WORKHACKS: Магьосникът Андрей Михов (Маг Андреас)

Или 5 инструмента да задобрееш в професията си

0 коментара Сподели:

Ели Цонова

WORKHACKS е рубриката, която те учи как да хакнеш системата по интелигентен начин. Всяка седмица те срещаме с представител на различна професия, ентусиаст със специфично хоби или просто човек с интересно занимание. От него без недомлъвки измъкваме тайните оръжия, инструментите, с които е по-продуктивен, по-прецизен, по-добър въобще. Кои са петте неща, които се радваш, че Майката природа е родила или човешкият ум е създал и без които се чудиш как въобще си успявал да съществуваш?

Днес своите #workhacks издава Андрей Михов.

Андрей, или както е по-познат – Маг Андреас, е на 24 години и може да ти направи такъв фокус, че да те остави безмълвен. Винаги ще го видиш с перфектен костюм и с любимото му тесте карти в ръка. В момента е на турне във Франкфурт, а паралелно подготвя нов голям номер, който обеща да ни покаже скоро. И докато ние се чудим дали може да вади зайче от цилиндър, или това вече е ретро, той споделя как "хаква" професията на магьосник.

НА ЖИВО, А НЕ ОНЛАЙН
Аз съм от щастливците, които

"срещат" своето призвание и не се поколебават дори за миг, че това е "тяхното нещо".

Преди 8 години за пръв път видях на живо магичен трик, и то изпълнен от непрофесионалист (мой приятел), трик, който ме остави безмълвен за поне 5 минути… И ето че точно заради тези 5 минути вече 8 години се занимавам с магично изкуство и това се превърна в голямата любов на живота ми до момента. Да се запалиш „на живо”, а не от онлайн или "по телевизията" е много по-силно и вълнуващо.

СМЕСВАНЕТО НА ИЗКУСТВАТА
В последните години срещнах много артисти, представители на различни изкуства. Комуникацията с тях и обмяната на опит са нещо, което със сигурност ме разви значително. Смесването на изкуствата винаги има много положителен ефект за доброто представяне пред публика. В една от първите магични книги, която прочетох, ставаше дума точно за това, как един магьосник не трябва да се затваря само за своето изкуство, а да посещава цирка, театъра, да чете, да слуша музика и др. Отделно тази обмяна на енергия и идеи става и в екипа – да работиш с хора на твоята вълна е привилегия.

СПИСЪЦИ И СПОМЕНИ
За успешните проекти и събития, в които съм участвал, винаги съм си правил различни списъци, които ми помагат да виждам как напредвам със задачите. Имам архивен списък с всички места, на които съм имал участия от самото начало до ден-днешен – с точна дата и различна описана случка или ситуация. Това ме връща към много хубави спомени и ми дава мотивация да създавам нови такива. За всяко участие (особено сценичните) задължително подготвям списък с всичко, което ми е необходимо като реквизит, костюми и др. Това е много важен ритуал за мен. Понякога тръгвам на път с куфар, тежащ 35 кг. Правя и списък с магичните трикове, които искам да притежавам в моите шоу програми, и винаги, когато се сдобия с някоя нова „магия”, съм щастлив като дете на Коледа.

ДА УСЕЩАШ ХОРАТА
Срещите ми с хиляди различни хора ме научиха да бъда комуникативен и да мога свободно да общувам с всеки.

За да си успешен „магьосник”,  трябва много добре да усещаш хората,

които са срещу теб, и да знаеш как да подходиш към тях и как да създадеш магичен момент. Това умение има различни приложения. Така например успях да се предпазя от обикновена схема на гадателка на „бъдещето ми”, която се опита да измъкне пари от мен с „измама” и с няколко движения от магичното изкуство, но бързо беше разконспирирана.

СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ
Важни са дори за магьосниците. Споделям напредъка си именно в социалните мрежи, благодарение на което открих приятели от България и чужбина, с които споделяме снимки, видеа, проекти, интересни идеи… Очаквам и се интересувам от успеха на моите колеги, винаги признавам помощта на хората около мен и съм готов да се адаптирам. Интернет пространството е пълно с информация за моето изкуство, но все пак най-големите тайни успяваме да държим дълбоко скрити. Всичко е магия.

Виж какво ни разкри за своите WORKHACKS татуистът Димитриян Иванов.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *