Разходка с лодка

Или как да потопим стреса в открито море

0 коментара Сподели:

Ако се чудиш кой е тоя младеж и защо изглежда толкова щастлив на снимката… Това е Боби. Боби има 11-метрова яхта и пори вълните на Егейско море всеки божи уикенд от май до септември. С него се засякохме на един от гръцките бийч барве и от бира на бира и от приказка на приказка той ни приюти на борда за едно денонощие. По залез-слънце отплавахме към остров Diaporos, където пуснахме котва и запис за неговите летни истории с лодка.

Откъде любовта ти към морето и яхтите?
Всичко идва по наследство от баща ми. Още като съм бил на няколко месеца, ме е качил на първата си лодка. Той сам си ги прави. Първият му проект е направата на сърф, когато в България никой не е имал. След това конструира 6-метрова лодка, после друга 8, тръгва по регати… у нас е пълно с купи. Сега отново плава, но като цяло аз поемам руля и страстта му.

И сега всеки уикенд си тук?
Тази година за първи път дойдох през март, защото имаше някои неща за оправяне. Иначе от май до сега не съм имал пропуснат уикенд.

Нямам търпение да дойде петък и да се изстрелям в тази посока. Животът в града е малко напрегнат и тук презареждам.

Просто не знам какво бих правил без лодката.

Как минава тези три-четири дни на борда на „Торнадо“?
Обикновено имам подкрепление от приятели, които пътуват с мен от София и влизат в ролята на персонал. Ха-ха. Парти хора, които идват да се забавляват. Още преди да сме стигнали лодката, спираме на близкия пазар за риба на Ormos Panagia и зареждаме хладилниците с бира и други „освежаващи“ напитки. Палим двигателите и отплаваме в някой от заливите около остров Diaporos.

Там пускаме котва, вадим барбекюто и музиката на 6. След кратък запой и вечеря гасим лампите и се разпределяме по каютите.

В тях спокойно може да спят 4 – 5 човека, но почти винаги има някой хартисал, който спи отпред на палубата под звездите. Може да е малко студено през нощта, но пък е най-романтично. Ха-ха.

След като се събудим, започва болката от махмурлука и скачаме през палубата за свеж „душ“. След това правим кратък курс до някой от съседните бийч барове и на абордаж ги превземаме.

Това, когато сме ударна бригада, иначе има уикенди, в които пътуваме и по-далеч и пием по-малко.  

Къде са най-дългите ти круизи?
Най-дългото ми пътуване с тази лодка е от Царево до тук за 48 часа. Скоро правих един 10-дневен трип до Skiatos. Често ходя до съседния ръкав Kasandra и от другата страна на Sithonia. Тази лодка е по-подходяща за близки разстояния, тъй като е моторна. Избрахме пристанището на Ormos Panagia, защото е супер спокойно и уредено, но най-вече защото около Diaporos има страхотни заливи, на които се любуваме.

Разкажи ни малко повече за района, защо тук има толкова много яхти?
Районът около селищата Ormos Panagia, Vourvuro и Sarti е един от най-предпочитаните и харесвани в Халкидики. Тук има много заливи между ръкава и Diaporos, както и другите по-малки 8 острова. Водата е като в „тепсия“, както се казва, а дълбочината им е достатъчна. На нашето пристанище миналата година бяха Брад Пит и Анджелина малко преди да се разделят. Ха-ха. Бекъм също идва с една голяма яхта. В сезона има над 600 яхти, а преди години, когато ние дойдохме, имаше 6.

Щом сме на морска вълна, ти представяме най-добрите места за хапване и пийване в Халкидики.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *