5 причини да сложиш авокадо в косата си

Авокадото се намърда в живота ни, без дори да ни пита може ли

0 коментара Сподели:

Слънце свети в очите ни, авокадото е в косите ни… Чакай, какво?! Не, изобщо не се шегуваме. Освен че е дяволски вкусно за тостове, дресинги и салати, авокадото има куп други полезни свойства. Кой би предположил, че именно то ще ни помогне да заздравим косата си? Ако трябва да сме безкрайно точни, неговото олио е основният заподозрян.

Ние пък сме тук, за да ти кажем защо авокадото е новото яйце в косите и как ни помага то. 

Болката не е "просто в главата ти", ресането си боли

Сутрин, преди да се изсушим, в движение… винаги. Независимо колко възхитителна е четката ни, вероятността да не се оскубем, докато се сресваме, е минимална. Както всяко олио, така и това от авокадо ни помага да се справим с тази драма. А ако го добавяме след всяко миене, ефектът е почти поразителен – заплитането на краищата ни се намалява до минимум. 

Да я boost-нем малко тази коса!

Хранителните свойства на авокадото са визитната му картичка за wannabe здравословните гурута. Освен за диетата си обаче можем да използваме протеините и минералите му, за да съживим косата си. Когато нанасяме олиото в нея, тя веднага поема полезните ензими от авокадото. Така косата ни възвръща силите си, след като сме я изтощили от поредния цветен експеримент. И си расте здрава и щастлива.

Време е да се върнем към корените 

Знаете как фризьорите винаги се карат, че не трябва да използваме каквото и да е олио за скалпа си. Запушвало порите, омазнявало и прооочие, и прооочие.

Природата обаче си има своите скрити тайни.

Олиото от авокадо не само може да се използва за скалпа, то го заздравява, предпазва го от неприятния пърхот. Затова напук на всички спрейове – това олио е нашият приятел в битката със сухите корени. 

Омазняване? Не, не, овлажняване

На същия принцип като с корените, някои от познатите ни олиа омазняват изцяло косата. Тъй като това от авокадо е био продукт, няма как да направи кичурите ни на клечки. То служи като естествен лубрикант и защото съдържа минимално количество зехтин, няма как да ни доведе bad hair day. Напротив – вкарва ни в good hair life.

Shine bright like a diamond 

След овлажняването идва ред и на желания блясък. Когато косата ни е суха, изобщо не очакваме да сияе. С олиото от авокадо обаче тя връща живия си вид. Така освен с ослепителен тоалет сме готови да заслепим всички и с буйните си коси. А ако си е истински неукротима грива, маслото от авокадо може да помогне да я укротим. С успокояващия си ефект то я приглажда и я привежда без проблем в перфектен вид. 

Предизвикателствата, пред които изправяме косите си всеки ден, са огромни и мерките срещу тях трябва да са драконовски. Това олио обаче се намира дяволски трудно самостоятелно. И докато откриваме балсами и шампоани с всякакви аромати, то рядко има такива с авокадо.

От John Frieda ни предлагат решение по въпроса.

Тяхната серия Detox & Repair ни дава именно това олио плюс познатия (и също полезен) зелен чай. С тези съставки косата ни ще бъде подхранена от корените до върховете ѝ. Свежият ѝ и здрав вид също е гарантиран, тъй като зеленият чай спомага за детоксикацията. Серията се състои от шампоан, балсам, маска и спрей-балсам, които ни обещават блясък, нежна и здрава коса и копринена мекота. А къде се намесва олиото от авокадо ли? То дава нужната хидратация на косата, за да не се заплита на хиляди малки, невъзможни за разплитане възелчета. Така разресването отново става мисия възможна, а накъсването на краищата се превръща в мираж. В серията има по един помощник за всеки проблем – шампоанът детоксикира, балсамът възстановява, маската интензивно подхранва, а спреят помага за защитата на косата ни. Формулата ѝ пък помага на косъма да възстанови структурата си. И да, яйчените и авокадените домашни кремове може и да са супер. Когато третираме косата си ежедневно не както трябва обаче, е хубаво да се обърнем към козметиката. 

Повече информация за новата серия Detox & Repair можете да откриете на Фейсбук страницата на John Frieda.

Срещаме те с къдравото чудо Прея

Ето и банските, без които лято 2019 няма да бъде същото

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *