PARTY PEOPLE: Николай Въжаров

Лятото почти отмина, но когато една градска легенда ни разказва за партита и музика, винаги искаме още малко от същото.

0 коментара Сподели:

Ако някога си бил на любимите ни SHAME партита или си попадал в по-добрите клубове в столицата и на родното Черноморие, ако просто небрежно си си вървял по централните софийски улици или си имал вземане-даване с познатите ни артистични софийски бохеми, няма как да не си го срещал. Той е свежото лице на не една и две безпаметни нощи, а освен диджей, фотограф и наш приятел – си е сто процентов музикален пътешественик и може да го откриеш на де що има фестивали с качествен звук по широкия свят. Дами и господа за това какво най-много си заслужава да си причиним на музикалните душички това лято – Николай Въжаров.

Всички в офиса дружно те определяме, като „градска легенда“. Така че кажи ни как една градска легенда си прекарва лятото? Какви ги вършиш напоследък?

Хаха не знаех, че съм станал легенда. Лятото е доста интензивно дотук, попътувахме доста, имахме няколко партита в София и няколко на морето, но най-хубавото е, че си имаме ново куче, което е безумно смешно и меко!

Започваме направо – бил си на  Mad Cool 2018. Разкажи ни повече за него и какви други музикални преживявания си си набелязал?

Забавното е, че преди да отидем на Mad Cool, най-близките ми приятели всички се бяха наговорили да отидат на Beyonce & Jay-Z в Рим и за да ми е още по-трудно да откажа, ми бяха намерили билет за 28€. Така че преди да тръгна към фестивала с групи, които наистина харесвам, се образовах как се прави по-скоро зверски спектакъл, а не точно концерт. Буквално на следващия ден тръгнахме към Мадрид за Mad Cool. Фестивалът беше много по-голям от всичко, на което досега съм бил – огромно пространство с 7-8 сцени и десетки барове.

След известно висене по километрични опашки за фестивални гривни, успяхме все пак да хванем навреме първото нещо, което държахме да видим –Tame Impala бяха типично „отнесени“ и с леко хипарско звучене, но „забиха“ много яко на фона на огромни визуализации в стил LSD. След това се пренесохме на Pearl Jam, които също бяха феноменални, а след това трябваше да избираме между Justice и Kasabian. Тъй като електрониката ми е по̀ на сърце, се насочихме към Justice

и въпреки че съм сигурен, че Kasabian също са направили много силно изпълнение, Justice бяха просто извънземни и със сигурност нямам търпение да ги чуя отново.

За капак на първия ден завършихме с MGMT – тук нямам думи  На втория ден хванахме за кратко Jack White, след това се пренесохме към Arctic Monkeys, които… със сигурност не бяха най-доброто, което чухме на този фестивал. След това предпочетохме Franz Ferdinand пред Alice in Chains, а после се насочихме към тълпата, събрала се да чуе Massive Attack. Те обаче въобще не се появиха и почти предизвикаха бунт. След около час чакане, на екрана се изписа официално извинение от самия фестивал и застъпи Erol Alkan – друг диджей, който харесвам доста. Беше добър завършек на втори ден! За ден трети имахме най-много очаквания и с право.

Кръстосахме между Queens of the Stone Age и Portugal the Man – и двете групи супер яки. След което, за съжаление, нямаше никакъв начин да чуем Black Rebel Motorcycle Club, защото след малко започваха Depeche – мисля, че никога не е имало по-хубаво нещо в музиката от Депеш на живо… След което доста естествено се пренесохме на съседната сцена за Nine Inch Nails. Trent Reznor съвсем не разочарова. За съжаление, трябваше да изпуснем Friendly Fires, но накрая завършихме с Underworld, които бяха едно перфектно връщане към 90-тe.

И така три дни, за които успяхме да чуем над 15 групи – ставаш част от една огромна маса хора. Всички са там, за да наслаждават на музиката, усещането е неповторимо!

Следващото, което ще се опитаме да видим, е Браян Фери през септември в Скопие.

Най-незабравимият фестивал, на който си присъствал?

Не мога да кажа, че имам точен отговор на този въпрос. Бил съм на около 15 фестивала, кефил съм се на групи от Pet Shop Boys до Металика, New Order, Disclosure, Die Antwoord, Propaganda…

Освен фестивалите, за да обогатяваме музикалната си култура какво би ни посъветвал. Къде да отидем и какво да чуем?

По-скоро бих препоръчал да не се спирате да пътувате при всяка възможност да видите любим артист.

В тази връзка – кажи ни трите най-добри софийски и морски локации за незабравимо парти това лято?

То лятото наполовина мина… Ние ще имаме още едно парти на Кite Bar (Градина). Аз лично ще следя какво се случва на Бар Ботаник, защото там партитата винаги са приятна изненада. Колкото до София, когато не пускам музика, аз най-често се спирам в Tell Me.

Защо според теб Shame партитата, който правите с Паци и Ирина се превърнаха в такъв тотален хит и да ни разкажеш най-лудото от тях – ама искаме наистина срамна история.

Шейм партитата са натурално много весели, просто абсолютно всеки има поне една песен, която му е влизала под кожата, а реално е по-скоро комерсиално хитче. Ако се постараеш да ги подредиш тези песни правилно, реално безотказно става супер лудница и почти всички танцуват цяла вечер.

Хаха, колкото до срамните истории, те са по-срамни и смешни на място, отколкото когато ги разказвам – случвало ми се е да се прибера 2 дни, след като съм пускал на шейм,

случвало ми се е да си пеем очи в очи с Лора Караджова „Айде стегни се, дошли са да ни гледат хора…“, преди 2 лета казах на момичетата „отивам да взема шотове текила“ и са ме намерили на сутринта в палатката…

Фестивали, които за нищо на света не трябва да пропускаме?

Със сигурност ще искам да разбера отрано какъв е лайнъпът на Mad Cool 2019, но според мен няма най-добър фестивал, просто следиш кой успява да обедини много от любимите ти групи/диджеи.

Твоите топ три парчета за запомнящо се лято?

Breakbot – Baby I‘m yours, Flight Facilities – Crave you, Red Hot Chili Peppers – Road Trippin‘

Ако трябваше да си избереш една дестинация за топлите месеци, която да олицетворява музика и любов?

Лисабон!

Музиката определено е твоето нещо, имал си и флирт с фотографията – какво още да очакваме от Въжаров и от останалото Shame Crew?

Скоро издаваме книга… шегувам се! Шейм партита ще има и през новия сезон, ще се стараем да са поне толкова весели колкото и досега, но не по-често от веднъж месечно. Аз лично подготвям и трето издание на едно събитие, което направих за първи път преди 4 години в Полиграфия – Night Market. Съвсем скоро ще ви разкажа повече за него, със сигурност ще е доста интересно.

Сега ни кажи за финал твоята мантра за перфектно лято, подскажи къде може да те чуем/видим скоро и те оставяме на мира.

Мантрата за перфектно лято е Пламена + кучето + плаж/море. Тази събота имаме последно морско шейм парти на Кайт бар, а в началото на септември ще пускаме синтпоп в Тел Ми.

А ако искаш партитата да вървят пивко – виж свежите напитки, които да не пропускаш това лято.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *