Как смееш да не си като другите?

Хората винаги ще говорят, въпросът е дали ти пука

0 коментара Сподели:
Как смееш да не си като другите?

Забелязали ли сте, че в днешно време всеки има мнение как трябва да живееш живота си. Уж съществува нещо като неписани правила, за нещата които „трябва” да направиш, но дори по чудо да изпълниш всичките, все някой ще те съди за нещо. Тежко им на онези, които дръзват да бъдат различни от „нормите”. Само че чии норми?

На 19 трябва да влезеш в университета и вече да знаеш какво искаш от живота, защото, ако размислиш и смениш специалността или посоката след година-две, си непостоянен и неориентиран.

На 25 трябва да имаш достатъчно опит и да изкарваш пари, да спестяваш, да обикаляш баровете, но не прекалено, защото е несериозно. Нито да си седиш все вкъщи, защото така гадже няма да си намериш.

И като стана дума за връзки, там изискванията са най-много.

Ако родиш на 20, ще си прецакаш живота, защото кариера кога? Цял живот ли ще си продавачка? Ако не го направиш до 30 и няколко, вече си изпуснала влака. Ако нямаш мъж след 25, се говори, че ще си останеш стара мома. Даже според някои е съвсем сигурно.

Ако излизаш с човек с пари, най-вероятно само заради това си с него, сигурно той ти купува хубавите дрехи и те води по скъпите места, но ще те зареже, когато остарееш, и ще те смени с 20-годишна, а ти вече ще си загубила най-хубавите си години, защото невинаги ще си млада и красива. Богатите мъже изневеряват и са властни, не гледаш ли филми? Може дори да те бие! Или пък си направила глупостта да излизаш с барман? Най-вероятно няма амбиции и ще трябва цял живот да му плащаш сметките, особено след като се пропие. То нощният живот до това води.

Или начинаещ музикант, актьор? Ужас, в България от това пари не се изкарват, нямаше ли някое свястно момче, къде го намери този?!

Но не програмист – те живеят пред компютъра и са асоциални. А приятелка на приятелка каза, че не ги бивало в секса. Или го е чела някъде.

Как може да обичаш някого, който е по-нисък от теб? Не виждаш ли на какво приличате отстрани. Който живее в Люлин или се вози в трамвая. Това ли искаш за бъдещето си? Особено ако е по-малък от теб. Това просто не е прието, психолозите казват, че трябва разликата да е между 3 и 5 години в полза на мъжа. Кои сме ние да спорим с тях. Някой 10 години по-голям от теб ще те провали. Иска да се чувства млад с теб заради вирнатите ти гърди. Вашето не е любов, просто не е прието. Рано ще стане скучен и мързелив, а после ще си хванеш любовник и когато разбере, ще се разделите. Не си губи времето.

Както и ако живее в друг град. Връзките от разстояние не ги бива дори във филмите.

Знаеш ли го какво прави, като си на 500 километра… Особено ако е чужденец! Как ще си говори с баба ти, на какво ще научи децата ти, егати, толкова ли нямаше подходящи мъже за теб в цяла България? Само да не е по-нисък, по-беден, твърде богат, млад, стар, по-глупав от теб или прекалено умен – защото ще философства и винаги ще е недоволен от всичко. Колко му е. Но и прекалените хубавци не са стока.

Няма по-голямо шило от мъж, който е красив и го знае. Избери някой средна класа, не чак с шкембе и плешив, все пак генът е важен. Звучи пресилено на куп, но някъде някой някога е чувал всичко това поотделно.

И мъжете, наравно с жените.

Не продиктувано от собствения му глас, а от нечии шушукания в тълпата, чиито лица никога не виждаш. И не си е позволявал да обича, защото хората ще говорят. Но не всички сме еднакви, не всички искаме едно и също и не за всички работят „правилата” на другите. И само ние знаем какво става, когато затворим вратата и другите останат отвън.  Защото всички, които просто говорят, ще си отидат и в края на деня остават само онези, които наистина имат значение. Без значение дали се вписват в рамките.

На другите.

Виж кой е меланхоличният спасител

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *