ВМЕСТО АКЪЛ – ГЛОБИ

Защото да увеличаваш БВП-то с търговия и инвестиции е прекалено комерсиално. "Да" на оригиналността!

0 коментара Сподели:

Глобите са хубаво нещо. Създават илюзия за ред и дисциплина. И тъй като последните две благини у нас тотално ги е хванала липсата, затова на фокус са глобите – колкото повече, толкова по-добре.Да има!

Ето например идеята да се глобяват клошарите с по 1000 лв. Изключително гениална мисъл, която, ако разработим достатъчно тарикатски, ще съберем толкова, че да си платим родния външен дълг, гръцкия външен дълг, още нечий външен дълг и след това дори ще ни останат.

Единственият недостатък в случая е, че тя, глобата, е твърде нищожна. Трябва да бъдем по-амбициозни. Поне 2000 лв. стартово. След което 100% увеличение на дневна база. Икономически принцип – расте ли печалбата, расте и глобата. След празници пък трябва да достига поне 5000 лв. Та нали именно тогава клошарите, тези милионери под прикритие, се чувстват като Андрешко в трезора на Цветан Василев. И преди Америка, Япония, Германия, Сомалия, Уганда, Мозамбик и гетата в Южно Конго нагло да изкопират тази идея от нас, предлагам да я патентоваме – тъкмо, ако някой, лишен от нашия гениален ум, реши да ни я открадне, и на него ще треснем една солена глоба.

Също така добре е още отсега да помислим как да превърнем това начинание в цялостна социална политика, с помощта на която да увеличим БВП-то, минималната заплата, пенсиите, майчинските и, разбира се, депутатските заплати. Една подобна програма задължително трябва да включва следните мерки на ползу роду:

–       глоба за всеки мозък, предложил подобни революционни и иновативни идеи – бая пара ще направим

–       глоба за всеки заспал депутат – тук вече реки от пари ще потекат

–       глоба за всеки пиян депутат – още по-голям кяр

–       Внимание: депутати, които са хем пияни, хем заспали, пазим чинно и самоотвержено. Как защо? Та това са истински златни мини – в следобедна дрямка и ракиено време направо ще убиваме рибата. За дневните и нощните запои с пристъпи на сънливост да не говорим

–       глоба за всички държавни люде, които гледат тъпо – едва ще смогнем да си съберем парите, но нищо – ДА ИМА!

–       глоба за всички държавни люде, които гледат едновременно тъпо и нагло – тук вече няма как – ще създаваме орган по събиране на глобите. И дума да не става да изпуснем това доходоносно перо

–       Разбира се, в името на общественото равноправие, добавяме и специален пакет глоби за простосмъртни граждани по следната формула: средната депутатска глоба, умножена по брой дни в годината плюс 50% оскъпяване за административни разходи. Така де, никой не бива да се чувства ощетен

Накратко – глобите са му майката. Там където липсва акъл, ще компенсираме с глоби. И тъй като в България акъл липсва често, затова – ГЛОБИ ДА ИМА! 


"Когато за пръв път чух за ХААРП, доста преди голямата градушка от юли 2014 в София, чух нещо от рода на „ХААРП влияe на климата и на човешкия мозък“. Първата ми мисъл беше „Вие се ебавате“, после обаче се сетих, че…" За какво се е сетил Борислав и разсъжденията му върху възмножността някой да ни ровичка в мозъците, чети тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *