Transfiguration Festival

Новият амфитеатър в село Долен напълно готов за откриването на фестивала на 6 август

0 коментара Сподели:

Навръх Преображение – 6 август – ще бъде открита уникалната нова амфитеатрална сцена в село Долен (община Сатовча) с изпълненията на култовите етно формации Исихия и Бalkanskyс Теодосий Спасов – част от мултижанровия TransfigurationFestival(6-9 август). За Исихия, които се събират специално за събитието, това ще бъде първи концерт за последните 10 години. Концертите на Амфитеатъра продължават 3 дни и събират на едно място водещи имена в родната и чуждестранна уърлд/етно/ембинът сцена: родните Smallman, унгарците The Moon and the Night spirit и гърците Villagers of Ioannina City на 7 август, Irfan и Кайно Йесно Слонце с премиери на нови албуми на 8 август и турците BabaZula, които ще излязат на сцената след тях. С прожекция във full HD формат на пълнометражния документален филм „Това е България“ Амфитеатърът се превръща в киноекран под звездите в заключителната вечер на фестивала – 9 август. 

 

През четирите фестивални дни калдъръмените улички и каменни зидове се превръщат в изложбено пространство за 24 ротационни изложби – творби на фотографа Ивайло Петров, изложба в памет на големия Никола Карамфилов, събрани от АСЕМ архивни кадри от селото, скици от проучванията и дейностите в рамките на подготвителните лагери за фестивала и др. Представяне на разнородни проявления на съвременното изкуството е една от основните цели на организаторите на TransfigurationFestivalпоради което го определят и като мултижанров. По време на богатата фестивална програма гостоприемните жители на село Долен буквално отварят къщите, дворовете и плевните си за лекции, презентации, ателиета по традиционни занаяти (керамика, коване, тъкане) и творчески работилници, в които посетителите на фестивала могат да вземат участие: изработване на нови музикални инструменти (Албена Баева и Рене Беекман), роботика (Роботев), основи на звука (Иван Шопов и Атанас Динчев от Мелформатор), ръчен ситопечат (Brave Moustache) и др.

Билети за Transfiguration Festival се продават в мрежата на Eventim на цена 130 лева. Има и граничено количество еднодневни билети на цена от 60 лева. Всеки, закупил билет за 6, 7 или 8 август, получава възможността да посети и събитията на 9 август.

Тагове: Transfiguration Festival
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *