Изложба за изживяване 20 метра под земята

Nasimo и Urban Creatures отново в играта с There is Light

0 коментара Сподели:

Ама много ни се щеше точно наесен да си причиним от онова изкуство, което усмихва лицата и дава на душата необходимата доза хулигански и urban вайб, и слава богу ни се получи много добре, защото точно между 15 и 23 октомври ни предстои поредният съвместен проект на Nasimo и Urban Creatures – There is Light.

Изложбата ще стартира на 15 октомври от 20:00 часа в подземния паркинг на метростанция Интер Експо Център (ИЕЦ) – Цариградско шосе в София, и ще предложи на развълнуваните ни сърчица да преживеят нещо специално,

което със сигурност няма да бъде просто обикновено наблюдение. Преживяването ще откъсне посетителите от ритъма на ежедневието им и ще ги потопи в друга реалност. Пътувайки през тунелите на метрото към изложбата, гостите вече ще бъдат част от нея. Изложбата ще продължи само една седмица и ще бъде отворена всеки ден от 12:00 на обяд до 12:00 вечерта, а входът е щастливо свободен.

Nasimo споделя, че е работил една година по проекта и реално, за да го създаде, е трябвало да се върне и да започне всичко отначало. Ясен Гешев, основателят на Urban Creatures, пък споделя:

За нас това е съвършената изложба. Създадох идеята за нея през 2013 година, но ни бяха необходими 3 години, за да можем да я организираме по начина, по който ще ви я представим днес.

Реално над 100 човека са помогнали събитието да е факт, но имената им засега остават в тайна, а ако ти е любопитно – повечето от тях ще те чакат на място, за да ти разкажат за какво иде реч. Напомняме ти, че съвместната работа на Nasimo и Urban Creatures ни радва от доста време, като част от проектите им успяха да превърнат панелните блокове на Подуяне в творби, разпознаваеми в цял свят. Момчетата успяха да утвърдят градското изкуство като важна част от културния живот на града ни, а от тази година някои от проектите им дори са част от календара на културните събития на Столична община.

Има ли светлина днес, какво означава тя за теб, можеш ли да я намериш и можеш ли да я разпознаеш? Улицата ли ражда новата светлина? И можеш ли да я намериш в тъмнината на града? – това те питат нашите герои с флаконите и четките, а ако искаш да им отговориш подобаващо, мястото е 20 метра под земята в буферния паркинг на Цариградско шосе, ниво -2. Там, между бетонните колони и тъмнината, ще можеш да се потопиш в света на онова изкуство, което с широки усмивки ние наричаме любимо.

Още инфо за събитието тук.

Nasimo – световен графити майстор и скромно момче

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *