Някои принципи на безлюбовието

Ако си се запънал в дълга връзка...

0 коментара Сподели:
Някои принципи на безлюбовието

Всъщност много по-лесно е да бъдеш с някого, когото не обичаш, докато смъртта ви раздели, отколкото с любим човек. Просто защото, когато не ти пука, всичко като цяло е много по-лесно и поносимо. И все пак, ако тъмни мисли се прокрадват през съзнанието ти, но майка ти ще вдигне кръвно 200/130, когато й кажеш, че се разделяте (защото знае, че ще се върнеш временно при нея, а дори тя не може вече да те понася), решение има. Ето някои опорни точки в запазването на дълготрайна връзка с някого, за когото реално отдавна ти е през таковата:

Нека не забравяме, че все пак то така си е нормално

Да, любовта е за безотговорни хора и напушени тийнейджъри. Това всеки го знае. Колко са случаите на една, дето се влюбила и после не могла да си плати парното, защото отхвърлила имотен зет с баща – производител на салфетки, заради някакво очилато момче историк? Сериозният човек планира максимум до 25 г. с кого ще прекара следващите 40 години, тегли кредит и това е.

Важно е да имате общи вещи, кинти, плазми и имоти

Разбитото сърце кучета го яли, ама някой друг да ти се намъкне в къщата, дето толкова ремонти направи и пари изля – това вече си е сериозно. Никогиш! Нева! Найн! Скандалите се търпят, униженията се преглъщат, любовта си отива, но не и с колата ти пред очите ти. Представи си момента, в който за последно виждаш тези ключове, погалваш тази броня. Това не се понася. Така че – колкото повече неодушевени предмети за губене, толкова по-стабилна връзка.

Да останем заедно заради децата

Бъди дебел

Слабите са самотни. Винаги можеш да познаеш, че един човек е без партньор в живота, ако много спортува и има добре оформен прасец. Магията на истинските, зрели и пълноценни отношения е в това да си се освинвате заедно до гроба. Както си трябва. Особено ако сте и подписали или сте се размножили, вече можете тотално да забравите за всякакви комплекси относно външния си вид и да се отдадете на вечен пир, в който хедонизмът капе от небето под формата на дюнер и небрежно зрънчо с пица посред нощ…

Сексът, смехът и други подобни неща са подробности

Заниженото либидо винаги е плюс, ако желаеш да останеш с човек, когото не обичаш. Много хора страдат от това, че не правят редовно секс, защото просто искат да правят редовно секс или защото обичат човека до себе си, а той тях – явно не. Но ако просто не желаеш да има „буги-вуги“ под чаршафите – значи всичко е наред. А и редовната консумация на пържени храни пред телевизора, както горната точка сугестира, също те освобождава постепенно и по естествен път от това досадно задължение.

Не е от значение ти да си добре, а той/тя да е зле

Все пак ти не обичаш този човек и това означава, че не му желаеш само хубавини, нали така? А ако се разделите и той потърси щастието другаде, абсолютно възможно е да го намери. Кому е нужно това? Дръж, стискай, нека се мъчи. Няма само ти да страдаш, я!

Чуждото нещастие в една безсмислена, болезнена и зверски неоправдана доживотна връзка винаги е утеха, а защо не и мотивация за още скучни почивки на Китен и вечери на свещи, по време на които си говорите безкрайно интересни неща с други хора по чат.

Някога един общ семеен Facebook профил винаги укрепваше съюза

Когато социалката говори колко сте щастливи, сплотени и влюбени, дори фактите мълчат. Нека даже съучениците ти от първи до четвърти клас, които не би познал на улицата, са наясно, че ти си все още жив и споделяш всеки миг със своята благоверна половинка, докато захарни памуци се реят с южни ветрове в косите ви, а розови сапунени мехури се разбиват в кожени салони на семейни лъскави автомобили край кейове през юли… Каква раздяла тогава, брат? То сърце не ти дава да разочароваш хората…

Да останем заедно заради децата

Бъдете нещастни и депресирани в името на децата

Така постъпва всеки истински отговорен и зрял човек. Страда цял живот пред очите на своето отроче, за да му даде най-прекрасната среда за развитие и комфорт. Е, може и да е станало свидетел седем-осем пъти на това, как съседите викат полиция заради шумни заплахи от разнообразно естество между любящите му родители, но какво пък…Важно е, като порасне, да разбере, че заради него сте прекарали живота си в отчаяние и депресия и да ви благодари, поемайки на свой ред тази отговорна задача.

И в крайна сметка всяка промяна в този живот е излишна. И без това ще умрем

Ами, така е. То пък дали ще ги прекараш тия 30 години с този или с някой друг, какво значение има, като накрая – пак същото? Ако си нещастен с някого и искаш потен, див и нечовешки секс, но няма, винаги можеш да компенсираш с курсове по себеизрастване и хубава литература за метаморфоза на духа. Освен това раздялата си е вършене на работа, човек трябва да се занимава с разни неща, да се организира, да участва в изненади и непланирани събития… А ти не си излизал в отпуск от почти година. Я си поръчай едно тройно кафе и не се занимавай с глупости.

Животът е кратък. И това ще свърши…

НА МИНАЛОТО С ЕТИКЕТ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *