Local Heroes: Петър Вълчев

Успехът е в това да слушаш себе си.

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Той е фотограф, режисьор и пример за това, че дори когато си малък и независим, можеш да извадиш на показ голям потенциал. С дебютния си филм „Шшт… попей ми!“ обикаля фестивалите по целия свят, а лентата се превръща в първия кратък филм с редовни прожекции в киносалоните у нас. Като фотограф публикува кадри в редица световни издания, а музикалните му проекти включват съвместни продукции с Рейчъл Роу, Стефан Вълдобрев, Камелия Тодорова, KiNK и Стефан Голдман.

Каква е ролята на изкуст­вото в днешния свят?

Все едно да ме попиташ могат ли хората да живеят без храна или вода, или кислород.

Изкуството е било и винаги ще бъде онази врата, зад която стои твоята, моята, нашата свобода! Свободата да бъдеш себе си!

Какво е да си независим артист тук и сега?

Прекрасно чувство! Ммм! Като да ядеш торта всеки ден! Просто си дете, което се радва, играе и твори!

Финансирането на филми е трудно занимание, но въ­преки това не ми изглежда като да си се отказал…

Финансирането на проектите не мисля, че трябва да се разглежда като проблем. Това е просто инструментът, чрез който сбъдваш твоята мечта. Така че – Да! Не съм се отказал, даже работя с пълна сила! Финансирам нещата, които правя, с лични спестявания и държавни субсидии.

Разкажи ни за текущите си проекти?

Предстои ми да снимам късометражен филм на име „Лека нощ, Лили!“. Драма, която засяга темите за любовта и смъртта. Докъде се простира вечността и как човек да продължи да живее, когато няма никого до себе си.

Какво е успехът за теб?

Тази година реализирах изложба в националния музей по фотография „Донг Ганг“ в Корея; документалният ми филм „Монолог в антракта“ беше селектиран на седем фестивала; направих своя собствена продуцентска къща. Годината ми беше изключително успешна в професионален план, но за сметка на това изключително тежка и сложна в личностен. Затова за мен най-големият успех е в това да бъдеш смел, да слушаш себе си и това, което наистина искаш.

Виж кои бяха нашите герои миналия месец.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *