ZOOM IN: АНА ДИНКОВА

Надникни какво се крие в Ana's Handbag, или тайните на една от любимите ни блогърки

0 коментара Сподели:

Разкажи ни за блога си. Какво ще намерим вътре и кое е това, което няма шанс да се промуши през радара ти?

Блогът ми, както всъщност подсказва и името Ana’s Handbag, е точно като дамска чанта: вътре има всичко. Започнах да го пиша преди 4-5 години с идеята да бъде моето малко местенце за модата, пътувания и други забави. После се превърна в нещо като лексикон, като едни от най-четените ми постове са тези от поредицата „Живот като сборна касетка“, на най-различни теми: приятелства, партита, отношения, секс & любов, стил и модни тенденции… Малко ме е страх да кажа какво никога не би се наместило там, защото може да се окаже, че в утрешния ден точно това, което днес ми се струва немислимо – ще бъде най-голямата ми провокация и ще пиша точно за него.

Какво ти остана от преживяването в Olympus PEN фен конкурса, с какво усещане приключи, почувства ли се предизвикана?

Снимах с Olympus Pen, докато бях на почивка, и като така споменът ще остане за безкрайни залези, сини хоризонти и време със семейството ми и най-близките ни приятели.

Допълнителен бонус беше фактът, че 9-годишната ми дъщеря се развихри до съвсем неочаквана степен и дори двете снимки, с които участвахме във финалния конкурс, всъщност са нейни.

За мен тестването на апарата и участието в конкурса бяха по-скоро забавление, отколкото предизвикателство.

Кои са нещата, около които вниманието на съвременната жена трябва да гравитира?

Този въпрос предполага дълъг и в никакъв случай едностранчив отговор. Предпочитам да говоря общо, за хора, отколкото за жени и мъже. Като така мисля, че е важно да мислим какво правим и какво оставяме след себе си – не само като дела и думи, но и по-мащабно – като въглероден отпечатък, като пример на децата ни (за тези от нас, които ги имаме), опит, знания, умения. Мисля, че сме надскочили момента, в който да се говори в плоскостта: съвременната жена има нужда от гримове, козметика, модни аксесоари, следване на тенденциите, добра стойка, правилна диета, успешен брак и шеметна кариера. За мен истински важните неща са ученето – в различните му измерения, било то и да се науча да боравя с нов фотоапарат, самовъзпитанието и самоконтролът – а не оставане по течението на първосигналните реакции, подобряване на средата, в която живеем, запазването на човечност, вежливост и доброта в ежедневното общуване – такива неща.

Нищо гръмко и модно, прости малки ежедневни жестове, които ни правят по-доби и по-щастливи. Всичко друго може да бъде придобито и постигнато – срещу определена сума или срещу определено време.

Блогърките сте истински про-та в социалките. Издайте ни тайната на "лайка"!

С правилно планиране и добре разпределен бюджет, както и с труд и постоянство всичко е възможно! Работата е там, че аз се занимавам професионално с корпоративни и дигитални комуникации, като така оставям блога и всичките ми профили в социалните мрежи да се развиват органично. Ако целта ми беше да събера по-значителна фенска маса и група последователи – щях да съм го направила. Пиша блога и поствам коментари, снимки, текстове, музика и т.н. в профилите си във Facebook, Twitter, Instragram и т.н. за забавление, малко ексхибиционистично удоволствие, но това е причината. Не искам да бъркам работата с развлечението. Има, разбира се, основни правила: създай си стил, поствай редовно, поддържай диалог с аудиторията си, намери си ниша, труди се и се старай да предлагаш качествен продукт. Освен това всеки блогър или активен в социалките индивид показва личен характер – има по-приветливи и симпатични хора, има и темерути и саркастични хора, както и такива, които хващат и развиват определен тренд или ниша. Най-трагично е, когато се следва готов успешен модел на друг блог, защото така се губи индивидуалността на личността зад блога и профилите.

Какво има на масичката до леглото ти?

Черно-бяла снимка с баба ми Офелия, която ме отгледа и ме научи да пека сладкиши още като дете. 2 нощни лампи – едната е насочваща се, за да ми е по-лесно да чета, другата просто е комплект с тази на нощното шкафче на мъжа ми и книга. В момента чета „Разкази за вчера и други места“ на Светла Георгиева.

Имаш ли си сутрешни/вечерни (следобедни, лунни, слънчеви) или други ритуали, които ти помагат в деня и живота ти?

Ставам рано, обикновено в 6:00, и се опитвам да се раздвижа поне малко преди старта на деня. Напоследък малко ме мързи за сериозна гимнастика, но поне упражненията на „Петимата тибетци“ правя, следва кафе и план за деня по старомодния начин: тефтер и молив.

Имам нужда да бъда поне за малко сама с мислите си, преди да събудя домочадието и да започне поредният френетичен ден.

За какво ти се иска да ти оставаше повече време?

Игра с дъщеря ми, четене на книги и слушане на музика, гледане на филми, време да готвя вечери и да посрещам приятели вкъщи, почивка и пътешествия, сън.

Ти си модерно момиче, кои са трите мобилни приложения, които се радваш, че си открила и използваш активно.

Мисля, че технически погледнато, спадам по-скоро в графата модерна леля, което всъщност е супер! Най-активно ползвам feedly, Instagram и vivino.

Как да си направи човек перфектното селфи? Ама сериозно…

Вероятно като следва съветите на някой от супермоделите или някое селебрити, което има милиони последователи и капитализира от популярността си и владее селфитата до съвършенство! Аз правя прекалено много муцуни и смешни физиономии на снимки, така че не бих могла да съм полезна със съвети тук.

Дай ни линкове към три блогърки, които да не изпускаме от поглед?

Румяна Босева и блогът й something… – защото борави с думите, светлината и фотоапарата като истинска магьосница! С всеки неин пост ме пренася на едно по-добро място, пък било то и за малко!

Йоана Петрова и блогът й Кулинарно, в кухнята с Йоана – заради страстта, с която прави всичко в този живот и превръща храната в нещо много повече от вкусни ястия!

Ива Петкова и блогът й Inspiration exists – заради красивия и сбит обзор на основните тенденции, ревюта по време на модните седмици и разкошния й леко бохемски личен стил, както и заради една страхотна поредица за здравословното хранене и начин на живот!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *