… само на Водолеи, понякога.

Ние пък вярваме в случайности. Или в нещо, което предизвиква случайностите. Но най-вече, че, предсказани или не, хубавите неща се случват, когато най-малко очакваш!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *