Sunday playlist: Остава

10 песни на „Остава“ за споделяне с любим човек

0 коментара Сподели:
Ostava

Sex in the morning
Още по тъмно той отвори очи и се загледа в тавана с кротка усмивка. Беше благодарен за онова безкрайно лавандулово чувство, което се появява само в тихите лилави утрини. Погали косата ми и надолу под топлата завивка… Неделята се роди с едно от най-хубавите неща за споделяне с любим човек – горещ като кафе секс.

 Ще дойдеш ли с мен?
За закуска му приготвих голяма порция любов, гарнирана с доза лудост. Ползваме лудостта като захар и сол, ръсим щедро живота, правим го по-вкусен и го адаптираме към предпочитанията си. „Секс и яйца“, каза той и се усмихна. „А когато свършат яйцата…“, засмяхме се и той създаде водовъртеж, в който пошира рохки яйца като изгрев. Преди мислел, че след хубав секс хората винаги ядат яйца. Полугола му зачетох Бегбеде:

Самолет
„Нали беше чудно? Наистина си беше чудно, нали?… защо не се качим на някой самолет? Първия от списъка на заминаващите? Така тази история никога няма да има край? Да отлетим за Венецуела или за Беларус, за Шри Ланка или за Виетнам? Там, където слънцето тъкмо залязва? Виж как тракат буквите, докато се превъртат по това старомодно табло: Дъблин? Кьолн? Оран? Токио? Шанхай? Амстердам? Мадрид? Единбург? Коломбо? Осло?…“

Лондон, Париж, Берлин
„… Дали всеки град всъщност не е въпрос?“ 

Океан
От реквизита в масивния гардероб извадих вехта капитанска шапка и я нахлупих смешно на главата му. Една китара взе за струни първите слънчеви лъчи и нежните ноти ни понесоха към безкрая на синьото. Една дума и океаните ни се сляха, започнахме да ги изучаваме и да пишем за тях учебници. Пръстът ми спря земното кълбо и „Хайде!“, ръка в ръка тръгнахме да търсим нови брегове. Беше лесно като приключенски филми за дванадесетгодишни, духаше попътен вятър и ни чакаше континент за откриване.

Mexico
Екзотичните брегове поискаха от нас да учим нови езици и предлагаха в замяна чудни светове. Един от най-трудните, които трябваше да научим, бе този на любимия ни човек. Трябваше ни много слушане с разбиране, упражнения по разпознаване на иронията, гмуркане в дълбокото значение на думите. „Какво се случва в главата ти?“, той ме попита и после се загубихме някъде из превода. На какъв език си говорехме изобщо? Комуникацията беше тежко ранена и дишаше на пресекулки на пода.

Бесен
Вдишахме и издишахме. Само най-силната любов можеше да ни вбеси така. Обичам те.

Baby
Глупавият ми инат лежеше на дивана и уж четеше, а до него седеше мисълта, че да заспиш скаран с любимия е адски тъпо. Смачкващо силна прегръдка ме сепна и след няколко опита да се освободя, гъделичкащ смях и театрални закани, споихме сдобряването с целувка. После стана още по-сладко.

Шоколад
Синият час хвърляше светли щрихи върху какаовото масло по кожата му и кокосовите ми ръце. Подобно на медитация, изгонихме всички мисли навън в объркания свят, а вътре в стаята въздухът трептеше сладко. Легнахме в прегръдка и нощта ни зави.

Лека нощ
Една споделена плейлиста и само една любовна песен за лека нощ. Казахме си нещо на ум. Той затвори очи като бебе, докато го милвах по косата. Стоп. Край.

Свободното време между слушането на Остава и два епизода от любимия сериал, може да запълниш с тези пет филма.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *