Как да пиеш сам вкъщи със стил

Няколко начина да удариш едно малко в собствената си компания,без да се чувстваш тъпо

0 коментара Сподели:

Има дни, в които искаш просто да се прибереш, да се проснеш на дивана и да си налееш нещо силно. Смесването на водка с портокалов сок, клубна музика и шумна тайфа е скучен и уморителен ритуал. Една вечер насаме с чаша вино обаче може да преобърне представите ти за приятно прекарване. Дори повелителят на романтичния алкохолизъм Хемингуей е казвал, че бутилката вино е най-добрата компания. Ето няколко идеи как да не се чувстваш жалък след подобна “среща”.

Отпразнувай нещо
Първо си избери повод. Всяка победа заслужава да бъде почетена с малко етилов сок. Все пак дори и най-тъпите неща изглеждат напълно приемливи, когато празнуваш (питай някой сватбен диджей, ако не ни вярваш).

Повишение или мач на твоя отбор е окей. Гордостта от факта, че си започнал да бягаш за здраве, звучи малко по-добре. По-бърз интернет и нови ръкавици са за отличен, а рожденият ден на котката си е направо шедьовър. Ако не успееш да измислиш добър повод за поливане, наречи го пийване за стимул. Може би трябва да завършиш тегав проект или да измислиш перфектното заглавие за доклада си? Да бъде. Нямаш текуща творческа задача? Създай си я. Реденето на пъзел също изисква катализатор за въображението. А и така не се алкохолизираш, просто си се вдъхновяваш.

Избери питие, типично за сезона
Ето един елегантен начин да не изглеждаш съвсем пропаднал в очите на касиерката в супера. Цяло лято си чакал първите есенни дни, за да се насладиш на вкуса на тъмната бира? Заложи на карамелен малц. Блъди Мери, греяно вино или чай с коняк… няма значение, стига да отговаря на сезонния тренд. Лятото пък си плаче за мента, мастика, мохито или пина колада на терасата.

Сипи си в правилната чаша

Да пиеш джин в чаша за кафе с надпис “Най-добрата майка”е смело и симпатично, но не особено грациозно решение. Гълтането на уиски направо от шишето пък изглежда секси само на плакатите на Harley Davidson.

В реалността нещата стоят различно.

Дори и да си напълно сам, по гащи и с хавлиена кърпа на главата, по-добре се дръж, сякаш си в луксозен бар, и си сипи уискито в подходяща чаша с лед. Инвестирай в красиви бокали за вино с високо столче. Усещането си заслужава!

Размърдай се из къщата
Свърши малко домакински задължения с напитка в ръка. Бирата и виното са най-приятният избор за подобни моменти. С тях простирането става много по-забавно, бърсането на прах също. Обаче по-добре да оставиш чистенето на прозорците отвън за някой друг път.

Съчетай пиенето с готвене
Можеш да сготвиш страхотни кулинарни шедьоври с вино. Никой няма да забележи, че половината бутилка се е “изпарила”извънтигана.

С бира стават много вкусни палачинки, а тирамисуто включва ром, така че въобще няма да ти е скучно.

Ако готвенето не е твоето нещо, запаси се с доволно количество мезе и в никакъв случай не пий, повтарям – не започвай да пиеш, ако няма McDonalds, KFC или пица в радиус от 5 километра.

Играй със стил
С книга в ръка и капки дъжд по прозореца питието се превръща в аксесоар към уютната вечер. И в естествен завършек на напрегнатия ти ден. Филмите, които не би гледал с някой друг, също са добро допълнение към чашката. Особено ако обикновено ревеш на “Тетрадката”. Само стой далече от социалните мрежи.

Да пиеш сам е симпатично, да се напиеш сам – не чак толкова
Лек аперитив е супер, шише водка не съвсем.

Тук трябва да бъдем досадни и да ти напомним да не прекаляваш или поне да изтриеш номерата на бившите си предварително и да си вземеш почивен ден в аванс за следващата сутрин.

А сега си вдигни краката на облегалката на дивана и се наслади на коктейлно парти за един. Наздраве!

Виж и кои са вдъхновяващите жени над 40.

Ето още причини да се осмелиш да прекараш времето с човека, с когото си пасваш най-добре – със себе си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *