GO AGENT В НЮ ЙОРК: ALEK SANDAR

Една артистична разходка във феноменалния Ню Йорк

0 коментара Сподели:

Той е млад, талантлив и доста интернационален. Пътува често, но през последните няколко години се е установил в мегаполиса, който може и да не спи, но за сметка на това има далеч по-интересни занимания. Говорим за Ню Йорк, разбира се. Запознайте се с Александър Николов, по-познат като Alek Sandar.

От колко време се подвизаваш в Ню Йорк?
От 6 години.

С какво се занимаваш?
Работя като поп изпълнител, композитор и музикален продуцент, манекен.

Опиши ни типичен местен.

Типичните нюйоркчани са секси, млади, нямат време, винаги със залепен поглед в смартфоните си, правят много секс, креативни, отворени, спонтанни и бързи.

Нюйоркчани са много различни, идват от цял свят и са отворени към всяка раса, пол или сексуална ориентация, но мразят туристите. И тъй като наемите в Ню Йорк са тема номер 1 за всички, бих разпределил типичните нюйоркчани в три категории:
1. Тези, които без проблем могат да си позволят да плащат високите наеми > Богатите (Wallstreet банкери, шефове на компании или просто деца от богати семейства).
2. Тези, които се мъчат всеки месец с високите наеми, но знаят, че само тук имат толкова възможности > Креативните (артисти, дизайнери, манекени, музиканти, актьори, писатели, блогъри).
3. И тези, които от много време живеят в Ню Йорк и са на стари цени. В тази група има всякакъв вид хора > Работници, безработни, хора от гетото, артисти, служители.

Разкажи ни за най-интересния човек, с когото те срещна Ню Йорк.
Много са: Tommy Hilfiger, Kim Cattral, Amanda Lepore, Susanne Bartsch. В Ню Йорк всеки ден се срещаш с толкова много различни хора, с най-интересни и най-екзотични съдби. Пълно е с характери, каквито ги виждаме само по филмите.

Най-нелепата свалка?
Покана за свирка в метрото.

Препоръчай ни места за парти.
On Top at Le Bain е лятно парти на покрива на световноизвестния Standard Hotel. Точно там Мадона снима най-новия си клип към песента Bitch, I’m Madonna, а аз миналия месец направих премиера на новата ми песен P.O.R.N. feat. Amanda Lepore точно на това място. Предстои ми да пусна и клип към песента в най-скоро време.

Целогодишно е готино и в The Box, където съм имал честта няколко пъти да стоя на сцената. Но там масите са около $4000 на вечер. Webster Hall е клуб, който от десетилетия е запазена марка за всякакви видове музика. А на феновете на електронната музика препоръчвам Verboten в Williamsburg, Brooklyn.

Препоръчай ни места за хапване.
Наистина – хиляди са. Hа мен специално много ми харесва италианският ресторант NOVITA на ъгъла на 25-aулица и Park Avenue. А за спонтанните хора просто препоръчвам да се разходят в Lower East Side, East Village, Dumbo (Brooklyn), където е пълно с разнообразни и не толкова скъпи ресторанти.

Препоръчай ни места за почивка (парк или нещо друго за chill).
Всеки поне един път трябва да види красотата на Central Park, препоръчвам северната му част, където има по-малко туристи. Иначе цялата западна ивица на Манхатън е една дълга алея покрай Hudson River, която е перфектна за разходки или за каране на колело. Феноменални са гледките тук по време на залезите от май до октомври.

Кои са забележителностите, които би вкарал в графа “задължителни”?
Цял Манхатън е пълен със забележителности. Няма да ми стигне мястото тук да ги изредя всичките. Но по-скоро съветвам всеки просто да спре на някоя метростанция в южната половина на острова (на юг от 60-а улица) и просто да започне да се разхожда из града, за да почувства вибрацията и магията, вместо да търси забележителностите по картите и да се лута като турист. Нюйоркчаните МРАЗЯТ туристите.

Има ли фестивална култура, харесал ли си фестивал, който се случва в града или наоколо?
Има непрекъснато фестивали. За всеки вкус по нещо. Аз имах честта да открия престижния New York Music Festival, който всяка година се провежда в края на юни. Освен това не бих изпуснал и Governor’s Ball, който се провежда всяка година на Governor’s Island, един малък остров до Манхатън.

Най-странното място, на което си бил на парти/прекарвал нощта?
Не мястото, а хората правят партитата в Ню Йорк. Бил съм на партита и събития с толкова луди хора, от които и най-креативните режисьори на филми могат да черпят инспирация.

Какво ти липсва от България?
Лютеницата и Soupateria.

С какво не можеш да свикнеш?
С високите наеми.

С какво се свиква лесно?
С тълпите по улиците.

Каква суперсила би ти свършила добра работа в Ню Йорк?
… ако само можеше да не спя…

Кое време от годината е най-доброто да ти дойдем на гости?
През май, юни, септември и октомври.

Кой е твоят източник за travel информация в мрежата?
Приятелите ми.

Кои са трите задължителни неща, които взимаш в себе си, когато пътуваш (изключваме тройката на лични документи, пари, телефон)?
iPad-а ми, прах от мака (корен от Индия – бел. ред.)и презервативи.

Ще се задържиш ли в Ню Йорк?
Надявам се.

За един по-различен живот в Австралия, питаме Стоил Цицелков.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *