АКО ТЕ УДАРЯТ ПО ЕДНАТА БУЗА…

Ако беше окей да те правят на маймуна, за какво ни трябваше еволюцията?

0 коментара Сподели:

Много им се чудя на тези хора… колко точно плесници са склонни да отнесат, преди така да им отвинтят психиката, че сами да почнат да си бият шамари? Ако се въртиш като пумпал след всеки "удар", не мислиш ли, че нещо не ти е съвсем наред или поне правиш грешка след грешка?!

Отношенията между хората са пълни със ситуации, в които някой го правят на маймуна. Даден човек позволява на друг да бъде нагъл, груб или какъвто е там според случая, дори и когато грам не са на едно мнение. Ок, човешките отношения са сложна материя, ама да се надяваш, че на някой ще му светне крушката и ще се усети, че се държи нелепо само защото изразяваш пасивна позиция,е доста интересна гледна точка. Още по-интересно е, че n на брой свестни хора се съгласяват това да е така. Обаче нещо не се връзва – един човек не познавам, който, играейки тази роля, да е повлиял, вразумил или променил към по-добро опонента си и това, което ги свързва. Камо ли впоследствие да е станал по-смирен, както ужким се интерпретира фразата.

Това са глупости… Никой няма право да ти се катери по главата, независимо какво има в нея.

И както е с повечето неща – и това си зависи от теб. Сигурно тук някой ще направи асоциация между обичта, дълбоките лични отношения и коментираното, ама на това изкривено разбиране не му се вика любов, дори и сляпа. Компромисите са друга вода и тя трябва да е течаща и бистра. В добрите отношения те не са равни на манипулация и са оценявани високо, без да ти носят табелка "глупак".

Не става дума да правиш добро, за да ти върнат добро. Става дума за това, че този процес трябва по естествен път да се движи двустранно, иначе няма смисъл да се занимаваш. Замисли се. Върни малко лентата назад и си припомни, спечели ли нещо с наивната си доброта, поемайки вината и угаждайки за всичко на онова красиво, надменно момиче?! Тя изобщо забеляза ли "ангелските" ти качества, или просто ги използва за по-удобно. За края на връзката няма да говорим, защото е ясна на всеки – принцесата се фръцна при първото неудовлетворено от твоя страна нейно желание и те остави доволно нахокан, смазан и сам. Да си мислиш ти, не тя какво си изгубил. That's absolutely fake, man.

Или пък онзи, бившия ти шеф. Големият бизнесмен, който два месеца не можа да ти плати заплатата от 600 лв., ама през това време ти намираше работа и за обедната почивка. Ситуация "работата намаля и нямаме пари, ама имаме сто задачи за вършене, така че се стягай".

И ти си действаш на бюрцето, съвестно си чакаш да дойде новият месец и да вземеш три заплати, че си затънал в заеми от разбирателство.

Стига бе, човече, с кой акъл повярва и не си тръгна овреме?! Къде намери логика, че щом те изиграят веднъж само защото си примерен, ще събудиш чувства за съвест там, където не са били никога?!

Както и да е. Минало свършено са казали хората. Наиграха те – майната му. Вместо да се депресираш, приеми всичко като житейска плесница и за бога, следващия път не си подавай и другата буза. Просто си вземи ключовете от неподходящия човек, внимавай на кого си оставяш трудовата книжка и цени преди всичко себе си, за да те ценят и другите.

Виж още тънката разлика между това, да си добър човек и кръгъл идиот. Отучи се да си услужлив!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *