20 кинозвезди, изгрели в негледаеми хоръри

Откъде стартират кариерите на най-големите екранни знаменитости

0 коментара Сподели:

Преди да се превърнат в имена, познати даже в България, на голяма част от звездите в съвременния кино небосклон им се е налагало да оцеляват. С други думи са нямали право да отказват роля, което е довело до тяхното екранно присъствие в титанични тъпотии предимно в хорър жанра.

Ето кои са най-разпознаваемите лица в най-негледаемите филми. 

Брад Пит

През далечната 1989 първата роля на Брад Пит е в тийнеджърския слашър Cutting Class (на български гениално преведен като „Рязан клас“), който държи рейтинг 4,3 в IMDB. И това му е много.

Джордж Клуни

Return to Horror High се предполага, че трябва да е хорър комедия, но е смешен по неправилния начин. Също така Джордж Клуни е бил доста мазен и грозноват младеж

Виж повече: Гласувай за любимите си филми и сериали и спечели нов телевизор

Хилари Суонк

Доста години преди да спечели „Оскар“, Хилари Суонк дебютира на екрана с малка, но за сметка на това тъпа роля в Buffy the Vampire Slayer, преди да се издигне до продължението The Next Karate Kid.

Джак Блек

Преди да стане комедийна суперзвезда, Джак Блек явно е бил готов да се снима във всичко. Включително в безкрайно неинтелигентния филм I Still Know What You Did Last Summer, където играе напушена раста.

Виж повече: Най-странните и разпознаваеми режисьори

Джесика Алба

Джесика Алба (почти на легална възраст) играе пищящо маце в тийн тъпотията Idle Hands, където момче с обладана от дявола дясна ръка убива наред.

Уж е комедия, а някак те натъжава.

Крис Хемсуърт

Въпреки че вече е Тор, Крис Хемсуърт решава да участва в хоръра The Cabin in the Woods, където героят му умира по най-нелепия възможен начин, разбира се, след героична, пълна с патос реч.

Джим Кери

Защо ли не ни учудва, че първата роля на Джим Кери е във вампирски филм, където играе невинна жертва (девствен ученик, който пада в плен на прелъстителна палава вампирка). С рейтинга си от 5,5 в IMDB за тази селекция това е мега доброто филмче.

Джони Деп

Макар и класика в жанра, A Nightmare on Elm Street си остава чийзи осемдесетарски филм на ужасите, който даже и великият кинодебют на Джони Деп не може да спаси от овехтяване.

Джулия Луис Драйфъс

Милиони години преди ролите си в Seinfeld и Veep младата Джулия Луис Драйфъс кой знае как се е излъгала да участва в дъното на дъната Troll. За неин късмет, почти никой не го е гледал.

Рене Зелуегър

Само година преди да стане известна, Рене Зелуегър участва в Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation (уникална тъпотия, вдъхновена от хорър класиката), като ролята ѝ е да тича и да пищи, както и да пищи и тича.

Матю Макконъхи

Преди да стане един от най-уважаваните актьори на своето поколение, Матю Макконъхи е част от най-тъжния епизод на „Тексаското клане“, където се опитва да заколи Рене Зелуегър с резачка. Жалка история.

Кийра Найтли

В сравнение с всички глупости дотук Кийра Найтли е изгряла в почти шедьовър – британския психологически хорър The Hole, където тя е булимичка със сърдечни проблеми и тъжна екранна смърт.

Джулия Робъртс

През 1990 Джулия Робъртс вече е световноизвестна хубава жена, но това не ѝ пречи да взима лоши решения за кариерата си. Flatliners (хорър, в който група малоумници си предизвикват клинична смърт) е сред тях.

Виж повече: Какво знаем за новия филм на Тарантино досега

Кит Харингтън

През 2012 Game Of Thrones още е бил само блян в очите на продуцентите си, а Кит Харингтън е дебютирал в първата си сериозна кино роля – безкрайната малоумщина Silent Hill: Revelation.

Мила Кунис

Няма как да се родиш в Чернивци, Украйна, и да стигнеш до Холивууд, Калифорния, без да направиш няколко съмнителни спирки по пътя. За Мила Кунис една от тях е American Psycho 2 (нищо общо с онзи култов филм).

Райън Рейнолдс

През 2007 Райън Рейнолдс всячески се опитва да избяга от имиджа на лигльо, създаден покрай плоски комедии стил Van Wilder. Да играе лудия баща убиец в The Amityville Horror обаче се оказва не най-добрата идея.

Скарлет Йохансон

Само година преди да се превърне в it girl на 00-те, Скарлет Йохансон е попаднала в Eight Legged Freaks, където играе жителка на малко миньорско градче, попаднало под терора на паяци мутанти. Точно толкова неоригинално е, колкото звучи.

Кристен Стюарт

Преди да се превърне в икона на цяло едно поколение покрай Twilight, Кристен Стюарт минава през своя малък личен ад и той се казва The Messengers. Този филм е толкова ретардирал, че даже не е възпитано да му се подиграваш.

Виго Мортенсен

След няколко малки, но запомнящи се роли бъдещият велик актьор се озовава в Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III, където играе селянин каубой, когото след серия от нелепости го изгарят жив, при това напълно заслужено.

Леонардо ди Каприо

Всеки трябва да започне отнякъде. В случая на Леонардо ди Каприо това е вселенската гняс Critters 3 – епична олигофрения, значително по-малоумна от предишните две части (което казва много). За негов късмет само две години по-късно той се снима във филм рамо до рамо с Робърт де Ниро и оттам нататък, всичко вече е история.

Лили Гелева: Храна за душата

Трагикомичните правописни грешки, които влудяват

Кои са бюти тайните за лятото и града? Виж в новото ни видео

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *