Операция \“Тиха нощ\“ – \“на живо\“ от Слънчев бряг

Валери Симеонов дали може да изпее "Тиха нощ, свята нощ" акапелно?

0 коментара Сподели:

''Две неща на този свят са безкрайни – човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен" – Алберт Айнщайн. А сега към новините от последния час.

От няколко дни насам в Слънчев бряг е в ход операция "Тиха нощ" – самият заместник министър-председател на Република България заедно с представители на

различни български институции се опитват да превърнат  курортния комплекс в едно по-тихо и спокойно място за живеенеи отдих.

В резултат един известен български диджей бе арестуван показно пред клиентите на нощен клуб, а работата на други клубове в Слънчев бряг бе временно преустановена, докато траят проверките.

Арестуваният, използващ псевдонима DJ Stancho, е добре познат на службите. Лицето отдавна представлява оперативен интерес във връзка с високорискова и общественоопасна престъпна дейност по миксиране на музикални тракове от плочи на високи децибели в тихите часове на нощта.  В рамките на образуваното производство музикалната апаратура на клуба е иззета, а лицето е отведено в ареста, където са му прочетени правата и отнети връзките на обувките, за да не тръгне да се беси (според нас има защо).

Случаят представлява нагледен пример за доброто сътрудничество на българските власти в борбата с тежката и организирана престъпност, и по-специално с диджеинга.

Благодарение на навременната намеса на службите е осуетено провеждането на няколко рождени дни, предотвратено е консумирането на алкохол на корем, както и изпушването на няколко чувала изсушена зелена листна маса. Според оценките на НАП затварянето на клуба е възпрепятствало събирането в държавната хазна на няколко десетки хиляди лева от ДДС от нереализирани продажби, което още веднъж подчертава ефикасността на българската приходна администрация. Работата по случая продължава.

Няколко дни по-късно, в резултат на операция "Тиха нощ" организаторите на най-големия летен музикален фестивал за електронна музика в България – Solar Summer – заявиха, че преустановяват провеждането на фестивала за тази година. Нека напомним, че фестивалът се провежда повече от 10 години в Слънчев бряг и в частност на Южния плаж на курорта – Cacao Beach. Благодарение на престъпните действия на организаторите на летния фестивал страната ни се превърна в разпознаваема парти дестинация в Европа, привличайки световноизвестни имена не само от Стария континент, а и от цял свят. След като дългогодишната схема на действие на Solar Summer бе неутрализирана, българските власти излязоха с официално комюнике, в което заявяват, че операция "Тиха нощ" е част от "дългосрочна национална стратегия за развитие на българския туристически бизнес, следвайки успешно доказали се модели на управление, като тези в Северна Корея и Южен Судан".

В комюникето допълнително се посочва, че "следваща стъпка в стратегията е изграждането на положителен туристически облик на Слънчев бряг чрез въвеждане на режим на тока и преустановяване на достъпа до интернет. 

Слънчев бряг следва да се докаже като топ дестинация за отдих и рекреационни дейности, които да щадят носната лигавица и черния дроб", се казва в прессъобщението. В основата на новата концепция за Слънчев бряг ще бъдат заложени плодотворни за здравето и доказани от науката практики, като зодиакално-енергиен чакра масаж на цяло тяло или подбедрици, отстраняване на катаракта на третото око от чакрален чакръкчия, както и уникалната по рода си комбинация от скара-бира и Паневритмия по изгрев слънце.

Продължаваме да следим на живо развитията от Слънчев бряг. Останете с нас. Следва прогнозата за времето.

Пий си тихо коктейла!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *