Жега в центъра на София

или 10-те неща, които можеш да правиш по-добре през лятото в столицата

0 коментара Сподели:

Популярното мнение е, че да си в София през лятото е куцата оферта. Всички разговори във всички заведения и всички коментари под всички снимки в социалните мрежи недвусмислено го потвърждават. Естествено, като всяко нещо в живота и това има ту партс. Да, от една страна, е доста по-гадно да се печеш в бетонната джунгла, отколкото на плажа, но, от друга, в лятна София също има неща, които можеш да правиш. При това не едно, а цели десет.

МОЖЕШ ДА КАРАШ С КЕФ
Както бакшишите със и без повод отбелязват, „софиянци са се прибрали по родните места“. В резултат няма задръствания, намирането на паркомясто не води до скубане на косата и като цяло има едно доста по-европейско усещане по улиците. Даже можеш да караш колело без каска и пълен комплект протектори, както и да се качваш на скейта без молитва към всички богове.

МОЖЕШ ДА ХАПВАШ С КЕФ
Всяко уважаващо себе си заведение се е подготвило за сезона подобаващо с градина и меню, така че, макар и без морски бриз, и в София можеш да си доставиш кулинарно удоволствие. При това без да рискуваш да получиш лютеница с вода вместо гаспачо, както и сметка за седем души при вечеря за двама.

МОЖЕШ ДА СЪЗДАДЕШ НОВИ ПРИЯТЕЛСТВА
Няма по-добра основа за изграждане на едно приятелство от навика и скуката. Неслучайно цял живот имаме специална близост с хората от училище и квартала – даже и най-яките партита не могат да заместят онази сплотеност, която само кибиченето създава.

Пък и самият факт, че сте в София през лятото, е перфектен повод за запознанство, като първата тема е неизбежна – колко е гадно, тъпо и ужасно.


МОЖЕ ДА СЕ СЧУПИШ ОТ СЕКС
В случай че нямаш нужда от повече приятели, използвай свалената летва за лична изгода, а именно да правиш повече секс. Както всички добре знаем, като няма улов, и ракът е риба. С други думи, ако си в София и около теб няма никой, това моментално ти качва две точки нагоре и от шестица на релси например ставаш твърда осмица. Скуката и разочарованието също така са голям афродизиак, така че разстоянието от запознанството до леглото в лятна София е доста скъсено.

МОЖЕШ ДА ПРАВИШ СЕКС НА ОТКРИТО
Вече даже липсата на терен не е проблем – из целия град е пълно с тъмни градинки и забутани улички, където можеш да се отдадеш на разврат. Ако намериш с кого – още по-добре. Също така за разлика от зимата, когато да го правиш в кола носи усещането на това да играеш туистър с усмирителна риза, през лятото това е толкова популярно занимание, че единствените задръствания в София са нощем на Гледката и под Ботаническата градина.

МОЖЕШ ДА СЕ СЧУПИШ ОТ ФИЛМИ
Ако обичаш да ходиш на кино, можеш да се възползваш от промоциите в четвъртък и вторник без риск да се задушиш, да гледаш филма от 34 място под ъгъл от 7° и да браниш облегалката си като шипченски опълченец. Освен това за разлика от тези на морето, кината в София имат екрани, по които не се сношават щурци, и съраунд саунд не значи да чуваш микс от околните дискотеки. Също така салоните са толкова празни, че ако ти е писнало вече от градинките, можеш да правиш секс и там.

МОЖЕШ ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРАШ С ИМИДЖА СИ
Един от плюсовете на празните улици е, че хората ти обръщат повече внимание, тоест ако винаги си искал да избухнеш с нещо екстравагантно като имидж, без да рискуваш социално самоубийство, лятото в София е перфектният момент. Без значение дали те влече към безумни цветове на косата или към екипчета, които и на анимационен герой биха му дошли малко в повече, давай смело. После, както и при секса със странни хора, можеш да се оправдаеш със скуката.

МОЖЕШ ДА СЕ ОТДАДЕШ НА УЛИЧНА КРЕАТИВНОСТ
Ако тоалетите вече не вършат работа, време е за следващото ниво – стрийт арт. Графити, бийтбокс, жонглиране, брейкденс, абстрактен пърформънс, какъвто и да е скритият ти талант, сега можеш да го развиваш на воля, без никой да те види. А даже и да изкараш някой лев – кой знае защо през лятото София е пълна с чужденци, а те са винаги по-толерантна, разбрана и щедра публика.

МОЖЕШ ДА РАБОТИШ
Да, звучи скучно и тривиално, но можеш да използваш факта, че трудовият ентусиазъм в офиса граничи с минус безкрайност, за да направиш маньовър стил Game of Thrones и да превземеш мечтаното бюро. Отново силно занижените критерии действат в твоя полза – самият факт, че си на работа с мишка в ръка вместо на парти с чаши в двете ръце, те прави да изглеждаш една идея по-сериозен в очите на шефовете. Така че сложи една фалшива усмивка и се възползвай максимално.

МОЖЕШ ДА СПЕСТЯВАШ
При правилно разпределение на финансите в София можеш да живееш една седмица с парите, които харчиш на морето за един ден. Пък и откакто градинките станаха по-модерни от клубовете, стандартът ни се изравни с този в Америка – каквото и да бачкаш, вечер имаш повече пари, отколкото можеш да изпиеш. В случай че тази година по ред причини морето ти се размине, можеш да трупаш злоба и кинти, а през зимата да избухнеш с месец в топлите страни. Все пак ако не натрием носа на приятелите си, за какво живеем?

Припомни си и как се губи приятел с един пост през лятото.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *