СЪС СТАРИ К**** НОВ БАРДАК НЕ СТАВА

Родната телевизия - живот пъстър и многообразен, биха възкликнали някои...

0 коментара Сподели:

Сещате ли се как Ники Кънчев обявява поредната телевизионна драма на най-великото риалити у нас, с патос, достоен за изстрелването на „Восток 1“? А сещате ли се как кака Лара, която отдавна не е кака, от въпроси до малчуганите дали им се пишка днес води предаване със социални теми, политика, култура, здравеопазване, съдебна система, разследвания? Живот пъстър и многообразен, биха възкликнали някои. Ъпсурт биха изпели „па то им убаво бе“, а ние се пляскаме по челото и си казваме „Кажи честно?!“.

Телевизията в България отдавна прилича на Алла Пугачова и независимо дали Филип Киркоров е в играта или не, тя не става нито по-хубава, нито по-млада. Тежко и някак задушно се получава, когато натиснеш червеното копче, а Катето Евро едновременно готви, коментира мач, прави интервю с фолк певица и пее Che sara.

Не ни е романтично и не пеем „Оставамеее, оставамеее“ в отговор. Лошото е, че няма и къде да заминем, защото родната план-програма на всички канали от 1 до 100 е решила да спазва максимата „дойдох, видях и прекалих“.

По света хората се изкачват по служебната стълбица и накрая ги дават по телевизора. У нас се раждаш в БНТ, обядваш в стола и после директно се пенсионираш, като лице на телевизията, което нищо неподозиращи невинни поколения са длъжни да гледат едно 20-25 години минимум. Ние обаче решаваме да отворим прозорците и да поразбутаме нафталина, защото, честно казано, с Милен Цветков израснахме, но не ни се заспива с Люба Кулезич. По-животворно сме настроени някак.

Еми няма ги младите, неподготвени са, стани баба да седна, че ме болят краката. Както е в петицата трамвай към Княжево, така е и в праймтайма на родния ефир. Кофтито  обаче е, че нито правят тайма, нито имат „страшни очи“, а ние не сме Стефан Данаилов и не ни се ще да им натискаме педалите всяка есен. „Помня времето, когато джойнтът беше левче“ шефче, но отдавна забравих защо дойде и защо не искаш да си ходиш. Прогнозата, госпожице Станкулова, остава облачна и това не е новата Ани Салич. Това е новата на Нова-та и положението взе да бие леко от аграрно („Фермата“, „Фермер търси жена“, „Мис Пепеляшка“) към vip (Vip Brother, VIP Dance и приятели), макар че според нас разликата между двете е само при сеното в декора. Искаме „модерната“ ни телевизия да не ни влиза леко като Роси Кирилова боса по асфалта. Искаме да е рЕзка като едновремешна боза от 6 стотинки и да е вкусна като баничките от тогава. В момента обаче не облизваме пръсти, защото е „Детска планета“ от сутрин до вечер, а на трите ни баби в редакцията им омръзна да разплитат едни и същи чорапи „Всяка неделя“ вече сто години. Какво правим?

Предложения?! Нямаме. Загубихме ги по пътя от Нови хан до Малкото НДК и сега ехтим, малко като Рахнев – купуваме лимони с килограми. „Паднали сме в медицината. Скърбим по ягодовите поляни. Изпадаме в дисбаланс. В обща недостатъчност.

Мрачни гълъби чоплят банички пред градинката на театъра. Гълъбите са от химикали и от пушеци.

Псевдо са”, а ние преброждаме „София – Ден и Нощ“. Пишем я. И обявяваме кастинг на системи. С хумана и всичко, което ни е нужно. Кандидатите могат да пишат на адрес едноисъщо@абв.бг или да изпращат св-та. Ако се затрудните, просто пишете на „Търси се…“ и ние ще ви намерим. И не забравяйте, у нас „всеки ден, всеки час, навсякъде има мат‘рял“, само телевизията никаква я няма. Само тук тя не върви с материала. Ексклузивно България е на три планети: Планета Пайнер, Планета HD и Планета Поп фолк. Във втората все още не са открили вода. Ти си избираш накъде да превключиш. Хубав ден!

Прочети и разказа на Ирен Леви за живота без телевизия.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *