Светът на дамската чанта – размер, съдържание и предназначение

Дамската ти чанта е цяла една Вселена

0 коментара Сподели:
Светът на дамската чанта

Размерът е двоен, а съдържанието – поне четворно. Включва ролетка, джобно ножче, спрей за ключалки, резервен чифт обувки и пакет солети. Поне. Светът не е такъв, какъвто беше. Дамската чанта също.

Дамски чанти за мъжки момичета

През последните десетилетия жените казаха „не” на много неща – на дългите поли, на прилежно прибраните коси, на изтънчените маниери, на домакинските задължения. Никой и нищо обаче не е в състояние да раздели дамите от най-вярната им приятелка – чантата. Дори най-еманципираните, онези, които замениха шифонените рокли с памучни ризи на райе, не се отказаха от привилегията да разхождат частица от света си под мишница. Само дето днес този свят е малко по-различен и вместо пудриера с мъничко огледалце в него по-скоро ще намерите мултифункционално ножче с вграден трион.

Защото мъжките момичета имат много по-важни неща за вършене от това да си пудрят носа.

И често им се налага да бъдат мултифункционални. Затова вместо (или освен) гримове те носят със себе си комплект за оцеляване в мъжки условия. Част от него са удобните обувки – защото закъсненията не се толерират, а на токчета се тича трудно. Също и цигарите – защото важните решения изискват спокойствие, а стаите за медитация са рядкост. И, разбира се, ключове за колата – защото да те качат на стоп, когато си с гуменки, е трудна задача.

Чантата на мама

Чантата на мама е най-шарената на света. Тя може да бъде за двама, трима или дори четирима, в зависимост от броя на децата. Освен стандартните неща (телефон, портмоне, ключове) съдържа комплект за укротяване на невръстни терминатори, който включва дребна играчка, нещо сладко и тайно оръжие под формата на опасен, но много желан предмет от сорта на запалка или джобен телбод. В чантата на мама също така се намират и принадлежности за мобилно хигиенизиране, в това число мокри кърпички, сухи кърпички и шише минерална вода. По-прилежните дами в допълнение носят малка текстилна кърпа, малка хавлиена кърпа и спирт. Някъде по скритите джобове с цип има и сет за спешни случаи с най-необходимото: парче бинт, лейкопласт, температуропонижаващо лекарство и няколко лукчета. Колкото и да не ви се вярва, накрая остава и място за храна. Не от здравословните, разбира се, защото мястото е малко – колкото за пакет гризини или половин опаковка обикновени бисквити.

Пътуващите чанти

Това са онези чанти, които скитат по света, събрали в себе си само най-важното от живота на своите притежателки. По тяхното съдържание не можете да разберете почти нищо интересно за собственика им, защото са толкова миниатюрни, че едва събират телефон и портмоне, при това съвсем не от най-големите. В пътуващите чанти няма място за гуменки, защото те са на краката на дамите. Липсва и пудра, защото финият прашец лесно отлита на ветровитото време, което е редовен спътник на пътешественичките. Тези чанти често напускат обичайното си леговище и се заселват в някоя раница, където си правят компания със стар пуловер, резервен чифт дънки и дъждобран. И ако искате вярвайте, но понякога остават неотваряни с дни. Защото там, където ходят притежателките им, телефонът, парите и личните документи са само формалност, често ненужна и забравяна.

На шефката чантата

Всъщност това не е точно чанта, а по-скоро нещо като бездънна яма – пропаст, която събира едно цяло офис бюро и половин тоалетка. Защото шефката хем е дама, хем е мъжко момиче, в повечето случаи е майка, а на всичкото отгоре и често пътува. Затова тя носи всичко. Чантата рядко се задържа около ръцете й, но винаги е наблизо – в офиса е върху бюрото, в колата е на съседната седалка, вкъщи е върху облегалката на стола, а в понеделник следобед кротко си почива в скута й във фризьорския салон.

Освен най-голямата тази чанта е и най-шумната.

В джобовете й дрънчи солидна връзка ключове, на дъното шумоли неотварян пакет солети, а телефонът не спира да звъни. Тихо е единствено на Коледа и през онази седмица от лятото, в която шефката е обещала да отговаря само на повиквания, които започват със „скъпа” или „мамо”.

10-те най-популярни вида градски мацки

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *