Истинската wagamama: Michele Young

Michele Young ни вкарва в кухнята на световноизвестната и обичана верига

0 коментара Сподели:

wagamama е ресторант за всички – от обикновени експериментатори, до хипстъри, градски агенти и нощни птици. Той е най-новото и най-доброто на кулинарната сцена в града и като такова нямаше как да не поровичкаме в миналото му, за да извадим каквото има там. На помощ ни се притече маркетинг консултантът на веригата Мишел, която намина през страната ни по повод гранде опънинга на азиатския оазис. Ето какво ни разказа….

Как се промени отношението на европейците към азиатската храна през последните години?
Азиатската храна увеличи значително популярността си през последното десетилетие не само в Европа, но и в световен мащаб. Това отчасти се дължи на факта, че хората пътуват все повече, пробват екзотични кухни и като резултат стават по-любопитни към храната.

А каква е тенденцията за следващите няколко години?
Популярността на азиатската храна ще продължава да расте, както и популярността на хапването навън. Двете са взаимосвързани, имайки предвид, че малко хора приготвят тази кухня в домовете си.

Какво според вас, като изключим сушито, разбира се, е с най-нарастваща популярност сред храните?
Уелнес тенденцията (това хората да са във физическо, емоционално и духовно здраве, постигнато чрез хранене, движение, общуване и медитация – бел. ред.) се увеличава в световен мащаб.

Хората са много по-осъзнати за това, как това, което ядат, се отразява на тяхното физическо здраве и благополучие.

wagamama менюто напълно отговаря на тази потребност и предлага широка гама от вкусна, питателна храна, която се приготвя с пресни продукти и сокове, които се пресоват и наливат при поискване. Налице е и нарастваща тенденция за персонализиране, т.е. клиентите имат право да премахнат или да добавят съставки в ястията си и да ги комбинират по различни начини.

Разкажи ми за wagamama началото?
Марката wagamama е основана през 1992 г. в Лондон, като концепцията е вдъхновена от съществуващите рамен барове в Япония. В началото менюто предлага малък диапазон от около 20 ястия, главно рамен, някои от които все още са в менюто и днес. 25 години по-късно нашето меню се е увеличило, визията на ресторантите ни е станала много по-модерна и елегантна и сме еталон за едни от най-успешните брандове за интернационална кухня във Великобритания.

Какво вдъхновява менюто, което имате?

Менюто на wagamama е вдъхновено главно от японската кухня и предлага смели донбури и тепаняки ястия, рамени, къри, гьоза и други вкусни предложения.

Всички те се приготвят в отворената кухня в средата на ресторанта и се сервират веднага след като ястието е готово.

Сред нещата, с които се гордеем са "пиле кацу" –  сочни пилешки гърди с хрупкава златиста панировка от панко галета, сервирани с кацу къри сос, ориз и салата и едноименния wagamama рамен, който правим от самото създаване на веригата. Както и с прясно изцедените си сокове, сред които супер зеления ябълка с мента, целина и лайм и този с моркови, краставици, домати, портокали и ябълки. Имаме и богата селекция от азиатски бира, вино и саке.

Всъщност Азия не е никак малка, кои са кухните, които намират пристан във вашето меню?
Събрали сме най-доброто от различни области на Азия – вариращи от Тайланд до Виетнам, Индия, Корея.

Можем ли да кажем, че храната в wagamama България е побългарена?
Вярваме, че хората тук имат смели вкусови предпочитания, и сме откроили за тях избрани ястия от световното меню, които да им допаднат. Също така знаем и за нарастващия брой вегетарианци, така че нашето меню се грижи и за тези клиенти, предлагайки вегетариански опции на нашите блюда. Българска тук е Загорката, както и кафето Carraro.

С какво искате да бъдете запомнени?
Искаме клиентите да се насладят на истинско емоционално преживяване, когато посещават wagamama.

Отлично качество, автентична азиатска храна + приятелска и неформална обстановка.

Нашата цел е всички да се чувстват комфортно наоколо, хората да идват да се хранят с приятели на големите ни маси или пък сами да се наслаждават на процеса на правене на тяхната храна.

И последно – какво ще препоръчате за хапване на някой, който за първи път ще опитва азиатска кухня?

Класическата гьоза с традиционен сос, както и нещо от тепаняки менюто, може би традиционен тайландски пад тай. Разбира се, препоръчвам да придружите вашата чиния с хубава свежа и освежаваща бира за едно наистина автентично преживяване, а ако остане място, да пробвате малко сладко мочи и чаша зелен чай.

Още една история за успеха. Този път от Горна Баня!
 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *