Как да оцелеем на коледното парти

И да бягате, и да се криете – то е някъде там и ви дебне

0 коментара Сподели:

През декември освен светещите лампички, гирляндите и гюрултията за това, как трябва да сме добри и щедри не само през декември, ни сполетява и още едно събитие, неизбежно като циците на колежката ви Анета, които със сигурност ще бъдат в центъра на… коледното офис парти! Да, точно така! Можете да бягате, можете да се скриете… но то ще ви застигне! Обикновено това е едно цветно изживяване – от твоите колеги, които се натискат в ъгъла до шефа ти, който пее караоке. Но за някои от нас това събитие предизвиква и страх – както и взиране в пода, скриване в някой ъгъл и после тайничко изнизване, за да се приберем у дома, да се завием под някое одеяло и да си поръчаме пица. Така че за тези, които не са социални пеперуди, какъв е най-лесният начин да оцелеете през това изпитание?

КРЕЩЕТЕ
Едно хубаво, ентусиазирано крещене никога няма да е във вреда. Влиза шефът ви? Пищете и викайте, и бъдете весел! Донесли са хапките с шунка! „Ехааааа” – един добър вик на задоволство не е излишен. Пуснали са парчето Last Christmas– ето ви един добър повод за сочно, кифленско и продължително викане.

НЕ ПИЙТЕ ТВЪРДЕ МНОГО
Сърцето ви и треперещите пръсти го искат, но мозъкът – не. Знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но наистина недейте. Защото, когато прекалим с чашките, казваме неща, заради които в понеделник може да се окаже, че сме преместени в офиса на долния етаж, точно до кабинката на охраната.

Може сега да ви изглежда като добра идея да кажете на Стефания, че ви е писнало да гледате снимките на котките й, облечени в булчински рокли, но със сигурност заедно със сутрешния си махмурлук, ще съжалявате и за това.

НЕ СПОМЕНАВАЙТЕ ЗА ПОВИШЕНИЯ, ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИ И КОМАНДИРОВКИ НА БАЛИ
Не сте Шарън Стоун от „Първичен инстинкт” и едва ли закачливият ви флирт с шефа, докато му обяснявате как сте си скъсали задника миналата година от работа, ще ви донесе нещо хубаво.

ЗНАЙТЕ КОГА ДА СИ ТРЪГНЕТЕ
Не оставяйте последен на партито. Ако се озовете на земята, превиващ се от смях на шега, която не си спомняте – значи е трябвало да се приберете още преди един час. Точно по онова време, когато, качени на бюрото на секретарката, гордо припявахте на I will survive.

ПОХАПНЕТЕ ДОБРЕ
Не се правете на герой. Хапнете обилно един голям, мазен дюнер и изпийте пълна чаша мляко, преди да си легнете да спите. На сутринта ще помните този дюнерджия и ще го благославяте.

НЕ СИ ДОПИВАЙТЕ ПИТИЕТО С ЯКЕТО В ЕДНА РЪКА
Доста неприятна гледка е да видиш как един човек си облича якето, поглежда надолу към масата, вижда недопитата си чаша и бързо я надига, за да я пресуши.

НЕ ИЗДАВАЙТЕ ТАЙНИТЕ СИ
Обстановката е предразполагаща. Всички сте изведнъж приятели. Разказвате си различни истории от детството, смеете се заедно, вдигатe„наздравици”. Изглежда като удобен момент, в който да споделите, че понякога нощем гледате порно с камшици и различни инструменти за мъчения. Всъщност имате такива и в килера. Точно под пелерината на костюма на Жената котка, която обличате понякога. Недейте. Има голяма шанс тайните, които споделяте, да се помнят от колегите ви на сутринта. Винаги има един предател, който „пости и е само на вода”.

БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ
На всяко коледно парти се намира поне един човек, който е недоволен от партито. Или ресторантът е твърде малък, или музиката е тъпа, или алкохолът не е скъпарски. Не бъдете този човек.  Забавно е да се подиграваш на рачешките рулца – набори на Лили Иванова, но винаги  се намира някой натегач, който със задоволство ще запомни всичко, което сте казали, и ще възползва от него.

ВНИМАВАЙТЕ СЪС СРЕДНОЩНИТЕ ЕСЕМЕСИ

Ако ще изпращате среднощен есемес на забежката ви – колега от коледното парти, гледайте да си спомняте за това.

Така няма да се чудите защо на следващия ден отбягвате погледите си в продължение на 8 часа.

ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ
В крайна сметка сте блъскали дни, седмици, месеци наред за тази фирма. И имате правото да се забавлявате така, сякаш утре няма да работите повече за нея. И дори ако наистина е така – подивейте си на воля. Тази година си отива и съвсем скоро очакваме новото начало.

Още превантивна информация за коледния банкет можеш да прочетеш тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *