ОЦВЕТИ ТОВА! ЕРЕКТИРАЛИТЕ ФАЛОСИ НА МАРТИН ДЖАЧКОВ

30 идеални, големи и дебели, в какъвто цвят си ги пожелаете

0 коментара Сподели:

Knichki Pichki е едно бижу за оцветяване, което се ражда в артистичното съзнание на художника Мартин Джачков. За кратко изданието става хит във Франция и обикаля най-престижните книжарници в Париж, като съдържанието му провокира, усмихва, изненадва и вълнува истински осмелилите се да си го купят. Всъщност Knichki Pichki е книга за оцветяване за възрастни, вдъхновена от 30 различни по големина и форма… пениси. Илюстраторът рисува контурите им, без да ги запълва, и така създава интересното издание за обагряне. Подчинени на стила ар деко, за по-богат и вдъхновяващ прочит, рисунките му съдържат освен големи еректирали фалоси и поетични елементи като звезди, луни, дъги и небе. Може би точно романтичният привкус прави книжката почетен гост на нашумелите соарета за групово оцветяване (би било интересно, ако започнат да се организират подобни и в България някога – бел. ред.) във френската столица, като запознати, пробвали терапията веднъж, споделят, че това е един от най-добрите начини за гонене на стреса.

За проекта и красиво нарисуваните pichki си говорим с техния автор.

Наистина много се изненадах от проекта ти. Разкажи ми какво точно е Knichki Pichki?
„Книшки Пишки“ е най забавната арт книжка за оцветяване за възрастни и първата, посветена изцяло на този сюжет.
Книжките за оцветяване за възрастни са абсолютен хит от около една година тук, в Париж, като се рекламират като релакс терапия чрез оцветяване.
След като всички около мен започнаха да оцветяват, реших да изпробвам сам бестселърите в този жанр. Установих, че прекарах един час с моливи и флумастери в ръка, оцветявайки листенца, котенца и цветенца, мислейки в това време за всичките си ежедневни проблеми, случки и ангажименти, през цялото време със силно изразено чувство, че губя времето си и че много от миниатюрните илюстрации са изнервящи и неоцветяеми.
Проблемът беше в скучния сюжет, който е представен като релаксиращ. Аз смятам, че сексът е  по-релаксиращ и грабващ съзнанието сюжет за оцветяване за възрастни.

В този момент с моите приятели в България говорехме колко често в апликациите за запознанства се получават снимки на пениси и може да се направи цяла книга с пишки… „Книшки Пишки“? Чакай малко, това е перфектният сюжет и заглавие.

Всеки обича пениси, и то големи, жените обожават, а мъжете си ги гледат и си ги мерят.

След проучвания разбрах, че такъв проект не съществува все още. Хванах маркерите и започнах да рисувам, решен да направя екзотична артистична книжка, елегантна,  вдъхновена от духа дада и в стил ар деко. Реших да използвам истински снимки за прототип на илюстрациите и така създадох книга, която съдържа 30 илюстрации на големи твърди пениси за оцветяване, изцяло нарисувани на ръка.

Откъде пък тази страст към пенисите?
Пенисът в моя проект и в този вид, в който го представям, е една моя малка революция, тъй като още от античността и до съвсем скоро мъжкото тяло е представяно със серийни еднакви пропорционални микропениси, когато членът не е скрит изобщо от някое листо или дреха. Женската голота обаче е представяна по различен начин и през Ренесанса, и в романтичния стил, и в портретизма… тоест има една идентичност на женското тяло, която при мъжа не съществува или е обезличена  в по-голямата част на историята на изкуството до днес.

Другият факт, който oсъзнах преди известно време при посещението на първата експозиция, изцяло посветена на мъжката голота в Musée d’Orsayтук, в Париж, е, че пенис в ерекция шокира… Сякаш единственото състояние на пениса трябва да е в почивка и потънал в тишина, както картината на Курбе „Произходът на света“ е статична.

Мисля, че в XXI век, когато би трябвало да тичаме по улицата голи, хванати за ръце, сексът не може да бъде тема табу за никой и на никоя възраст, тъй като обратното поражда единствено фрустрации, комплекси и травми.

„Книшки Пишки“ е проект, който има за цел да създава ситуации, в които да се говори за секс, да бъде позитивно, забавно, неангажиращо, възбуждащо и необичайно. Всеки може да покани приятели вечер на по вино да оцветят по една страница.

Къде се продава тя?
Книгата се продава в Париж, в известната еротична книжарница LaMusardine, в квартала Le Marais, в книжарницата Les Mots à La Bouche, както и в техния сайт.
Продава се на специалните вечери за оцветяване в някои кабарета. От септември ще бъде в продажба и в още две от най-известните книжарници в Париж в 15-и и 1-ви арондисман. Получавам поръчки и в моя инстаграм акаунт, както и в страницата, където има поръчки от неочаквани дестинации като Мексико, Норвегия, Бразилия.

Какви са хората, които купуват „Книшки Пишки“?
Интересувам се от профила на моите клиенти. Оказва се че по-запалени по оцветяването за възрастни са момичета и жени от 15 до 65 години, но също така и разнообразен тип мъже, хора на изкуството, дизайнери, както има и голям интерес от гей обществото.

Книгата не е ли опит за провокация всъщност?
Не, планът не е да скандализирам, аз лично не смятам, че пенисът е нещо скандално в 2016 година, когато хот селфита летят всяка секунда. Не, целта на проекта е наистина друга, тъй като аз съм колекционер на стари, ексклузивни, антични и модерни книги и оценявам дебелината на хартията, начина и качеството на печат, красотата на кориците, уникалността и на съдържанието на една книга, създадох едно екзотично, артистично, качествено издание, което да удивлява, усмихва, забавлява и учудва моите съвременници. Установих, че „Книшки Пишки“ предизвиква интересни разговори, учудване, шеги, смях. Хората се снимат с нея, когато си я подаряват, смеят се заедно и се забавляват. Кой ви кара да се усмихвате и смеете с глас поне веднъж на ден? „Kнишки Пишки“ го прави!!!

И ако Париж е подслонил редица хора на изкуството, които, за никой не е тайна, че се славят с разкрепостен живот, то как реагират хората в България на това, което правиш?
Моите приятели в България обожават „Книшки Пишки“, радват й се, техните обкръжения също. Мисля, че е артистично, забавно много качествено и не вулгарно издание, затова очаквам единствено позитивни реакции. Мисля, че българите не сме с по-закостенели разбирания, тъй като тук, в Париж, живея в едно твърде буржоазно, йерархично общество с много кодове и етикети.

Обаче в България имаме висока толерантност към естествената вулгарност, безсмисленост и посредственост, която присъства за съжаление в новата ни култура, и може би това е обяснението.

Защо хората не спират да си ги мерят ?

Защото сме едни и същи и все пак не сме еднакви! Защото трябва да си ги мерим, да се състезаваме, да се надминаваме и да си ги гледаме, за да се радваме на различието.

Какъв по форма и цвят е идеалният пенис?
Хората говорят с притеснение за половите си органи, защото не сме осъзнали все още, че истинският ни полов орган е мозъкът.

Правим секс с мозъка си, с нашите възприятия, усещания, чувства, желания, а половите ни органи са само инструменти, с които мозъкът си служи, и без него те са единствено плът.

Въпрос на еволюция… древните римляни в това отношение превъзхождат по еволюция съвременния ни свят. И ако трябва да отговоря на въпроса за идеалният пенис… ами в „Книшки Пишки“ има 30 идеални, големи и дебели, в какъвто цвят си ги оцветите.

Какво става, след като ги оцветим всички?
Идва желанието за още един…

Ще „уважиш“ ли други части от тялото?
Подготвях този проект много детайлно четири месеца и за мен е една артистична авантюра, която бих искал да запазя уникална.

Разкажи ми с какво други се занимаваши?
Аз съм портретист и освен изящно изкуство в момента продължавам една серия от колажи, която ще бъде представена на следващата ми експозиция в Париж, и паралелно работя върху серия от портрети в цял ръст, наречена LesGarçons, върху тапет.

ЗА СЪВЪРШЕНИТЕ ЖЕНИ НА КАЛОЯН ТОШЕВ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *