Klaxon Press Journal

Колективът на изкуствата издаде първия си сборник за нова българска литература и ще го представи на 02 октомври в + това

0 коментара Сподели:

Клаксон Прес е колектив от млади хора, които се занимават с разпространяването на ново българско литературно, художествено и музикално изкуство чрез културни събития в различни формати както и издания на няколко езика. Чрез проектите си колективът цели да достигне както до родната аудитория, така и до чуждестранната – като представя новите български творци, свързва ги с публиката им и помежду им.

Klaxon Press Journal е първото им книжно издание, съдържащо четиринадесет нови български творци.

В него читателите ще намерят нова българска проза, стихотворения, илюстрации и снимки, създадени от Августин Господинов, Биляна Христова, Йордан Радичков, Моника Георгиева, Георги Белоречки, Стефан Икога, Ден Стефанова, Росен Кукушев, Борис Киров, Ghostdog, epitaphvonweird, James Crouchman, Севда Семер, и Александър Балтаджиев. За повечето от авторите, това е първо издаване извън личните им блогове и представяния в града. 

Разгръщайки сборника, ще откриеш доказателствата за вдъхновението и таланта на група автори, които тепърва ще изгряват на творческата сцена у нас и по света. Целта на колектива е да създаде приемственост в издателската си инициатива и да продължава редовно да представя нови материали чрез Klaxon Press Journal. 

Всяко произведение е публикувано на български и английски език. За да бъде проектът Klaxon Press Journal възможно най-достъпен за публиката си, може да бъде намерен на разнообразни места в града включващи барове, кафенета, галерии и книжарници.

Официалното представяне на първото издание на Klaxon Press ще се състои в четвъртък от 19:00 в +това  (ул. Марин Дринов 30).

Прочети първия брой на Klaxon Press Journal тук.

Припомни си и първата ни среща с Моника Георгиева, едно от имената зад творческия колектив. Тя ни разведе из Торонто.

Тагове: + това Klaxon Press
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *