Майка ми Гъската

Отбелязват 140-годишнината от рождението на Морис Равел с трети сезон френски приказки, разказани с музика, и рисунки възпитават любовта към изкуството у децата

0 коментара Сподели:

Третият сезон на музикалния спектакъл за деца “Майка ми Гъската” ще отбележи 140 години от рождението на френския композитор Морис Равел, които се навършват през 2015г.

Френски институт, Майка ми Гъската

Още на 30 ноември 2014 в зала “Славейков” (Френски институт) от 11:30 ч. всички малки и големи почитатели на изкуството ще могат да видят спектакъла. Представлението за деца на Ивайло Христов е изградено именно върху музика от Морис Равел, като вплита още сюжети от популярни френски приказки, театър и авторски илюстрации на Пенко Гелев.

Френски институт, Майка ми Гъската

Петте пиеси по приказките “Спящата красавица”, “Малечко-Палечко”, “Зеленият дракон”, “Красавицата и Звярът” и “Феите” се изпълняват в оригинален аранжимент за медни духови инструменти. Словото и музиката на сцената се допълват от тематични рисунки на Пенко Гелев – обичан от няколко поколения художник и един от авторите на легендарното списание “Дъга”. А актьорите в “Майка ми Гъската” са всъщност музиканти, които между приказките разказват и историята на музиката и музикалните инструменти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *