Deal breakers: Мъжката гледна точка

Какво отблъсква иначе навитите мъже

0 коментара Сподели:

Ходенето по срещи вече не е занимание за всеки.

Както казва един популярен съвременен писател: „Някои хора гледай ги как се женят начи, а аз не мога да изтърпя за едно кафе някоя“. Броят на старите моми и ергени расте, така че следващият път, когато някое момиче ти откаже, я накарай да се чувства виновна, че е съпричастна към задълбочаването на демографската криза в България. Прекалено строг съм, процесът е двустранен. Силният пол също можем да се отдръпнем без видимо ясна причина.

Визуалната симпатия невинаги е напълно достатъчна.

Колкото и странно да звучи, ние също сме хора и сме способни да бъдем подвластни на неща, които да ни откажат от момиче, което като цяло харесваме. Ето и някои от малките камъчета, които обръщат каруцата, преди тя да е станала люлка на любовта.

Признанието: „Преди бях мъж“

С него трябва да върви и ваучер за терапия, защото, както казва Едип: „Тука направо си е е***о майката“. От такива неща човек трудно се възстановява, дори и на помощ да му се притекат Фройд, Юнг и Ани Владимирова. Следва неплатен отпуск и усамотение в манастир или пълната му противоположност – инвестиция в гуляи и проститутки. И в двата случая обаче говорим за ситуация без ясна правилна реакция. Мисля, че „Моля?!“ е добро като за първи отговор, после вече си само ти.

Лична хигиена

Звучи шокиращо, но и мъжете държат жените, с които излизат, да се поддържат. Независимо колко яка е една мацка, ако дъхът ѝ мирише на разложена зебра, нападната от лешояди, а тялото ѝ лъха на бидон с кисело зеле, то шансовете нещата между вас да се получат не са големи. Може би малко пресолих манджата. В крайна сметка всички сме хора, имаме косми, перспирираме, отделяме газове и секрети, но какво правим, за да намалим вредното им влияние, е по-важното. Понякога става дума и за проблеми на хормонална основа, които са непоправими и не се решават с душ, самобръсначка и парфюм, но извън тях всеки е длъжен да се приведе във вид, привлекателен за половинката си от противоположния пол.

Обсесия с бившия

Тази обсесия напомня малко на носталгията по комунизма. Всеки има бивш, всеки има багаж и филм. Рядкото им споменаваме показва зрялост и отдаденост към следващия важен човек в живота ти. В противен случай се създава една призрачна фигура на бившия, с който трябва да се състезаваш, въпреки че неговият статут поначало е на „лош“. Логиката е желязна като защитата на националния.

Липса на чувство за хумор

За човек като мен, който знае вицове, които да накарат дори и мумията на Тутанкамон да се усмихне, е много тъжно, когато срещне красиво момиче, което е оперирано от чувство за хумор. Ако има цици, това може да спаси ситуацията временно или поне да те накара да я погониш още малко, за да я видиш гола, но за повече нещата са загубени.

Често повдига въпроса, защо ти не плащаш всеки път сметката

Приказките за пари често развалят амбианса между хора, които от скоро се познават или излизат. В клуба на „Стиснатите и сериозни мъже“, в който са предимно ергени на по 30 години, често обсъждаме въпроса и всички сме на мнение, че е ок един мъж да оставя бакшиш и да черпи някое момиче, но не и всеки път. Перфектният вариант е двамата да се съгласят всеки да плати своя дял и да не се обръща прекалено внимание на това, защото иначе може да се извадят погрешни изводи и от двете страни.

Казва, че мрази футбола и не готви мусака

Е, тука вече и циците не могат да я спасят. Трябва да компенсира с умения във френската любов, но резултатите пак ще са временни. За такива случаи чувството за хумор помага отлично, особено сладко е да се шегува за Меси, когато дават Роналдо. Колкото до готвенето, животът е твърде кратък, за да го пропилееш в това да ядеш само вкусна храна.

Не харесва Камен Донев

Първите две неща, които питам всяка жена, са дали харесва Камен Донев и какво е мнението ѝ за феминизма. Второто не ме вълнува особено, но първото е много важно. Ако някоя жена няма афинитет към творчеството на великия Камен Донев, то тя трябва сериозно да се обоснове защо. Ако едно момиче не харесва Камен Донев, значи не уважава себе си и вероятно е имала проблеми в детството си, а в момента вероятно поддържа неангажираща интимна връзка със спортист и вероятно не е духовно извисена.

Това са само част от мислите, които преминават през главата на мъж в подобна ситуация.

Неслучайно още в началото споменах колегата поет и композитор Карл Юнг. Той вероятно е по-умен от мен, след като е открил, че срещата на два характера е като взаимодействие между две химически вещества: ако има реакция, и двете се трансформират. Тъй че може и да има надежда и момичето в крайна сметка да заобича Камен Донев.

Виж тук женската гледна точка.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *