The Good Life: Хю Хефнър

Легендарна личност ни напусна днес

0 коментара Сподели:

Тази сутрин в дома си в Лос Анджелис, на 91-годишна възраст и от естествена смърт си отиде Хю Хефнър. Въобще не ми е хеф да го кажа, но едва ли някой днес ще възкликне „Сигурен съм, че сега той е на едно по-добро място”.

Всички познаваме Хефнър като свежия чичко по халат, с 10 мацки със заешки уши около себе си. Много редки са случаите, в които мъж на 70 – 80 години изглежда винаги в разцвета на силите си, но идолът на милиони беше точно такъв. Винаги изглеждаше безупречно до цицорестите плеймейтки.

Днес всички намерихме повод да научим нещо повече за него. Преди да стане символ на шведските тройки, груповият секс и силиконовите бюстове, Хю Хефнър е започнал пътя си, бидейки според учителите си „неентусиазиран” младеж, изкарал от воле 152 точки на тест за интелигентност. И аз съм изкарвал толкова… само че моето беше общ резултат от четири теста и едно судоку, които реших за 5 години в гимназията. Друг любопитен факт от ранните му години е, че е служил две години в армията като репортер на военен вестник през Втората световна.

По отношение на жените Хефнър признава, че е бил девствен до 22-рата си годишнина (което ми дава надежда, че дори и на мен може да се случи някога да бъда с жена). След това дълго въздържание се отдава на здрав и редовен секс, разбирай 10-годишен брак със съученичката си Милдред Уилямс, от която има и две деца. Сключва още два брака. Вторият е от 1989 г. с плейтмейтка на Playboy, от която също има две деца. Случаят с третата му съпруга е по-пикантен. Двамата с Кристал Харис имат 60 години разлика, като първоначално годежът им е развален от самата нея през 2011 г., но в крайна сметка се венчават на 31.12.2012 г.

Как Хю Хефнър става Хю Хефнър? Много просто, отказал се е от това, което е имал, и се е противопоставил на настоящето. С други думи, докато работел за списание Esquire, му било отказано увеличение от 5 долара и решил да действа и да започне свое собствено издание. Събрал 8000 долара от 45 души, включително и 1000 долара от майка си (за разлика от моята, която отказа да ми дава джобни, щом навърших 25), за да започне Playboy, който първоначално щял да се казва Stag party.

Първият брой от декември 1953 г. е с Мерилин Монро на корицата си и е създаден на кухненската маса на Хефнър. На него липсва дата, защото дори самият той не е бил сигурен, че ще има втори брой.

Оказало се обаче, че народът имал нужда от точна това – сексуална революция и край на пуританството! Първият брой продава цели 50 000 екземпляра. Любопитен факт е, че Хефнър и Монро вероятно ще прекарат вечността заедно, тъй като през 1992 г. плейбоят закупил съседен до нейния гробищен парцел за сумата от 75 000 долара. Едни добре похарчени пари. Изпреварил ме е, но мисля да действам и да разпитам Памела Андресън къде мисли да я погребват и дали няма парцели около нея. Първа резерва ми е Кармен Електра. Аз нея даже я харесвам повече, обаче да си погребан до Памела Андерсън ми звучи по-престижно и някак си веднъж в живота.

Имението Плейбой, което аз неуспешно се опитах да изкопирам с моето имение „Бонвиван” в Железница, е построено през 1971 г. Запазената му марка са Хю с лула и по халат, както и средно 40 силиконови антидевици на всеки квадратен метър. Правилото на имението е, че употребата на наркотици на неговата територия е строго забранено. Никой обаче не споменава и дума за виаграта.

Хю е получил купища награди и отличния през живота си, но през 2009 г. е удостоен със Златна малинка за най-лош поддържащ актьор за ролята на себе си в „Мис Март”. Самият Хеф реагирал с чувство за хумор, присъщо само на човек, който отдавна е над нещата, и публикувал в Туитър, че не е разбрал достатъчно добре героя си. Това ми напомня на друг плейбой. Българин е и с ненадминат литературен талант. Правилно, Иван Вазов, който навремето получил двойка за домашно върху „Под игото“, което сам написал за племенника си.

Макар и идол на милиарди хетеро, самият Хеф на няколко пъти е изразявал подкрепата си към гей браковете, смятайки, че това ще върне назад сексуалната революция към ранните пуритански времена.

Той е на мнение и че от сексуалната революция най-много са спечелили жени, които, исторически погледнато, са били втора класа граждани. 

От интервютата на Хю Хефнър съм запомнил два важни цитата. Първият е, че е бил с 1000 жени, бройка, която, за да достигна, ще ми трябват два живота… на бик за разплод. Вторият е далеч по-задълбочен: „Животът е прекалено кратък, за да изживяваме нечия чужда мечта”. Не живейте живота и мечтите на Хю, а си измислете свои и ги превърнете в реалност, както Хефнър, след като му отказали 5 долара повишение…

Полигамията: и вълкът сит и агнето цяло.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *