5 начина да прекараш уикенда извън София

Няколко реда за почивката отвъд пределите на столицата

0 коментара Сподели:

Знаем защо четеш точно тази статия в точно този момент. Най-вероятно си взимаш сладките минути за почивка от или след работния ден. Още по-сигурно е, че не си решил какво да правиш през уикенда – нито този, нито следващия, нито който и да е. София е прекрасна и ритъмът ѝ подхожда на всеки сезон, но и на нас понякога ни се иска да запалим колата и да избягаме от нея поне за ден. Или за цял уикенд. Затова

идваме на помощ и ще ти отговорим на въпроса "Какво да правя извън София през уикенда?" по цели 5 начина. 

Хубаво ли е там, горе?

София има привилегията да се намира точно в полите на Витоша. Нужно е само да се разровим малко, за да видим колко планински маршрути чакат да ги покорим. А ако ни се ходи малко по-далеч, можем да се спуснем както до Рила и Пирин, така и да се качим до врачанските части на Стара планина. Планините прегръщат всяка точка в България и почти всички се намират на не повече от 2 часа път с кола от София. Затова, ако смяташ, че ти е време да разбереш какво е да "излезеш на въздух", а не на смог –

родните върхове те очакват. 

"Ах, морето" – сезон лято, епизод безкраен

Лятна статия за уикенд предложения, без да споменем морето? Никакъв шанс. Не се опитваме да те изненадаме. Просто ти напомняме, че все още не си стъпвал в голямото синьо. И това си е половин летен грях. Това е зелената ти светлина да хващаш някой случаен бански и рязко да побегнеш към крайбрежната ни ивица. Един уикенд е напълно достатъчен ако не да хванеш тен, то да се нарадваш на вълните и да посетиш (поне) един плажен бар. Още ли не си тръгнал?

Виж повече: По бреговете на Хедон: Заведенията във Варна и Бургас

Най-добрият синоним за уикенд е релакс

Най-любимото ти място след работа е леглото? Или диванът? Или просто мястото, на което спиш? Не си единствен – ние също понякога попадаме в плен на желанието ни да проспим деня си. Звучащ неслучайно като глагола "спя", на помощ идва едно от великите изобретения на човека – любимото СПА. Комплексите, предлагащи такива услуги, покрай София стават все повече и са перфектен вариант за релакс през уикенда с любим човек. А ако искате да избягате далеч не само от града, но и от тази област – СПА-то вече е под път и над път. И чака точно теб, за да си починеш. 

Полезното с приятното

Спортът е най-добрият начин да разтоварим тялото (и ума си) от стреса. Докато в големия град ни се налага да се забиваме в залите, то извън него има много по-голям избор от дейности. Колело, кану-каяк, тенис, катерене – възможностите са  безкрайни и не бихме се наели да ги споменем до една.

Тази опция е за всеки, който не може да прекара целия си ден в това да се излежава на леглото, на дивана, после пак на леглото и така до безкрай.

Освен това така си намираме и повод да се видим с възможно най-много приятели. Да, познахте, плажният волейбол също се брои за спорт въпреки ментите (но за beer pong-a не гарантираме). 

Виж повече: 5 локации за водни спортове близо до София

4+1 или всичко изброено в едно

На нас също ни идва трудно да поберем дадените точки в оставащите уикенди от лятото (пък и след него). Има едно нещо обаче, което успява да обедини всичко в едно и да превърне почивните дни във велики спомени. Това е семейната тенис и СПА верига Weekend Tour.  Те ни предлагат десет уикенда от април до ноември, в които да пътуваме с приятели и семейството до някои от най-добрите СПА дестинации у нас.

Weekend Tour е възможност за почивка за нас, с любим човек или с цялото семейство, съчетана с любовта към тениса.

За напредналите любители на тениса през двата дни се провеждат турнири, а за начинаещите има тенис лагери. За тези, които не си падат по тениса, някои от местата предлагат голф, други боулинг, а трети риболов и още много други спортове. Къде остават морето и планината ли? Тук Weekend Tour оставят избора на вас, защото организаторите са предвидили уикенди както на море, така и на планина. За любителите на зеленината и разкошната старопланинска природа в уикенда от 26 до 28 юли Weekend Tour ни предлагат незабравимо изживяване в RIU Pravets, Golf & Spa. Там ни очаква както пленяваща гледка, така и СПА, уроци по голф и, разбира се, тенис турнир. А ако вълните на морето все пак ви теглят, вариант за уикенд бягство от София е Green Life Tennis Holiday във вълшебния Созопол. Чрез Weekend Tour имаме уникалната възможност да се докоснем до състезателния тенис и да го съчетаем с тридневна почивка за цялото семейство. А събитията им през почивните дни продължават чак до ранния ноември. За повече информация за уикенд бягствата следи ето тук

Ако морето е твоето място, ето още една добра идея: Къмпинг Градина в 5 лесни стъпки

Ето и кои са най-добрите барове, хотели и ресторанти в Касандра, Халкидики

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са бюти тайните на лятото

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *