МЕСЕЦИТЕ ЗА МОРЕ – ЗА ВСЕКИГО ПО НЕЩО

Най-доброто и най-лошото време да топнеш краче в голямото синьо

0 коментара Сподели:

Спекулациите на тема „Кой е избрал правилния момент да отиде на море“ (ако изобщо е имало такива) спират тук! След обилни разговори и достатъчно неумело прикрита завист към хората, които са на плажа в момента, изготвихме списъка, който класира всичките пет месеца, които можеш да използваш, за да си прекараш отпуската пред вълните с десет бутилки, заровени в пясъка около теб. Звучи лесно, но опитайте да получите отговор на въпроса: „Кой е най-добрият месец за отиване на море?“, различен от „Месецът, в който отивам аз.“ Пробвайте се – не ви завиждам в начинанието.

ПЕТО МЯСТО: МАЙ
Знам, че звучи налудничаво дори да е в класацията, но трябваше да закръглим месеците до пет. Пък и кой летува през октомври? Това не знаем дали изобщо е легално. Но все пак май е в класацията заради хората, които правят нещо, преди да е станало готино или „мейнстрийм“. Но не е ли идеята да се ходи на море поначало защото е готино? С хипстъри не може да се спори. Но все пак май е идеалното време за плаж за хората, които не харесват горещото слънце, топлата вода и навалиците. Почетното пето му е присъдено, защото е времето за море на хората, които работят през останалия летен сезон – нека сведем глави за клетите души.

ЧЕТВЪРТО МЯСТО: СЕПТЕМВРИ

Септември е месецът на хората, които със стоическо търпение/недотам прикрито скърцане на зъби от ярост са гледали всеки албум на колегите си от морето във Фейсбук.

Те са усетили вътрешната болка на това да чуят „Виж каква разлика имам“ и “Ако знаеш как се разбих на (въведи нашумял фестивал тук)“. И след като последната капчица търпение от историите за диви нощи и страхотни приключения се е изпарила, те палят колите си и отиват на морето за… точно обратното. Септември е краят на летния сезон и главно е предпочитан от по-сдържаните от нас, офисните обитатели. Той е еквивалента на 6 часа сутринта по време на див купон, когато всички са седнали на плажа и гледат уморено изгрева. Проблемът е, че останалата част липсва в графика.

ТРЕТО МЯСТО: ЮНИ
Познати ли са ви хората, чийто начин на обличане се променя два дни след като е обявен нов тренд за обличане? Именно. Точно тези, въпросните, са си били шута за морето още юни месец – и то след първите постове от типа на Roll on Summer или някой нашумял летен хит. През повечето време на стената ви излизат постовете им с бира в ръка или прибирайки се от тежък запой, с цитат от дадената песен. Сладко отмъщение е, че през повечето случаи загарът им остава едва доловим през септември, докато са принудени да стоят в офиса през останалото лято, гледайки как всички други отиват на плажа.

„Предай поздрави на морето от мен!“ – да бе, пич, нямаш грижи.

ВТОРО МЯСТО: ЮЛИ
Началото на пиковия сезон. Времето, когато Черноморието гъмжи от чужденци, загубващи умението да говорят членоразделно след десет часа. Моментите, когато слънцето пече най-ярко и за повечето цветът на загара клони към домат, отколкото към шоколад. Но все пак – не сте в офиса и бирата лекува всички болки.

Големите фестивали тепърва разгръщат потенциала си и всичко е толкова наситено с емоции, че е много вероятно моментът от първите стъпки в морето да се слее със всичко до момента на стъпването в колата за връщане.

Но определено юли е месецът за всички онези хора, които отиват на морето с нагласата за маратон от купони и летни напивания, оставяйки плажа на заден план. Все пак няма да е зле да се носи мазило против изгаряне от фенери в дискотеки.

ПЪРВО МЯСТО: АВГУСТ
И не защото е положението е като юли, но по-хладно. Август е месецът на почиващите работещи. В повечето от случаите курортите се изпразват малко от чужденци, а слънцето намалява, но това и е целта на летуващите през август. Точно тогава човек може да намери перфектното равновесие между ходенето на плаж без голяма възможност от изпържване и див нощен живот, който може и да донесе някакви минимални спомени. Ходещите на море през август могат да се облегнат спокойно на бюрата си след море, знаейки, че сезонът си отминава и са взели най-хубавото от него. Стига да не уцелят гадно време – тогава не гарантираме нищо.

Каква класация на месеците ще е, без да споменем и нещо за курортуващите. Посмей се!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *