Какво търсят интровертите в бъдещия си партньор

Полезни съвети, ако си падаш по интровертни типажи

0 коментара Сподели:
introvert

Да си интроверт в силно екстровертния ни свят не е лесно, особено що се отнася до срещите и свалките. Дори да ти е трудно да си представиш, някои хора предпочитат уюта на спокойната вечер вкъщи наместо парти до зори в шумния социален свят.

Ако твоят избраник спада в тази категория, ето няколко съвета, с които да се подготвиш за погледа му към света.

Без да стават неразбирателства и без да приемаш нещата твърде навътре, трябва да си готов да му дадеш личното пространство, от което има нужда, и да, става въпрос за много от него.

За интровертите е доказано, че се нуждаят от повечко време, което да прекарват сами.

Най-вероятно твоят човек има нужда от много по-малко социална интеракция, за да получи същото количество удовлетворение като теб. Така че следващия път, когато те помолят за малко пространство, не си мисли, че се опитват да се отърват от теб, най-вероятно човекът е извлякъл нужното съдържание от срещата ви и просто иска да остане насаме със себе си.

Young, wild and free е често срещаният слоган, що се отнася до младежкия начин на живот в днешни дни. Дори двойките в меден месец често излизат навън, купонясвайки с приятели в баровете, и в това няма нищо лошо. Стоенето извън дома за дълго време и в компанията на познати и непознати, пияни и непияни хора обаче често е досадно за интроверта. Ако искаш да спечелиш сърцето му, може тихо да му прошепнеш, че искаш разходка до книжарницата или да постоите вкъщи, да гледате филми и да си говорите. Успехът в тази комуникация се корени в разбирането на различието в мисленето на другия тип човек и приемането му.

„Това е доста неловко“ и прочее са репликите, с които бързо да отблъснеш интроверта от себе си. Особено ако реферираш към мълчанието помежду ви. Този тип хора умеят да се наслаждават на моментите тишина. Не всеки миг трябва да бъде изпълнен със звуци и идеалният партньор би бил такъв, който разбира силата на тишината поне малко.

Едно от нещата, следствие от дългото време, прекарано сам, е развитието на различни хобита. Често се случва интровертите да имат повече такива, които често нямат нищо общо със социализацията (всичко от тичане и четене до дълги филмови маратони и готвене). Тоест ако имаш желанието да си партньор на такъв тип човек и да му осигуриш нужното лично пространство, можеш отсега да си помислиш какви нови хобита да си намериш, които да направят тази мисия малко по-постижима.

Светът на повечето екстроверти определено включва доста неразбираеми концепции за интровета, но въпреки това съчетаването им не е непостижимо.

Каквото и да става, ключът за успешна връзка винаги си остава разбирането на причините, заради които другият човек е такъв, и постоянството при общуването с него. Защото, за да бъдем допуснати в нечий свят, понякога се изисква повече търпение.

Тук те очакват 5 бара, които ще приютят жадната ти душа след работа

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *