Spotted by Locals: Александър Атанасов, Лора Кънева и Радостина Ганева

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

И в този брой те запознаваме с трима от любимите си градски персонажи. Питаме ги за любимите им градски случки и най-яките места в града. Следвай белия заек и техните съвети за добре прекарано време.

Александър Атанасов
SCREAMOE

Social Media Guru / DJ

Кои са местата в града, на които можем да те открием?
През седмицата прекарвам по-голямата част от свободното си време вкъщи с Netflix и HBO GO. Уикендите обичам да се разхождам по малките улички в центъра и да откривам нови местенца. Ако ми се избухва, ще съм в „Петък“, ако искам да ми е chill, ще пия „Витошко лале“ във FlipFlop или на пейка на НДК. А когато ме удари гладът, отивам в Skaptobara или „При Попа“, тъй като съм голям любител на българската кухня. Шопинг терапията – най-често във Foot Court и H&M.

Местата за най-добрите партита в София?
„Петък“, защото винаги е пълно с приятели. FlipFlop ми е топ мястото – любима музика с приятна обстановка и богата селекция от питиета. За парти навън – „Кристал“ или Народен.

Кои са събитията, които да очакваме и ти вече имаш билет? (в София)
Едно от най-чаканите от мен събития е концертът на EMMURE.

Опиши София с няколко думи?
София ми е като скрито късче злато – мръсна и шумна отвън, но разровиш ли се, ще откриеш богатство.

Лора Кънева
Occupation PR bon vivant

Какви са нещата, които отличават София от другите места?
Многобройните паркове и градинки и характерните за тях пейка-партита. Храната в София и като цяло в България е нещо, с което трябва много да се гордеем.

Любими градски спотове, на които би завела някого, който не е от тук?
Иглата, Хиподрума и Езерото с лилиите в Борисова. Бих добавила и най-красивата сграда в София според мен – Народен театър „Иван Вазов“, чаровните улици „Цар Шишман“ и „Г. С. Раковски“, както и 500-те квадратни метра около Сердика, на които са разположени четири различни религиозни храма.

Какви са хората, които срещаш из града?
Млади, позитивни, цветни, различни и надъхани за живот хора. (Тези намусените няма да ги споменавам изобщо ;)) Често казвам, че София е като един малък Амстердам – забелязвам, че разнообразието е все по-голямо, и това ме прави много щастлива.

Къде отиваш, когато искаш да избягаш от градския шум?
От януари бягам само на едно място – хижа „Ловна“, в сърцето на Рила планина. Отидох, видях, влюбих се и станах доброволец уикенд-хижарка. Истината е в природата, а Рила ми е много мила. Хората, мястото, уютът, който си създаваме, гледките, на които се наслаждаваме, и храната.

Радостина Ганева
Blogger

Любимото ти място за кафе в София?
В София има добри места с отношение към кафето, които не отстъпват по качество от датските, а именно Drekka и Chucky’s. „Фабрика Дъга“ също предлага добро капучино, а и добра закуска.

А за коктейл?
Според мен добрите барове са Public bar, ако искате да пиете добри коктейли, но сте склонни и да експериментирате. The Cocktail bar, ако държите на това, което ви сипват, но искате да прекарате една лятна вечер на открито. Препоръчвам Kanaal, ако сте любители и на бирата.

Твоят любим ресторант?
Мястото с най-добрата сезонна храна за мен от години е Made in home. С чиста съвест ще заведа децата си там и ще знам, че са яли хубави, свежи ястия със сезонни продукти. „Кръг“ ми е любим напоследък и Gelato and latte. Ако искам по-изискана обстановка, но също толкова добра кухня, ще отида в The Clock или в „Андре“.

Опиши ни София с няколко думи?
Олющена и понякога мръсна, но криеща невероятни неща под фасадата, стига да имаш поглед да ги видиш и откриеш.

Разгледай и още една полезна среща с вещата в занаята – Ади Тасева.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *