Кой и какво завладя интернет през изминалата година

Ако си мислиш, че Google може да пази тайни, то грешиш

0 коментара Сподели:

Google e мястото, където всеки намира отговори на своите въпроси – от съвсем непонятните за някои криптовалути, до ежедневните и простички неща като какво може да ме накара да се усмихна днес?

Ако си мислиш, че търсачката може да пази тайни, то грешиш, защото преди дни компанията обяви кой и какво завладя интернет през изминалата година. Без изненада „ковфефе“ – думата, която американският президент Тръмп измисли, заема топ място в Google търсачката, а други, които не сме очаквали – като маймунските селфита, също са се вмъкнали в класацията.

Хората са любопитни, щом разберат, че някъде се завихря голям скандал. Затова и кампанията #metoo грабна вниманието на милиони потребители в интернет. Хаштагът „И на мен“ разкри на бял свят случаите на сексуален тормоз над жени в цял свят. В Холивуд се развихри най-голямото „торнадо“ от години и лъсна голата истина за отношенията между продуцента Харви Уайнстийн и популярни актриси като Ашли Джъд, Анджелина Джоли, дори и Салма Хайек. С господстващото си положение той е изнудвал сексуално над 50 актриси, балерини, секретарки и кой знае още кого… Затова и лицата от #metoo станаха личност на годината на списание Times.

Много далеч от тези скандали беше друга актриса, която обаче привлече вниманието заради годежа си и стана вторият най-търсен човек в Google.

Тя идва от известни кинопродукции като „Костюмари“ и „Шефове гадняри“, секси е и е полуафроамериканка.  Коя е Меган Маркъл? Ето това вълнуваше милиони не в една, а десетки държави по света.

В социалните мрежи през 2017 г. беше доста „цветно“. Ако си от този тип хора, които прекарват половината си ден там, със сигурност си видял популярните клипчета how to make slime. И до ден-днешен никой не разбра откъде тръгна тази мания, но със сигурност и на теб ти се е приискало да си поиграеш с брокатеното тесто.

И не само то те грабна със своите цветове – еднорог тук, енорог там – бяха буквално навсякъде. От фрапучино еднорог манията стигна до модната индустрия и завладя дори бизнес дамите, които си купуваха тениска със щампа на еднорог.

Хората се интересуват също и от природните явления и бедствия, които завладяха 2017 г. – с най-много търсения са слънчевото затъмнение през август, както и ураганът Ирма, който унищожи хиляди имоти в няколко щата. Но те със сигурност имат по-малко фенове, отколкото Деспасито – най-търсеният хит през 2017 г.

Така стоят нещата по света. А в България какво най-често търсим в Google? Тенис легенда и гаджето на Никол Шерцингер. Да, вече няма нужда да го представям – той е Григор Димитров. За него 2017 г. беше легендарна и съм сигурна, че и чужденците са търсели в Google “Who is Grigor Dimitrov”.

Тенис звездата е единствено задминат от  word snack отговори, играта с думи, която със сигурност си виждал тук-там във фейсбук.

Търсачката каза тежките си думи за 2017 г. Оказва се, че дори всички да се вълнуваме от различни събития или личности, има определени тенденции, които няма как да те подминат. Какво ни очаква през 2018 г.? Можем само да гадаем.

Ето и 7 книги, които белязаха 2017г.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *