Трансформиращи се рокли родно производство

Magdalena Alex и нейните 3 в 1 рокли

0 коментара Сподели:

Тази мацка си е истинска находка и едва ли можеш да сбъркаш разсеяните й светли къдрици, за които открай време се грижи. Няма как да се разминеш с нея, без да не забележиш колко различна и нестандартна е и нейната визия. Не веднъж ни е изпращала в небесни състояния, докато работеше като стюардеса, но след няколкогодишни въздушни трепети тя отново е на земята, този път намерила себе си като част от родната модна действителност.

Откъде идва страстта ти към модата?
От тийнейджърските ми години. Бях увлечена от това да моделирам сама дрехите си и имах щастието майка ми да превръща всяка моя идея в реалност.

А от колко време вече я създаваш ти?
От година работя върху идея за трансформиращи се рокли. Миналия месец успях да я реализирам. Създадох колекция от 7 рокли и им дадох свобода да се променят. Нарекох тази идея Dressformation.

Как се роди идеята за преобразяването?
Следва ме през целия живот. Винаги съм го правила. Пре­образявам дрехите си, когато искам нещо различно. Но това невинаги става лесно. Един ден си казах: „Трябва да се случва с един замах, с едно движение“. И ето го отговора на въпроса.

Кои са елементите, които можем да извадим или прибавим в модното уравнение, което създаваш?
Формулата е изключително лесна. Прибавяш и изваждаш това, което ти харесва: (яка ± ръкави) ± (дължина ± детайл) = дресформация.

А как точно се случва промяната?
Тя се случва благодарение на магнитите, които използвам. Всяка рокля има магнитни копчета, невидими за окото. Някои са закопчават на гърба, а други позволяват добавянето и отстраняването на ръкави, яки и дължини. Имаш една рокля, а всъщност са много.

Вярваш ли, че начинът, по който изглеждаш в даден момент, определя и начина, по който се чувстваш в него?
О, да! Винаги си взаимодействат. Всяка жена се чувства добре, когато изглежда добре. Затова казвам, че моите рокли могат да се трансформират в зависимост от настроението на своята притежателка.

Къде можем да намерим твоите дизайнерски творения?
На фейсбук страницата ми Magdalena Alex.

Виж какво още се прави в БГ, на което цял свят може да завиди.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *