JOSE MARQUEZ

Soul Fiction празнуват пет години

0 коментара Сподели:

На 26-ти август Soul Fiction ще отпразнува своя пети рожден ден на плажния бар Кубо във Варна. Пет години, през които името Soul Fiction се доказа като една от най-сериозните клубни вечери в страната, представящи световни имена от независимата хаус сцена. Благодарение на колектива в България са гостували имена от Ангола, Англия, Германия, Франция, Холандия и др., а този месец очакваме и Jose Marquez, който ще долети от Лос Анджелис, за да нажежи с калифорнийски вайб празненствата по случай петата годишнина на дуото.

В основата на Soul Fiction стоят Soulful Traveller и George Quest, които не спират да екпериментират, като често канят гост музиканти, импровизиращи на живо с различни инструменти (флейта, перкусии, кавал и др.) и миксират множество стилове, което неминуемо превръща партитата на дуото в  едно истинско музикално и душевно изживяване, потапящо ни в дълбините на афро-соул и дийп хаус звученето.  За събитието на 26-август, на живо ще се включи LUBK на перкусии, което допълнително ще раздвижи празничната атмосфера на плажния бар Кубо във Варна.

Гостът по случай петата годишнина на колектива не е случаен – Jose Marquez – добре познато име на всички, които следят отблизо събитията на Soul Fiction – е замесен в лейбъла Tribe Records, а продукцията му акцентира върху латинските и световни хаус ритми. Собственикът на лейбъла Tribe – Zepherin Saint, направи незабравимо парти миналата година в бар Кубо, a Jose Marquez ще продължи традицията като вечерта на 26 август ни обещава много свежи емоции. Известен със своите силни перкусионни и енергични парчета, Jose Marquez доста умело придава съвременно звучене на стари тракове, превръщайки ги моментално в клубни хитове. Преработвал е класики на Celia Cruz, Nina Simone, Femi Kuti, Omou Sangare и други, а по-рано тази година клубният му ремикс на салса класиката на Willie Colon & Hector Lavoe – “Aguanile” оглави хаус класациите на traxsource. Освен за Tribe records, издава и за други големи компании като Vega Records, Djoon, Yoruba, Wonderwheel, Fania и Deeper Shades Recordings.

Мисията на Jose Marquez е да съчетае ритми от целия свят с модерно електронно звучене, ориентирано към дансинга. Той успява да постигне това много умело, превръщайки се в един от първите американски диджеи, които пускат музика в Куба след падането на ембаргото и гостувайки на редица клубни вечери от Париж до Атина и от Мексико до Азия. А със следващата си спирка – България – Jose Marquez ще разтърси плажът във Варна и ще помогне на Soul Fiction да отбележат подобаващо своя рожден ден.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *