GO SPORT: САШО АВДЖИЕВ

Повелителят на вълните

0 коментара Сподели:

Той е един от родните сърф гурута, а с днешна дата и управител на сърф станцията в Керос. Кара най-вече на остров Лимнос в Гърция, където и работи, или по-скоро работи на остров Лимнос, където му се удава възможност и да покара. Срещаме го по повърхността на водата за няколко бързи въпроса…

Как и кога започна да караш сърф?
Бях на 8–9-годишна възраст. Тогава прекарвах летата на къмпинг Арапя.

От тогава до сега минаха 20 години, а аз все още не спирам да мисля за сърф.

Какво не знаем за уиндсърфа?
Това е спорт, който за повечето е отживелица, но всъщност е доста модерен все още. Със сигурност е абсолютно екстремен, въпреки че екипировката в днешни дни ти позволява да се научиш по-лесно да караш, отколкото преди 20–30 години. В този спорт насладата се увеличава с личния прогрес.

Какви разновидности има?
Слалом – скоростни състезания, в които се бориш с около 30 човека на общ старт. Друг вид са състезанията за скорост, които също са под висока доза адреналин, последният рекорд е 104 км/ч. Тук можем да споменем и уейв състезанията и състезанията от свободен стил (freestyle), които са най-атрактивни.

Какво му е нужно на човек, за да започне да кара?

За да започнеш, ти трябват гладка вода, слаби ветрове и ако може, плитка вода, за да можеш да се връщаш пеша, като те издуха вятърът.

А колко време ще ни е  нужно, за да се изправим на дъската?
Един час с учител.

Вятърът или водата?
Едното без другото не може.

Местата, на които най-много се кефиш да караш (и би ни препоръчал)?
Карам най-вече на остров Лимнос в Гърция, където и работя, или по-скоро работя на остров Лимнос, където ми се удава възможност и да покарам. Канарските острови са интересна дестинация, с много разновидности в условията, а и не са толкова далечен и скъп трип.

С троен кикфлик и широка усмивка Явката се приземява точно пред нас за няколко бързи въпроса…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *