ГРАДСКИ ПИКНИК С АРОМАТ НА БЛИЗОСТ

Организираме бягство от целия урбанистичен упадък с развлечение за сезона, което не изисква много, но ни дава всичко

0 коментара Сподели:

Нашите планове понякога пропадат, но не си позволяваме с тях да се разпаднем и ние. Оставаме далеч от плануваното, за да намерим най-накрая в случайността на разочарованието време едни за други.

Трябва да организираме бягство от целия урбанистичен упадък с развлечение за сезона, което не изисква много, но ни дава всичко.

Искам красивият пейзаж на открито, да усещам промяната на времето заедно с тона на гласа ти, разплискване на смях и остроумни шеги, дълбочината на разговори, които отекват между отпиване от чашите и потъват в далечината на хоризонта. Знаеш ли, че представата за пикник дълго време е била ядене за което всеки присъстващ допринася с нещо. Може да го преобразуваме като за нас и да удовлетворим глада за всичко с традиционен  пикник в парка.

Одеало с цветове на уюта, шепа череши, бяло грозде, сезонна салата, бутилка вино.. За каква ме помисли как бих забравила да взема вино. Ще облека роклята на цветя с открити рамене, за да усетят първи, когато температурите падат. Вземи и кучето, но…

Не забравяй да оставиш ежедневните работни маски вкъщи, защото никак не подхождат на пикник където храната засища стомаха, но компанията, която си избрал е по-важна, защото засища духа ти.

Знаем кой точно с колко ще закъснее и дори не е нужно да се уговаряме допълнително. Ще се озовем с прекомерно много минути по-късно на уреченото място, виждайки отдалече, че всички пристигат негласно в друг от определения час. Времето минава еднакво за себеподобните и не се влияе от стрелките на часовника.

Ще открием съвършеното място да създадем кътчето си далеч от всички очи, за да станем невидими. Затънтените и неоткриваеми местенца под някое дръвче чакат точно нас.  Ще бъде привечер, когато слънцето си отива, за да дойде сумрака и с него смелостта за споделяне на всичко, което лицата отбягват и устните не изричат докато са изложени на светло. С тъмнината идват тайните.

Пикникът е традиция, защото е интимен, личен и съкровен в своята небрежност, в ароматите на близост, които витаят заедно с нощните светулки.

Най-съществените неща в живота се случват между месеците юни и август затова не е честно да се лишими от възможностите, които можем да си подарим.

Хората са способни да си дават едни на други капчици топлина, внимание и сближаване на такива нива, които думите не познават, за да ги пресъздават. Малките жестове с организиране на специални лични събития превръщат приятелите в още по-значими един за друг. Затова винаги внимавай с кой споделяш одеалото си, чие рамо ще наметнеш с жилетката си, кой ще чуе тайните ти и ще задържи усмивките върху лицето ти, защото той същият е способен да си вземе всичко обратно и да изтрие постигнатото с един замах.

Близостта поражда желанието да задържаш хора постоянно около себе си, да задържаш моменти, да настъпваш времето по опашката, а то като котка да се обръща и да ти съска, че иска да избяга от хватката ти. 

Затова тези, които искат да те виждат под открито небе са същите, които няма да те задържат на сила, няма да допуснат да си някъде там с тях преял от глупости, но огладнял за истина, емоции и живот в отношенията.

На такива хора подари юлски пикник заслужава си.

ИЗБЯГАЙ В ПЛАНИНАТА ЗА ЕДИН УИКЕНД ВРЕМЕ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *