ДА ПРЕСЛЕДВАШ ЛЮБОВТА С APP

Какво ще направиш, ако знаеш, че 97% перфектната жена за теб е на метри разстояние?

0 коментара Сподели:

Доста преди да стане модерно да преследваш покемони с телефона си, холандският режисьор Бен Бранд заснема кратък филм за преследването на перфектната половинка чрез мобилно приложение. „97%“ е забавна, тъжна, приковаваща вниманието и предизвикваща размисли история на човек, чийто app го известява, че почти идеалната жена за него е на по-малко от 25 м разстояние. Зрителят проследява преследването на евентуалната единствена, преди метрото да стигне последната спирка.

Темата за въздействието на технологиите върху общуването, срещите и разделите е лайтмотив на лентата, както и на съвременния любовен живот.

Точно това прави филма толкова близък до нас, припомняйки ни колко изпускаме по технологично навигирания път към щастието.

Любопитното при заснемането е на пръв поглед невъзможното му осъществяване в холандското метро. След щастливо развитие на обстоятелствата обаче Бранд и екипът му получават разрешение да снимат с екип от 7 човека. Проблемът е, че за снимките са нужни още над 30.

Fuck it!-концепцията на режисьора качва тайно 30-те статисти, снабдени с дневен  пас и инструктирани, ако някой ги пита, да казват, че просто си отиват вкъщи.

Прекрасният резултат доказва, че въпреки трудностите ентусиазмът и добрата идея в комбинация работят безотказно.

Стига подробности. Пускай!

Можеш да продължиш с "Отговорите" – една лента, която разказва какво се случва, когато имаме незичерпаен източник на информация за живота ни и можем да питаме абсолютно всичко.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *